Nyhet
Inför V75® (jackpot): Norsk segerstaplare med formen på topp
jan. 20, 2022

Inför V75® (jackpot): Norsk segerstaplare med formen på topp

I fjol triumferade han i 7 av 14 lopp och årsdebuten vann han på lätta hovar.
Norske gästen Es Trenc går ut i V75® på Färjestad med segervittring.
– Det känns som att toppformen är där, säger hästens tränare och kusk Olav Mikkelborg inför jackpotomgången.

Es Trenc inledde tävlingskarriären i sitt födelseland Danmark men det är efter flytten till Olav Mikkelborg som det verkligen har lossnat för honom. Sexåringen debuterade med seger för sin norske tränare sommaren 2020 och totalt har det blivit 10 fullträffar på 20 starter i Mikkelborgs regi. Den senaste togs från ledningen på Färjestad 4 januari efter ett kortare vinteruppehåll.
– Han var väldigt bra efter paus senast och normalt har han gått framåt av det loppet och är i ännu bättre form nu. Han har tränat fint i stort sett hela tiden men det känns som att toppformen är där, säger Olav Mikkelborg.

Medeldistans ingen nackdel
Hästen har mestadels tävlat över kort distans för Olav Mikkelborg och de senaste fem starterna, varav han har vunnit fyra, har samtliga varit över sprint. Men av fjolårets fyra lopp över 2
100 meter blev det seger i två och hans tränare är inte bekymrad över att helgens lopp i klass I går över medeldistans.
– Det är tillfälligheter att han har gått så många sprintlopp och jag tror inte att det har så stor betydelse.
Men någon laddning mot ledningen blir det troligen inte den här gången.
– Det är många startsnabba hästar i fältet så det kan kosta mycket att komma till ledningen. Och jag tror att min häst är bäst i rygg. Så skulle jag få chans på ett fint rygglopp är det vad jag helst vill ha.
En häst med fyra segrar i programraden är förstås att räkna med för alla som vill göra ett försök på sjurättspotten, som kryddad med jackpotmiljoner beräknas uppgå till 49 miljoner kronor, och Olav Mikkelborg tror på sin häst.
– Det är svårt att sätta in honom mot de här hästarna men jag tycker att han är så bra att jag tror att han har chans om det skulle klaffa lite.

Ola Johansson, Kanal 75