Travtips
De bästa fynden – V75 Umåker
maj. 13, 2022

De bästa fynden – V75 Umåker

Vår genomgång av de, vid skrivande stund, bästa fynden till <10% bjuder på ett flertal ekipage du inte vill missa när du garderar i loppen.

Kapabel 5-procentare
V75-1   Klass I

2 Prometheus streckad på 5% just nu. Det här rör sig om en kapabel häst som åter hittat formen. Tränaren Benny Christensen kör själv och känner hästen väl. Senast stod man för en strålande avslutning sista 800 från tredje ut mot enklare motstånd. Står visserligen hårt inne i klassen men måste streckas om man tänkt gardera loppet.

2% med superläge.
V75-2  Klass II

1 Mizai har fått läget, har formen på topp och är allmänt en undervärderad häst. Var senast ute mot övermäktigt motstånd i Kungapokalskvalen men skötte sig bra och gick i mål obrukad efter invändig resa. Har innan det tagit segrar från utvändigt och bakifrån. Från det här läget garanteras man en bra resa, kanske i rygg ledaren? Bakom 9 Bara Mahara är loppet ganska öppet och med lite strul för henne så går ingen säker mot en smygkörd Mizai.

 

Går det?
V75-3  Guld 

1 Don Fanucci Zet är megafavorit. Det finns endast två scenarion som kan sänka DFZ här, 1) galopp eller 2) fast. Om någon skall lugga honom på ledningen är det Björn Goop och 3 Diamanten. Trampar Diamanten iväg på bästa möjliga sätt samtidigt som det blir ett strulsteg eller två för DFZ så kan det gå. Notera att det inte räcker med att ta sig förbi utan det måste även ske så snabbt att Örjan inte hinner lyfta ut i andraspår. Många stjärnor som måste stå rätt med andra ord, men 5% på Diamanten är värt ett streck om man inte väljer att spika DFZ.

 

Högsta växeln i.
V75-4  Brons

7 Ellis Pride växlar man upp till högsta växel med. Skoryck (gått utan skor 2ggr tidigare, båda gångerna i lopp med >200tkr till vinnaren) och jänkarvagn. Kapacitet finns så det räcker och med hårt tempo i loppet har Ellis alltid en bra avslutning. Näst senast mötte han ett liknande gäng och avslutade då ypperligt till andrapriset, även då barfota runtom och med jänkarvagn. 2% just nu!

 

Blir det Maester?
V75-5  Femåringslopp

6 Maesteraemon är inte en häst som vinner ihjäl sig, men till hans försvar så kan man säga att han ofta mött de bästa av de bästa. Har iaf inlett året mycket bra och med två tungviktare som slåss mot varandra (Rome Pays Off och Mr Hercules) så kanske en tredje profiterar på det? Fart har han iaf och så småningom ramlar nog seger-polletten ner.

 

Gumman, gumman
V75-6  Stolopp

7 Gumman Sisu slog till med en grym prestation senast. Innan det har det varit svårt att se en V75-vinnare i henne, det kanske det fortsatt är, men prestationen senast var ett stort steg i rätt riktning. Om Lars Wikström hittat något i upplägget som fått henne att hitta nya växlar även framöver, så kan det gå i ett öppet lopp. 2% smakar alltid gott.

 

Zet utan Redén
V75-7  Silver

5 Dwayne Zet är en häst med höga toppar, men visar tyvärr inte dessa i varje lopp. Det gör att det alltid är svårt att spekulera i om formen är på retur eller på väg uppåt. Senaste prestationen var inte den vassaste då man hade förväntat sig att han skulle ha gått framåt med årsdebuten (där han var mer än godkänd) bakom sig. Vi tror på en bra prestation och till 4% är han värd ett streck om man garderar.