Travtips
DD Måndag 6/6 – Blir det Summertime?
jun. 05, 2022

DD Måndag 6/6 – Blir det Summertime?

DD1 2640 voltstart – Jormas bekantskaper rankas högst

10 Hoboken Am gör årsdebut men är van att tävla mot betydligt tuffare motståndare än det här loppet bjuder på. Tufft läge på snabba sommarbanor men visst bör det gå även härifrån. Nurmos har som alltid välpreppat inför årsdebuterna. Hade vi haft Jorma Kontio i sulkyn hade det känts ännu bättre (Jorma har kört Hoboken till 5 av hästens 6 segrar), men Ulf Ohlsson får helt enkelt se till att dra i högertömmen i tid.

2 Önas Py kommer att bli mycket betrodd från läget. Har visat fin form och blev fast med en del krafter senast. Däremot visar kontot bara 1 seger på 35 starter, vilket gör att det inte är något vi vill sätta pengarna på. Känns heller inte speciellt distansgynnad. Vi ratar henne.

7 Love No Pain är ett roligt streck om man letar efter lite högre odds. Hon har tagit 5 av sina 10 segrar på lång distans så där är det bara plus i kanten. Får Kontio i sulkyn och de två har ett bra facit tillsammans. Känns som det starkaste motbudet mot Hoboken Am.

Rank: 10, 7, 9, 2

 

DD2 2140 autostart – Sommartider hej hej?

Häftig spårtrappa med hästar som tjänast mellan 97 000 – 212 000. Det förhållandet ger inte mycket hopp till hästarna från de bakre spåren, men låt oss se hur loppet kan tänkas bli kört. 1 Godolphin Simoni kommer att bli betrodd, men han kan knappast svara spets från innern vilket gör honom sårbar. Det här är inte en häst man vrider upp utvändigt med och ”bara vinner”. Risken för en invändig resa utan lucka är stor. Överspelad i våra ögon.

2 Stommens Erik är kvick ut och kan mycket väl vara den som sitter i spets efter 200m. Vann på ett fint sätt senast på bra tid på 800m-bana. Kan räcka men måste få trolla bort en stor bit av loppet för att orken inte ska ta slut sista 100m. Blir i våra ögon för mycket spelad i förhållande till vinstchansen.

7 Gone Fishing har bra fart men det känns som att den här hästen ofta håller sig till namnet och är just ”ute och fiskar”. Känslan är att det finns mer i kroppen men att han inte riktigt fattat vad tävlandet går ut på. När det lossnar kan den här ”vara klar” i ett lopp som detta, men vi ser inga garantier på att det skulle lossna just i det här loppet.

Ett härligt drag hittas i 13 Summertime S där man levlar upp med allt nu. Mats E Djuse, jänkarbike och barfota runt om. Det rör sig om en klart bättre häst än vad raden antyder och med lite tur på vägen är han långt framme.

6 Timotejs Jackpot är en fin häst som kanske går ned något i klass här. Bra kusk och bra form räcker långt. Helt klart streckvärd.

Vi vill även nämna 11 Super Express S.W. och 10 Lumbermans Kalle. 11 har facit som ingen i fältet kan matcha, när han behagat att trava hela loppen. Tyvärr blir det många galopper så han är inget man singlar på DD-lappen. 10 Lumbermans Kalle tog 3 segrar förra året och har visat att farten finns där. Blandar tyvärr höga berg med väldigt djupa dalar så han är för evigt något för chansspelaren.

Rank: 13, 6, 7, 2, 11, 1, 10

DD-förslag

Finns möjlighet till rimligt höga odds då DD2 är vidöppet. Vi spelar med 2 starka streck i första och går sen på lite chans i DD2 där oddsen får styra en del. För den som vill gå på en rak föreslår vi en mindre insats på 10-13 till ett glatt odds.

DD1: 7-10

DD2: 6, 11, 13