Nyhet
Inför V75® (söndag): ”En av de absolut största talangerna jag har tränat”
aug. 07, 2022

Inför V75® (söndag): ”En av de absolut största talangerna jag har tränat”

Mamma Lannem Silje vann 46 lopp på 53 starter.
Dottern Lannem Stella är obesegrad efter fem starter.
På söndag jagar hon segern i Kriteriestoet och gör det som stor favorit på V75®.
– Hon har gjort allt rätt hittills, säger tränaren Jan-Olov Persson.

Med föräldrar som Lannem Silje och Tekno Odin som vann 72 lopp på 122 starter och sprang in över 11 miljoner kronor har dottern Lannem Stella haft stora förväntningar på sig redan innan hon föddes.
Nu verkar Lannem Stella infria de stora förväntningarna med råge. Efter fem starter har hon inte varit i närheten av förlust och vunnit överlägset varje gång.
– Det är en av de absolut största talangerna jag har tränat och vi får se hur långt det bär. Hon har fortfarande mycket kvar att bevisa, säger hästens tränare Jan-Olov Persson.
Lannem Stella köptes av stall Segerhuva som ettåring och sattes i träning hos Hagmyrentränaren och det har gått som på räls.
– Hon visade talang från första steget och hon är väldigt lik sin mamma i aktionen, väldigt lätt och effektiv, dessutom är hon rent kroppsligt väldigt lik henne också hon har verkligen fått sin mammas utstrålning. Det har inte varit några bakslag alls och jag hoppas inte det sker i loppet på söndag.

Får se loppen från sidan
Loppet som Persson syftar på är det största loppet för ett treårigt kallblodssto, Kriteriestoet med en halv miljon kronor till vinnaren.
– Hon var väldigt fin i kvalet och allt ser bra ut inför finalen. Hon är startsnabb och har visat sig vara väldigt allround. Det är klart att jag måste vara optimist med en så fin häst.
Det är inte bara Lannem Stella som har chansen att vinna från stallet när V75 avgörs på Dannero. Stall Persson har kvalat in hela sex hästar till Svenskt Kallblodskriterium och sitter även här i pole position.
– Än så länge är det Brolin som visat mest och han var fin i kvalet, är startsnabb och han måste väl rankas etta av mina hästar. Det är fina hästar allihop och jag hoppas att de sköter sig och är med och slåss om fina pengar. Ska jag nämna någon som utvecklats mycket på slutet är det Juni Blixt. Det känns som en riktigt bra häst, men han är ganska färsk och orutinerad om man jämför med flera av konkurrenterna.
Det är inte bara det unga gardet som startar. Hedersstoet Stjärnblomster jagar revansch efter den knappa förlusten förra lördagen på V75.
– Hon gjorde ett otroligt lopp. Nu blir det lite täta starter, men det oroar inte. Nu står hon med 80 meters tillägg och måste ha en del tur på vägen. Det går inte att runda alla i spåren och vi får hoppas att hon får fin draghjälp, säger Jan-Olov Persson som själv är avstängd.
– Det är trist och det kommer att vara nervöst att stå vid sidan, samtidigt som det är fina hästar jag får se.

Joakim Brundin, Kanal 75
Foto: Thomas Blomqvist TR Bild.