Nyhet
Inför V86® (jackpot): Hamre varnar för stallkamraten
apr. 06, 2022

Inför V86® (jackpot): Hamre varnar för stallkamraten

Amerikanskan Dixiechick Hanover gör spännande Europadebut och bär favoritskapet.
Men hennes tränare tippar att stallkamraten M.S. Star Trotter är före i mål.
– Med ett lämpligt lopp är han nog den jag har mest tro på den här gången, säger Frode Hamre inför onsdagens V86®.

Som brukligt är när Solvalla och Oslobanan Bjerke delar på V86® spelar norske topptränaren Frode Hamre en framträdande roll. Den här gången är det hans USA-import Dixiechick Hanover (V86-1) som tilldrar sig störst uppmärksamhet på förhand. Det treåriga stoet vann två av åtta lopp för Lucas Wallin i USA under fjolåret och flögs över Atlanten i vintras.
– Dixiechick Hanover (V86-1) är en fin modell som kommer med bra resultat från USA som tvååring. Hon har sett bra ut i jobben, är travsäker och bra från start. Hon har gått snabbjobb på Jarlsberg och är väl förberedd. Men det klart, hon startar från spår sex och möter äldre hästar, så hon har ingen enkel uppgift framför sig, säger Frode Hamre.
Hans nyförvärv är rankat etta i loppet av flera tipsexperter men själv ligger han aningen lågt.

– Även om hon är startsnabb tror jag inte att hon tar en längd på dem på insidan, utan vi måste ha lite tur och komma ner och få en bra rygg. Först och främst är det viktiga att hon genomför ett bra lopp och jag har inga stora segerförhoppningar såhär första gången ut.

Betydligt mer rutinerade stallkamraten M.S.Star Trotter avslutade starkt som tvåa i norska V75 i lördags och från spår fem bakom startbilen tror Frode Hamre mer på honom.

– Han är pigg och glad och har inga problem med täta starter. Han har ett bra spår och fin form. Med ett lämpligt lopp är han nog den jag har mest tro på den här gången.

”Tål att gå utvändigt”
Även i kvällens näst sista avdelning på V86 selar Frode Hamre ut två hästar som startar sida vid sida och blir hårt betrodda av spelarna. Med nummer sex bakom bilen har Glazier’s Vici (V86-7) duons inre spår och han gör sin första start på två månader.

– Han har hög kapacitet. Han blev struken på Bjerke och är behandlad efter det. Nu har han sett fin ut i jobben men han är väldigt svår att läsa av i träningen och får värderas utifrån tidigare resultat. Och då vet vi att han normalt duger och tål att gå utvändigt om det är nödvändigt, säger Frode Hamre.
Oz (V86-7) har mer väldokumenterad form. För två veckor sedan slog han sitt rekord när han avslutade starkt som trea på 1.12,3 över 1
609 meter.
– Han har tagit senaste loppet bra. Det gick fort under vägen och vi kunde omöjligt komma ikapp ledaren, men han avslutade väldigt bra och visade att formen är fin. 2
100 meter är nog den distans som passar honom bäst. Han har spår sju men det är ett litet fält och får han det rätta loppet kan han absolut vinna med formen han har för dagen.
Det är jackpot på V86 och kanske är det Frode Hamres hästar som dyrkar upp låset till åttarättspotten på 15 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75
Bild: Joakim Hall/TR Bild.