Så spelar du Trio

Trio är ett spel där du måste pricka 1:an, 2:an och 3:an i ett lopp, i rätt ordning. Det är ett svårt högoddsspel där odds över 100 gånger tillhör vanligheterna. Trio lanserades 2001 och har sen dess varit ett stående moment i ATG:s utbud. Idag kan man spela Trio i stort sett i alla lopp som ATG erbjuder spel till.

HUR SPELAR JAG PÅ TRIO?

Trio är inte det lättaste spelet att lära sig. Framförallt är det beräkningen av kostnaden som vållar huvudbry för de flesta. Om du spelar Trio hos ATG så rekommenderar vi att du använder ATG’s Trio-sida för att hålla koll på kostnaden för systemet. Du kan där enkelt klicka med och ta bort hästar från systemet.

  • Du kan markera en eller flera hästar per placering.
  • Systemets radantal räknas ut genom att multiplicera antalet hästar per placering med varandra, för att sen ”dra ifrån” de kombinationer där två hästar är markerade på mer än en placering (t.ex. kan du välja att ha häst nummer 3 både som 2:a och 3:a på ditt systemet). En häst kan bara placera sig en gång vilket innebär att det i ditt system finns ”omöjliga kombinationer”. Dessa betalar du givetvis inte för. Istället för att ingående förklara hur och vad kostnaden blir föreslår vi att du helt enkelt använder ATG:s Trio-verktyg.
  • Lägsta kostnaden per rad (hos ATG) är 2 kronor. Uppåt finns ingen uttalad gräns.

Grundpriset per rad är 1 kr. Det innebär att du helt enkelt multiplicerar oddset med din insats på rätt ordningsföljd. Exempelvis, om Trio-oddset är 132,0 gånger pengarna, så innebär det att du med en insats på 10 kr på rätt ordningsföljd vinner 1320 kr (10x132). Med en insats på 2 kr vinner du 264 kr (2x132), osv.

HUR MYCKET KAN JAG VINNA PÅ TRIO?

Trio är ett spel som kan generera väldigt höga vinster även på mindre insatser. Odds på över 1 000 gånger är inget ovanligt. Det högsta Trio-oddset är från 2014 då rätt ordningsföljd betalade magnifika 89 240 gånger pengarna på en satsad krona.

I och med att Trio i stort sett endast kan spelas hos ATG till rörliga odds, så är omsättningen på spelet av central karaktär. Omsättningen varierar kraftigt från lopp till lopp vilket man får se upp med då totalomsättningen sätter ett tak på hur mycket du kan vinna. Det sista du vill se framför dig är att du är helt rätt ute i din analys och sätter en svår Trio-rad, men där omsättningen varit så låg att din vinst inte motsvarar bedriften att ha prickat den raden.

VAR KAN JAG SPELA TRIO?

SPELSTRATEGI FÖR TRIO

Trio är ett mycket utmanande spel. De flesta travspelare blir snabbt vana att analysera loppen i syfte att hitta vinnaren, men det räcker inte när man spelar Trio. Här gäller det att skapa scenarios och placera hästarna i olika positioner för att därifrån göra bedömningar om de kan vara bland de tre främsta. Det är sällan som de tre på förhand bästa hästarna (de med störst vinstchans enligt spelarna) placerar sig på prispallen i ett lopp. Löpningsförlopp och andra oväntade händelser har helt enkelt för stor påverkan på slutresultatet.

Generellt gör de flesta misstaget att spela Trio med för få kombinationer och då med för hög insats per kombination. Med tanke på att svårighetsgraden i Trio-spelet är ett sådant spel nästan att likställa med ett lotteri. Baserat på vad man tror om loppet och förloppet behöver det givetvis inte vara fel att spela med ett fåtal kombinationer och då försöka få ordentlig utdelning på spelet, men det är inte ett recept för en långsiktigt vinnande strategi.

En bra Trio-strategi är att vara selektiv i spelandet och endast spela när du i din loppanalys tycker dig ha hittat en häst som lämpar sig för Trio. Om den hästen inte är favorit men du har en stark tro på en Trio-placering så är det bara positivt. Använd den hästen som en utgångshäst på en eller två positioner och spela sen de övriga med så många kombinationer du kan.

För att hålla nere antalet rader på ditt system är det att vanligt att man, på någon av placeringarna, singlar en häst. För de flesta av oss är det naturligt att singla en potentiell vinnare, men just i Trio bör man fundera lite extra även på andraplatsen.

ATT TÄNKA PÅ VID SPEL PÅ TRIO

  • Om favoriten av någon anledning missar en placering bland de tre främsta drar Trio-oddset ofta iväg väldigt mycket.
  • Kombinationer med favoriten som vinnare tenderar att bli något överspelade.
  • Trio har inga reservhästar. Om någon av dina hästar inte kommer till start får du tillbaka din insats på de kombinationer där den hästen ingick.

Spela Tillsammans

Häng med i våra andelssystem och bjud dig själv på underhållning och härlig spänning, varje dag, för alla.
Till våra andelsspel

Bra Spelbolag

Skapa konto hos de spelbolag vi rekommenderar för att på bästa sätt kunna dra nytta av våra tips. Ta dessutom del av en bra välkomstbonus.
Skapa konto, få BONUS!