Nyhet
Inför V75 (tisdag): ”Jag är stolt hur det än går”
jul. 25, 2022

Inför V75 (tisdag): ”Jag är stolt hur det än går”

Dion Tesselaar är en framgångsrik travtränare och kusk med säte i Wolvega i Nederländerna. Tesselaar har cirka 1 200 kusksegrar på sitt samvete och gästar nu Jägersro och Hugo Åbergs-kvällen.
– Jag kommer med en bra favorit och även en outsider i Åbergs, säger Tesselaar.

53-åringen gästar med Officer Stephen i huvudloppet Hugo Åbergs (V75-6). Officer Stephen var tvåa bakom Bepi Bi med sparade krafter i Sweden Cup näst senast. Sjuåringen slutade åter tvåa i sin senaste start, då bakom Stoletheshow i Ulf Thoresens Minneslöp. Tesselaar startar även det treåriga löftet Gio Cash som blir favoritspelad i Breeders Course (V75-4). Ett treåringslopp med 800 000 kronor i förstapris.
Han reser till Sverige med stor glädje och stolthet.
– Det är med stolthet jag beger mig till Jägersro denna tisdag. Visst är det kul att vinna lopp även på mindre banor hemmavid men det är i de här sammanhangen man vill vara med och visa upp sig. Visa att man duger. Jag har haft starthästar på Jägersro flera gånger tidigare men aldrig en Åbergs-kväll och det här känns speciellt. Det är det här vi jobbar för. I ur och skur.
– Jag tycker att travsporten i Sverige är av högsta klass och travbanorna hos er håller otroligt hög nivå. Jag har varit på Jägersro och tävlat i störtregn men banan har ändå varit i allra bästa skick. Det är en ren njutning.

Gio Cash har bra chans
Tesselaar värderar sina två chanser på följande sätt.
Hur ser du på möjligheten med Officer Stephen i Hugo Åbergs?
– Jag gillar hästen skarpt och det är den bästa jag haft. Från spår 10 behöver vi en del tur så klart. Det hade varit betydligt bättre med spår nio om vi nu ska ha bakspår. Nu riskerar vi att hamna för långt bak. Han är dock i toppskick som det känns och det blir åter barfota fram. Vi får se hur långt det räcker.
Gio Cash då? Sex segrar av åtta har det blivit än så länge och segern i uttagningsloppet senast var övertygande. Vad ska vi tro?
– Han är helt klart en av de största talangerna jag tränat och gör allting rätt. Han var mycket duktig senast och avslutade i härlig stil. Han var jättefin i fredagens jobb och kan öppna snabbt.
Hur blir taktiken med Gio Cash och ändrar ni på något?
– Jag kommer att prova för spets men han fungerar fint även med ryggresa. Vi har ingen anledning att ändra på något så det blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.
Du låter rätt trygg?
– Visst ser det ut som en bra chans. Han är ung och utan större rutin men reser långt utan några som helst problem, vilket är en stor fördel. Vi ser ljust på uppgiften även om det kommer att finnas motstånd. Precis som det ska vara i ett storlopp.
– Det är en spännande tisdagskväll som väntar. Jag är glad och stolt över att få vara med, oavsett hur det går.

Ulf Nilsson, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson TR Bild