Nyhet
Inför V75® (söndag): Holländare på skandinaviskt segertåg
jun. 10, 2022

Inför V75® (söndag): Holländare på skandinaviskt segertåg

Under maj vann han storlopp i både Sverige och Danmark.
På söndag gästar Paul Hagoort Norge och han har nya segrar i sikte.
– Jag trivs väldigt bra i Skandinavien och det verkar mina hästar också göra, säger den nederländske topptränaren.

Det är rikstoto.no som har intervjuar Paul Hagoort inför Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke. Den bereste tränaren har inte någon häst i huvudnumret och det ska nog deltagarna vara glada över, med tanke på att hans Mister F.Daag redan har vunnit Copenhagen Cup och spurtat in som trea i Elitloppet efter att ha skrällvunnit sitt försök. Under elitloppssöndagen på Solvalla tog även Paul Hagoorts treåringar Hurricane D.K., Monastery Boko och Diapason en trippelseger i Breeders Course-finalen och några veckor dessförinnan vann han Drottningens Pokal med Chebba Mil.
– Både segern med Mister F.Daag på Charlottenlund och Chebba Mil på Åby tillhör höjdpunkterna i min karriär. Det gör även tredjeplatsen med Mister F. Daag på Solvalla, säger Paul Haggort.

”Formen är helt på topp”
Och nu kan han alltså fortsätta sitt skandinaviska segertåg i Norge. Redan i den inledande avdelningen på V75®, ett styrkeprov över tre varv, har han ett hett segerbud i hårdingen Hades de Vandel. Femåringen har stångats med tuffa hästar på kolstybben på Vincennes i Paris och hans tränare andas optimism.
– Han är en väldigt stark häst som härdats mot mycket bra femåringar i Frankrike och han tillhör klassen precis under de bästa i årgången. Formen är helt på topp och vi kommer med stora förhoppningar. Det är första gången på tusenmetersbana men det tror jag ska gå fint. Han är typen som vill framåt så frånvaro av körspö är inget som oroar. Jag tror att han har bra chans.

Segervan fyraåring
I det efterföljande loppet, Europamatch för fyraåringar, har Paul Hagoort Let it Be VP
(V75-2) till start. Han vann åtta av tio lopp i fjol men i år har han kammat noll i två starter – först i uttagningen till Konungens Pokal, där han var andrahandsfavorit bakom finalvinnaren Francesco Zet, och sedan i ett fyraåringslopp i Paris.
– Han har haft otur de senaste gångerna. Formen är egentligen bra. Jag tror att han i alla fall kan gå en låg 1.12-tid. Det är en bra häst som ska duga bra i det här loppet. Spåret (7) är långt ute och jag vet inte vad konkurrenterna kan, men jag tror att jag kommer med en häst i bra form som kommer leverera en bra insats.

Ola Johansson, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild.