Nyhet
Calgary Games i nytt snabbjobb på Solvalla – ”Kändes otroligt fin”
jul. 14, 2022

Calgary Games i nytt snabbjobb på Solvalla – ”Kändes otroligt fin”

Calgary Games visade upp sig på Solvalla för andra gången i år.
Den obesegrade superhästen gick ett nytt banjobb för sin tränare Timo Nurmos.
– Han kändes otroligt fin. Det var inte meningen att köra så fort men han var så pigg och bara drog iväg sista 500, sa Nurmos efter att ha kört 1.16,5 i 2100 meter.

Calgary Games har inte tävlat sedan han vann Europaderbyt den 9 oktober i fjol. Efter den förkrossande segern på nytt världsrekord i Svenskt Travderby köpte Menhammar Stuteri in sig på halva stjärnhästen. Calgary Games har under hela året tjänstgjort som avelshingst på Menhammar och betäckt tre gånger i veckan. Samtidigt har hästen gått två snabbjobbb i veckan i backen ute på Ekerö. För snart två veckor sedan var Calgary Games inne på Solvalla för ett första banjobb för året. Timo Nurmos körde då 1.20 i 2100 meter på en kladdig bana. Under onsdagen var det dags igen när Calgary Games på nytt gästade huvudstadsbanan för ett nytt lite snabbare jobb. Det blev två heat där tränare Nurmos först körde ett lite lugnare pass, och därefter körde 1.16,5 i 2100 meter med 1.12,5 sista 500 metrarna i det andra heatet.
– Han kändes otroligt fin och man kände att han hade gått framåt sedan förra banjobbet. Han var lite mer spänstigare och mer alert, även om jobbet var som semester för honom. Det var inte meningen att köra så fort men han drog på själv sista 500 metrarna. Han gick tungt balanserad och travade helt perfekt, men man tycker inte att det går så fort som det gör för han ar en så otroligt effektig gång. Jag är mycket nöjd, sa Timo Nurmos.

När vi åter får se hästen på tävlingsbanan igen är oklart. Calgary Games har varit omåttligt populär i aveln och betäckt drygt 300 ston. Han har fortfarande cirka 50 kvar att betjäna och hästen transporterades tillbaka till Menhammar efter snabbjobbet på Solvalla. Huruvida det blir start i femåringsloppet Jubileumspokalen den 17 augusti är inte klart.

– Vi får se. Det beror mycket på hur det går i aveln framöver och när han blir klar. Han kommer att gå mycket framåt med det här jobbet han fick idag, även om han var oberörd efteråt. Jag vill inte bestämma något redan nu hur det blir, dom närmaste veckorna får visa det, säger Timo Nurmos.
Calgary Games är obesegrad efter nio starter och har sprungit in drygt 6,5 miljoner kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75
Foto:Lars Jakobsson/TR Bild.