Nyhet
Inför V86®: Milliondollarryhme – jagar sin fjärde rosa biljett
maj. 10, 2022

Inför V86®: Milliondollarryhme – jagar sin fjärde rosa biljett

En rosa biljett finns adderad till prispotten.
För Milliondollarryhme kan det betyda fjärde raka starten i Elitloppet.
Mycket står på spel när Meadow Roads lopp förgyller V86®.

Meadow Roads lopp utgör russinet i kakan när Solvalla delar V86® med Jägersro den här onsdagen.
Ett lopp som har 100 000 kronor i förstapris, men dessutom en direktplats i Elitloppet som väntar på vinnaren.
Det här blir den tjugonde upplagan av loppet som körs för att hedra en av våra mest klassiska vinnare av just Elitloppet och många är de kanontravare som genom åren tagit vägen via Meadow Roads lopp till den största scenen sista söndagen i maj. Scarlet Knight vann de båda första utgåvorna, Delicious har en inteckning och Nuncio genrepade i samma lopp, inför sin seger i Elitloppet 2016.

Hoppas hitta explosiviteten
I år är 6 Milliondollarryhme (V86-6) en av spekulanterna.
En i elitloppssammanhang numera rutinerad räv. Fredrik B Larsson ögonsten gör på onsdag sin tredje start för året. Efter en inledande seger slutade han senast två i The Onions lopp och klockades till fina 1.10,2 över 1640 meter, men tränaren tror hästen kommer vara klart mycket vassare den här gången.
– Han gick ju i dödens då och det var en okej insats, men kanske inte mer. Han saknade den där riktiga explosiviteten som han normalt har, men det känns som den sitter där nu, säger han och tillägger:
– Det är ett lurigt lopp, vi fick väl ett spår lite väl långt ut bakom vingen för att vi skulle vara helt nöjda, men vi hoppas på ett bra lopp och vi måste tro på hästen.
Har skärpt till träningen
Det är förstås inget gäng duvungar som delar startlinje med Milliondollarryhme.
Som sig bör när en rosa biljett står på spel. Bland motståndet märks den redan inviterade Vernissage Grif, fjolårets elitloppsdeltagare Click Bait, högintressante Beads och förstås Snowstorm Hanover som senaste var den som besegrade Milliondollarryhme.
Efter att ha gjort två starter hittills i år hoppas Fredrik nu att toppformen sitter där hos åttaåringen.
– Han har två lopp i kroppen nu och det känns som att formen börjar skärpa till sig. Han har varit väldigt fin i träningen sedan senaste starten. Han har fått träna på i lite skarpare intervaller för att han ska hitta den där riktiga formen nu. Hästen har varit ganska loj inför de här två starterna som han gjort i år, lite halvflegmatisk av sig, men det är bra, det är så vi velat han ska vara. Men nu hade jag tänkt att han skulle få upp formen ordentligt.
Om du jämför hästen med hur han kändes förra året vid den här tiden?
– Jag tycker att han känns minst lika fin nu som han gjorde vid samma tidpunkt förra året. Han har funkat bra under en längre period nu, har inte haft någon toppform ännu i år men det har samtidigt varit enligt plan. Det är nu det gäller och det är nu allt ställs på sin spets.

Kan bli fjärde i Elitloppet
En eventuell start i Elitloppet skulle inte vara något nytt för Milliondollarryhme.
Faktum är att fajtern funnits med de tre senaste åren. Premiäråret 2019 slutade hästen fyra i finalen, en insats som repriserades påföljande år. I fjol fick man nöja sig med att sluta femma i försöket.
– Får jag upp formen på honom där den ska vara tycker jag att han är en häst som hör hemma i de här loppen, säger Fredrik.
Senast travade han barfota, vad blir det för balans den här gången?
– Det blir skor runt om nu. Det är inte alltid det är positivt för honom att gå barfota, så var det senast, det blev mer negativt för hästen, så nu återgår vi till ordinarie balans med skor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75
Foto: Lena Emmoth TR Bild