Så spelar du V75

V75 är en spelform från ATG där man i sju förbestämda lopp skall hitta vinnaren. Vinner gör man på sju, sex eller fem rätt. V75 arrangeras varje lördag året runt men man har även på senare tid lagt till extra V75 omgångar som tex. vid stora tävlingar som Elitlopps söndagen, Sprintermästaren, Stochampionatet, Derbyt med mera. Man kör även hela veckor med V75 varje dag som då kan kallas Winterburst där man då avlutar flera V75 omgångar med en ihop samlad jättejackpot omgång som avslutar.

V75 körs nästan alltid på Svenska banor men man har senaste tiden även kört V75 i Norge, Danmark och även Finland.

HUR SPELAR JAG PÅ V75?

Spelet går som sagt ut på att hitta vinnaren i sju förutbestämda lopp.

I respektive avdelning (lopp) markerar (i travsammanhang används även benämningen ”strecka”) du det antal hästar du vill ha med på ditt V75 system. Därefter multiplicerar du antalet hästar i avdelningarna med varandra för att få fram antalet kombinationer på ditt system. Antalet kombinationer multiplicerar du sen med 0,5 eftersom det kostar 50 öre per rad att spela V75. Utmaningen ligger som sagt i att hitta vinnaren i alla lopp och eftersom det är sju lopp med potentiellt 15 hästar i varje lopp kan det finnas 170.859.375  antal tänkbara kombinationer på V75. Det skulle alltså kosta drygt 85,4 miljoner att helgardera en V75-omgång med fullt antal hästar i alla loppen.

V75 kan lämnas in hos ombuden runt om i sverige och även direkt via ATG:s hemsida. Det har blivit mer och mer populärt att spela V75 tillsammans med andra. Man kan via ATG skapa privata lag och bjuda in sina vänner och man kan även deltaga i Butikslagen, där experter gör systemen och man köper in sig på en del av systemet. Större system ger större vinstchans och andelsspel kan vara ett vinstgivande drag även om man då får dela med flera men kommer vinna oftare.

Lyssna på experter och lägg till din egna personliga touch! Travguld erbjuder V75 varje vecka som du hittar här. Ta del av dessa och sug åt dig all information som är möjligt för att sen skapa dig ett helhetsperspektiv över omgången och ta beslut om du skall spela själv eller köpa en del av en tipster eller någon annan expert.

HUR MYCKET KAN JAG VINNA PÅ V75?

Streckspel, eller poolspel, som V75 är, blir särskilt intressant då pengarna från alla spelare samlas i en pott och fördelas enligt följande. Låt oss anta att V75 omsätter 100 miljoner, då går 35 procent, dvs 35 miljoner, i spelavdrag. Sedan fördelas potterna enligt följande: 7-rätts-potten 40%, 6-rätts potten 20% och 5-rätts-potten 40% Blir du då ensam med 7 rätt i ett sådant exempel får du 40% av 65 miljoner dvs. 26 miljoner för din rad med 7 rätt. Det finns ingen övre gräns för hur mycket man kan vinna utan allt beror på omsättningen. Vid jackpot-omgångar kan det vara läge att satsa lite extra, för då är 7-rätts-potten påfylld med extra medel från tidigare omgångar.

VAR KAN JAG SPELA V75?

V75 kan lämnas in hos spelombuden runt om i Sverige och även direkt via ATG:s hemsida. Det har blivit mer och mer populärt att spela V75 tillsammans med andra. Man kan via ATG skapa privata lag och bjuda in sina vänner och man kan även delta i Butikslag. Där gör erfarna spelare systemen och man köper in sig på en del av systemet. Större system ger större vinstchans och andelsspel kan därför vara ett vinstgivande drag även om får dela vinsten med flera. Man kan även spela V75 på plats på travbanan.

SPELSTRATEGI FÖR V75

  • Man skall tänka på att man spelar mot övriga spelare och vill man vinna mycket gäller det att hitta drag och idéer som är lite unika. Eftersom insatsen multipliceras så skall man även ha i åtanke hur man sätter strecken för att få bäst effekt på V75 systemet. 3x3 i två lopp är således 9st rader 1x9 är samma antal rader men i detta exempel har vi fått nio hästar för ”samma pris” som när vi bara fick sex hästar i första exemplet.
  • För att kunna gardera en del lopp rejält krävs alltså oftast att man på sin kupong har en eller flera spikar (endast en häst i det loppet) Här kan man välja att ta en eller flera stora favoriter, speciellt om omgången i övrigt ser svår och öppen ut. Man kan även välja en mer vågad strategi att chansa på hästar som inte är lika mycket streckade (betrodda av övriga spelare).
  • En omgång med flera favoriter som ser ”lätt” ut på förhand kan vara möjlig att sätta på egenhand med inte så många streck. Sen att man får räkna med att utdelningen inte blir jättehög får man ta med i beräkningarna.
  • En omgång som på förhand ser svårtippad ut och innehåller många hästar i loppen kan det mycket väl vara smartare att köpa in sig i ett större system för att även kunna vara med och vinna om det skräller i flera avdelningar.
  • Det kan vara klokt att fundera lite på streckfördelningen i loppen. Väldigt ofta tenderar spelarna att strecka från vänster. Det innebär att man tar fler hästar i början på omgången för att sedan tvingas gå kort eller spika i slutet. Har man möjlighet att hitta vinnare i början på omgången och kanske singelstrecka i någon av de första avdelningarna kan man skaffa sig ett försprång mot övriga spelare genom att ha flera hästar på slutet.
ÖVRIGT KOPPLAT TILL V75

  • Harry Boy är ett snabbspel där man kan välja att fylla i delar av kupongen själv och låta en av ATG skapad algoritm sköta resten. Det går även att låta Harry bygga hela systemet om man så önskar.
  • V75-boost är ett tilläggsspel där man får ett slumpmässigt nummer på spelkvittot. Vi rekommenderar inte spel på Boost då det är ett rent turspel och har på så sätt inget med trav att göra. Boost kostar 30 kr för system upp till 300 kr eller 10% av systemkostnaden om den överstiger 300 kr. Vinner gör man om man har 7, 6 eller 5 rätt på V75 och får in de tre boost-siffrorna. Har du fyra rätt och rätt boostnummer vinner du 500 kr. Tröstpriset är 150kr resp 50 kr om du har två eller en siffra rätt. Du kan maximalt vinna 100 miljoner kronor på Boost.

Spela Tillsammans

Häng med i våra andelssystem och bjud dig själv på underhållning och härlig spänning, varje dag, för alla.
Till våra andelsspel

Bra Spelbolag

Skapa konto hos de spelbolag vi rekommenderar för att på bästa sätt kunna dra nytta av våra tips. Ta dessutom del av en bra välkomstbonus.
Skapa konto, få BONUS!