Nyhet
Inför V75®: Drömläge för elitloppsfemman
jun. 08, 2022

Inför V75®: Drömläge för elitloppsfemman

I Elitloppet höll han till femteplatsen.
På lördag kan han leda hela vägen.
Click Bait har fina förutsättningar i Jämtlands Stora Pris.
– Han har superform och drog bästa spåret, säger hans tränare Stefan ”Tarzan” Melander.

Click Bait (V75-6) grejade sin elitloppsbiljett när han närmast utklassade motståndet från ledningen i H.K.H. Prins Daniels lopp. Och på Solvalla visade han fortsatt toppform. Först spurtade han in som tvåa i försöket och sedan höll han starkt som femma från ledningen i finalen efter en våldsam öppning.
– Han har tio av tio i form. Han är en hård häst och de där två heaten i Elitloppet har gjort att han har vaknat till ordentligt. Han känns ruggig i jobben! säger Stefan Melander.
Nu väntar Jämtlands Stora Pris med 700 000 kronor till vinnaren för den USA-födde startkatapulten. Distansen hade gärna fått vara ett halvvarv kortare för hans del, men att han klarar 2 140 meter visade han inte minst vid fjolårets största seger i Färjestads Jubileumslopp. Då ledde från start till mål från samma utgångsläge som han har nu, innerspår bakom startbilen.
– För mig är det bästa spåret. Det är bra motståndare med i loppet men han har som sagt superform och jag hoppas att han leder länge.

Varnar för stallkamraten
För motståndet står bland andra stallkamraterna Milligan’s School och Digital Class. Den förstnämnde har varit en maktfaktor i storloppen under flera år, men gjorde med sina mått mätt en slät figur när han senast kom i mål som sexa från ledningen i Copenhagen Cup.
– Jag tycker att han skulle ha varit bättre i Köpenhamn. Han borde ha kunnat hålla undan. Men vi åkte ner samma dag och det tog väldigt lång tid, så jag tror att han kan ha vart trött på grund av det, säger Stefan Melander.
Den här gången kommer Milligan’s School få gott om tid för återhämtning efter transporten. Samtliga hästar i loppet, som går 18.20, måste infinna sig i övervakningsstallet senast 10.00 på tävlingsdagen. Den minnesstarke påminner sig också att nioåringen hittade en riktig formtopp den här tiden i fjol…
– Han har fått en månad mellan starterna nu och det kan ha varit bra för honom. Han har i alla fall tränat bra och känns ruskigt fin. Han är stark och 2 100 meter är bra för honom. Spår fyra
är också bra och man ska inte räkna bort honom. Han gynnas om det blir hårt tempo och hade jag varit spelare skulle jag ha tagit med både honom och Click Bait på kupongen.
Stefan Melander tror inte att Digital Class har någon direkt segerchans, men även hon har formen på topp och kan vara något för den som letar storskräll.
– Hon var oerhört bra på Solvalla senast. Banan var inte jättesnabb men hon gick väl 1.10,5 sista varvet och gjorde ett kanonlopp. Hon är i bra ordning och gynnas också om det blir hårt tempo. Men hon får nog sikta på ett fjärde-, femtepris.

Ola Johansson, Kanal 75
Foto: Maria Holmén/TR Bild.