Nyhet
V86-tips Solvalla/Bjerke
jan. 13, 2021

V86-tips Solvalla/Bjerke

Fredriks V86-tips till solvalla / bjerke onsdagen den 13/1. En omgång där flera av loppen känns väldigt öppna trots att det är flera lopp som inte innehåller speciellt mycket hästar.

V86 1 Bjerke 1609m
Endast 10st startande från början i det här inledande V86 loppet och nu med tre strukna hästar lite tunt lopp som inleder omgången.

1 Staro On The Rocks känns inte som någon snabbstartare men har en klart vettig uppgift här. Var riktigt bra vid vinst från dödens näst sist och avslutade bra till tredjeplatsen sist. Blir inte Hamre fast på innern så tycker jag favoriten skall ha toppchans att lösa detta. Tänkbar spik direkt.

9 Ethoca vann efter en vass avslutning på en tung bana näst sist och kan vara den som skulle kunna utmana favoriten.

10 Fougueux är mitt klart intressantaste drag om man vill gardera favoriten. En rätt fin häst som start galopperade när han startade i lördags. Gick sen jättebra till tredjeplatsen och visade form. Har 9 segrar på karriärens 36 starter och som sagt jätte spännande om man garderar Staro On The Rocks

Rank: 1-10-9

V86-2 Solvalla spårtrappa 2140m auto

Precis som i V86-1 endast 10 hästar och en struken även här gör att det bara är 9 hästar som startar i det här spårtrappa loppet.

9 C.R.Nobless har visserligen bakspår men med så här få hästar gör inte det så mycket. Visade finfin form sist vid vinsten och Kaj Widell får chansen i sulkyn även i kväll. Inte många som känns heta i det här loppet och det är mycket möjligt C.R tar andra raka.

8 Opalis ett precis som C.R 8-årigt sto som har bra segerprocent med 21 segrar på 86 starter och Sybille Tinters stall är i bra slag.  Känns som ett vettigt lås med dessa två i ett ganska dåligt V86 lopp.

Rank: 9-8

 

V86-3 Bjerke Kallblodslopp 2100m Auto

Kallblodslopp med endast 9 hästar även i detta race.

5 Professor Ö.K är väldigt kapabel och har 17 vinster på 35 starter. Har dock inte vunnit på ett tag nu och har fyra galopper sista fem starterna. Ingen favorit att lita på och jag tycker garderingen känns given.

3 Reime Kongen är även han vinst van och höll bra utvändigt ledaren sist i ett ganska tufft lopp. Bra läge här och givet garderingsbud.

8 Frier Birk bara mosade övriga sist och lämnade sällskapet i sista kurvan. Vann överlägset och visade härlig form.

Rank: 3-5-8-9

 

V86-4 Solvalla 2140m Auto

K500 lopp där inte de allra bästa kuskarna är med i loppet. Min vinnare har vass kusk och bästa läget.

1 Power Blaster är vinst van och har 25% segrar i karriären.  Har här även lovande Andreas Lövdal i sulkyn och kommer med härlig form. Vann sist via en rätt enkel spets och slut och det såg inte slutsålt ut i mål. Liknande motstånd den här gången och drömläge med innerspår. Tror på spets och slut och utnämner Power Blaster till en av kvällens bästa spikar. Spikas på Hundringen

9 Genie Am får en hel del streck, vann ett skräplopp på Kalmar efter optimal resa och styrning av Adielsson. En av de som skulle kunna vinna men inte tidig för mig från bakspår även om Victor Rosleff är en av de bättre kuskarna i loppet.

11 Another Lucky Day kan vara en jätteskräll att se upp med. Såg spänstig ut efter ett lopp på innerspår sist.

4 Loveyouecus mötte bra motstånd sist men var väl bara ”sådär” bra i två raka innan och en av många om man börjar gardera

Rank: 1-11-9-4-5-6-2-3-8-7

 

V86-5 Bjerke 2100m Auto

7 Dream Builder har 30st topp tre placeringar på karriärens 63 starter och visade härlig form när 8-åriga valacken avslutade vasst på Bjerke till ganska lätt vinst på 13.0. I samma lopp en bit efter som fyra kom 6 Alpha Scarlet R.R och jag har svårt se denne få revanch mot Dream Builder.

8 Mellby Frodo vann sist och visade form. Inget vidare spår men kan vara en jätteskräll i ett väldigt öppet lopp

3 Amazing Street vinner inte direkt ihjäl sig men satt fast sist och såg fin ut. Helt ostreckad i skrivande stund

4 Personal Goals gjorde ett bra lopp på färjestad sist och kommer även han som det ser ut bli väldigt lite betrodd.

Ett lopp som kräver väldigt många streck för att man skall känna sig helt säker på att överleva.

Rank: 7-4-3-1-2-6-8-5-9

 

V86-6 Solvalla 2140m Spårtrappa

Ännu ett lopp den här omgången som inte är fyllt utan bara lockat nio hästar. Nämnas bör att tre av hästarna i loppet kommer från Nurmos stall och två från Stefan Melanders stall.

4 Global Winner är en av tre Nurmos hästar i loppet, har mött stenhårt motstånd på slutet. Höll riktigt bra sist mot bla. Farlander AM mfl och har hittat en synnerligen passande uppgift nu. Mika Forss kommer nog styra på tidigt här och Global blir svårslagen från alla positioner här. Spikas på systemet Hundringen

2 Digital Class klart värst mot min vinnare. Har ett kanonläge och har även hon mött tufft motstånd på slutet. Ulf Ohlsson vinner ”allt” nu och med klaff kan det här ekipaget utmana om segern.

1 Marrakesh finns det kapacitet i. Firma Nurmos / Kontio andra häst i loppet och hon  går aldrig att räkna bort, men denne har tre raka galopper och det känns som han blir lite överspelad här

9 Stud Muffin skall bli intressant att se med Magnus Djuse och kan ses som en tänkbar jätteskräll.

5 Deede Star är Nurmos tredje häst i loppet, har inte startat på ett tag men har hög grundkapacitet. 8 vinster på sina 20 starter i livet imponerar trots allt och skulle Timo trollat fram lite form även han ett tänkbart skrällstreck

Rank: 4-2-5-1-9-6-3

 

V86-7 Bjerke 1609m Auto

4 Bianca Sisa hade segern inom räckhåll i ledningen när det kom en väldigt knepig galopp i början på upploppet. Ställde sig snabbt och det såg långt från slutsålt ut när galoppen kom och det kan mycket väl varit segern som rök där. Snabbstartade till ledningen från spår 5 gången innan och vann ganska enkelt. Toppform och kommer Bianca till spets skall det vara en bra chans till seger här.

3 Ilenna Bonanza kan även hon öppna bra. 13 segrar på 39 starter ett bra facit och utgångsläget är bra här.

2 Brage Hindö blir nog favorit och kommer med två raka. Bra läge och given vid gardering även om han ser ut att bli lite väl hårt streckad här.

10 Glazier´s Support utmanade vinnande Brage Hindö på bjerke sist men fick nöja sig med en andraplats. Kanske lite för kort distans för att hinna lösa det här från bakspår men till 2% ett chans streck, och om det blir rejält tempo tänkbar.

Rank: 4-2-3-10-7

 

V86-8 Solvalla 2640m Auto

6 Worrywart har inte vunnit på ett tag nu men har 7 segrar på 31 starter. Har lite smygform, satt lite halvfast näst sist och var gått gåendes när galoppen kom lite oväntat sist. Skoglund upp igen och helt perfekt på kronan inne i det här loppet. Just nu 14% väldigt streckvärd i det här annars öppna långloppet.

2 She Follow Me satt kvar när det kördes bakifrån sist och blev lite halvfast. Ser fin ut och har ett drömläge här med andraspår. Får Mr Svedberg till styrningen här tycker jag det här är ett av omgångens mest intressanta skrällstreck, just nu 4%

9 Cassius Ima vann näst sist över aktuell distans och var då klart positiv och visade form.  Kördes invändigt i sista starten. Såg fortsatt fin ut och hade nog lite sparat i mål. Given på en garderad lapp.

Rank: 6-2-9-1-7-3-4-8-12-11-10

 

Spikbud:
1 Power Blaster Avd-4
4 Global Winner Avd-6

Chansspiken:
4 Bianca Sisa Avd-7

Sköna skrällarna:
2 She Follow Me Avd-8
4 Personal Goals Avd-5

Låset:
8,9 Avd-2

Stort lycka till och ni hittar alla mina system på www.atg.se/simsalabim
//Fredrik Simsalabim