Nyhet
Inför V75® (lördag): Räkna med Lollo i miljonloppet
aug. 17, 2022

Inför V75® (lördag): Räkna med Lollo i miljonloppet

Lollo Trot imponerade i ett av uttagningsloppen till ”korta E3” för ston.
På lördag är hon en av favoriterna att ta hem finalen med en miljon kronor i förstapris i V75® i Örebro.
– Jag tror på bra chans – hon blir bara bättre och bättre, säger hästens tränare Raoul Engblom.

Axevallatränaren Raoul Engblom har vigt större delen av sitt liv åt travet. Nu ser han slutet på karriären och vid årets slut ska han sluta som tränare och njuta av livet som pensionär.Sonen Per är tränare i USA och det lär bli resor över Atlanten framöver.

Vi har tänkt att må gott som pensionärer och åka över till Florida över vintern och vara med Per och familjen och även hjälpa till i den mån de behövs. Det känns jättebra och det är bara att hoppas att man får vara frisk, säger 69-åringen.
På ett mycket litet material har stallet lyckats få fram en häst som visat sig vara lite extra. Lollo Trot vann ett uttagningslopp till korta E3 över 1640 meter i Gävle och var en av den kvällens mest imponerande vinnare

– Hon var väldigt bra och gjorde det utvändigt ledaren och då ska man veta att hon hade punktering sista 600 meterna. Flera av dom hästarna som kvalat in till finalen sprang lite snabbare tider, men det tar jag inte så allvarligt på. Hennes lopp gick lite sakta i början och desto fortare till slut, säger han.
Lollo Trot startade redan som tvååring och gjorde sex starter utan att lyckas vinna. I år har utvecklingen pekat rakt uppåt och hux flux så är hon en av kandidaterna att vinna den korta E3-finalen som avgörs på lördag då V75 körs i Örebro med en miljon kronor i förstapris.
– Jag var besviken på henne som tvååring. Hon tävlade inte som hon hade tränat och jag vet inte varför. Hon var nog inte riktigt mogen att tävla helt enkelt. I år har hon tagit stora kliv i utvecklingen och blir bara bättre och bättre.
Du fick välja innerspår och det måste du vara nöjd med?
– Absolut, hon är startsnabb även om hon inte visade det senast. Vi vet inte riktigt varför hon inte öppnade snabbt. Det var som Kim (Eriksson, kusken) sa till mig efter loppet att hon var inte riktigt ”var på jobbet” den dagen. Jag tror och hoppas att det var en tillfällighet, hon har öppnat snabbt tidigare och det är bara för Kim att ladda vad som går från början och förhoppningsvis kan hon ta ledningen.
Hon har startat på mer än många av lördagens konkurrenter, tror du hon har nytta av det?
– Det tror jag definitivt. Hon har mer hårdhet och har aldrig varit skadad eller stått över något jobb och det hoppas jag ska vara en fördel för henne.

Hur värderar du segerchansen?
– Jag tycker att hon ska ha en vettig chans. Visst är det bra hästar emot vilket det ska vara. Lollo Trot känns jättefin i träningen och jag har inget att anmärka på och det är bara att hoppas att allt flyter på.

Hur skulle du värdera en seger?
– Mycket stort givetvis. Det skulle vara en snygg sorti. Då kan man bli pensionär med ett leende på läpparna.

Joakim Brundin, Kanal 75
Foto: Maria Holmén, TR Bild.