Travtips
Inför V75 – Finlandskollen
jun. 16, 2022

Inför V75 – Finlandskollen

Ett flertal finska gäster besöker Bodentravet och V75 nu på lördag. Vi har vänt oss till våra finska kontakter för info om gästernas chanser. Ett par ekipage kommer definitivt till start med förhoppningar om att segerstrida.

 

V75-1

9 Double Trouble E.P. har nyligen bytt regi till Petter Joki och börjat det äventyret bra. Vann på ett mycket fint sätt från spets i ett lopp med tak på 85 000€ (med finska mått mätt en motsvarande prop som lördagens lopp). Drog undan med första 500 på sista varvet i 10,0-tempo och klev undan i överlägsen stil över upploppet. Avslutade s500 på 12,5. Double Trouble är en lättkörd häst, ganska speedig och från det här läget kan Erik fokusera på att hitta position och köra sista 700. Räknas bakom storfavoriten Devils Tongue.

 

V75-2

4 Björkeviking har vi svårt att se räcka till seger. Kan kliva iväg bra och kan vara något för den som tittar på komb/tvillingspel.

7 Torpa Pål har gjort större delen av staterna i Sverige och är bekant för många spelare. Kan öppna riktigt snabbt och får gälla som klar spetsfavorit här. Har vunnit på alla distanser och även Torpa Pål kan vara något för komb/tvillingspelarna. För den som garderar på V75 är Torpa Pål till 1% väldigt streckvärd.

 

V75-3

10 Djokovic tränas av duktige Matti Nisonen som fått ut mycket från hästen. Stöter nu på bl.a. Amalencius BB och det skall mycket till för att Djokovic skall vara i segerstriden från det här läget.

 

V75-4

2 Happy Doc är inget för V75-spelarna.

4 Pitch Perfect F.I har varit struken efter senaste starten, som skedde efter en vila på 3-4 månader. Förberedelserna har med andra ord inte varit helt perfekta, men hästen är bra. Vi har dock svårt att se henne slå en sådan som 8 Endless Story.

8 Endless Story är ett riktigt fint sto som fortsatt har utveckling i sig. Har i stort sett sprungit ihop alla prispengarna under senaste året och där förbättrats i stort för varje start. Resan bör inte vara något problem då hon rest bra tidigare. 5:e spår i volten bör inte orsaka någon galopprisk, men däremot måste Niko Jokela vara på tå för att inte riskera att tappa en längd eller två i starten. Noterbart är att Niko Jokela kör Endless Story för första gången och han åker till Boden med endast en uppsittning, Endless Story. Räknas definitivt.

Uppdatering runt 8 Endless Story: Gått sista jobbet i torsdags och avslutade dagen med att bli masserad. Fredagen har hon vilat hela dagen. Reser till Boden under lördag eftermiddag. Inga förändringar på utrustningssidan. Man räknar med att hon är med i främre träffen.

V75-5

1 One Touch har gjort ett antal bra lopp i karriären, där ett av de bättre levererades i senaste starten. Svepte då fältet från kön sista 600 och vann lätt. Trots det fina formbeskedet lär hästen inte räcka till mot de bästa på lördag. Endast vid stor gardering.

6 Frozen A.F. har vi sett i Sverige vid ett antal tillfällen. Det rör sig om en bra häst som nu även blir kraftigt kuskförstärkt när Örjan sätter sig i sulkyn. Springspår, Örjan och en Frozen som är mer än duglig ut luktar i alla fall bra position. Det troliga är ledningen, då ingen invändigt verkar har intresse av att svara. Bra chans.

8 Extrem Brodde är en duglig häst även han, men är i normala fall inte en häst som ska kunna vinna på V75.

9 Ivar Journey tränas av tidigare skidåkaren Janita Luttunen. Ivar är en häst under utveckling och bör absolut räknas i det här loppet. Hästen är lättkörd och hittar Jens Eriksson bara en rimlig position i andraspår så kan det bli intressant sista 700 metrarna då han kan leverera en stark långspurt. Det här är dock inte en häst man kör upp utvändigt med, så det krävs att någon annan drar upp tempot i loppet för att långspurten skall bita.

 

V75-6

1 Black And Quick har gjort en start i regi Matti Nisonen. Det var samtidigt första starten efter lång vila och med tanke på det var hästen mycket positiv som fastlåst med alla krafter kvar. Hästen kan öppna bra men lär inte köras i ledningen mot svensk V75-konkurrens. Ett streck för den som garderar kan ha absolut vara.

Uppdatering runt 1 Black And Quick: Håll koll på vad som sägs i intervjuerna. Det pratas om helstängt och skoryck, vilket tyder på att man inte kommer hit för att ”fisåka”.

3 Tim Jerry är en segervan finsk gäst med ett härligt driv i steget de första metrarna. Tar sig med stor sannolikhet förbi 1 & 2 för att sen släppa till någon bra (L.A. Boko?). Hästen kommer att sänka sitt rekord ordentligt på lördag, men att det skall räcka till seger tror vi inte på. En tänkbar kombhäst från rygg ledaren kan han absolut vara.

Uppdatering runt 3 Tim Jerry: Avslutade med en 12-runda senast i andra-/tredjespår, med strax under 10 sista 600 i tredjespår på en inte alltför snabb bana. Gick utan skor då och man fortsätter på den linjen även idag.

V75-7

1 Martin De Bos har tränat bra och kan från läget lifta med till en slant. Siktas mot en resa i rygg ledaren alternativt tredje in och därifrån tar man vad man får.