Travtips
Simsalabims V75-tips, Åby
maj. 05, 2022

Simsalabims V75-tips, Åby

V75 ÅBY LÖRDAG!

Vilka fantastiska tävlingar vi bjuds på den här lördagen. Det första tipset jag bjuder på är att bege dig till Åbytravet om du har möjlighet. En av årets riktiga höjdare väntar. Tre mäktiga finaler på kupongen, Drottning Silvias Pokal, Konung Gustaf V:s Pokal och finalen i Paralympiatravet. Sportsligt mycket sevärt och spelmässigt nästan lite oväntat intressant. I veckans tips rankar jag endast EN av favoriterna etta och tycker mig hittat en hel del sköna drag.  Tipsen går att läsa nedanför och jag önskar er stort lycka till, missa inte mina andelar på www.simsalabimtrav.se /Fredrik

 

V75-1: Har ingen feeling för favoriten.

Drottning Silvias Pokal 2140m Auto

2 Glamorous Rain ett imponerande sto från Redéns ”lada” som kommer till denna finalen med 8 vinster på 12 starter. Bra läge och visst skall hon räknas. Jag tycker dock det finns mycket vassa konkurrenter och ser det inte som helt omöjligt att veckans mycket spännande V75 kan inledas med en skräll drottning.

3 Chebba Mil var riktigt läcker i kvalet och trots att hon bara tjänat 197.000 mot favoritens 2.7 mkr ett tänkbart motbud från bra utgångsläge.

1 Donna Summer kan få ett kanonlopp i rygg på ledaren och med lite tempo på loppet kan skrällen vara ett faktum.

5 Good Vibes spetsade från samma läge i kvalet. Släppte då och avslutade bra som tvåa på stretchen. Har lite svårt att se henne vinna men med maxklaff ett skrällstreck att rita ned.

6 A Perfect Face mycket bra som tvåa i kvalet och nu rycker man alla skorna. Hon har mött de bästa hela tiden och kan mycket väl slå till nu. Har inte någon riktigt feeling för favoriterna och ger A Perfect Face mitt tips men garderar inledningen.

Rank: 6 – 3 – 2 – 4 – 1 – 5 –  11 – 9

 

V75-2: Titanen och Tornadon gör upp

Bronsdivisionen 2640m Voltstart

3 Borups Tornado var ruggigt bra när han vann näst sist och gick ett tungt slutvarv som trea sist. Mycket bra läge här och det är inte helt otänkbart Ulf Ohlsson kan hitta till spets omgående. Väl där kan han mycket väl leda runt om. Dock inte känslig för positioner och kan vinna även bakifrån. 

5 Titan Yoda gick jag all in på sist och spikade. Galoppen kom direkt i volten och sen var den dagen förstörd. Spår 5 nu inte helt optimalt men tar sig Kihlström ur starten felfri blir han tung att stå emot. Han får en chans till av mig och får tipset trots viss galopprisk.

2 Boccadamo
och 8 Procecco streckas ä
ven de för den som vill känna sig säker på att ha bra chans överleva den andra avdelningen.

Rank: 5 – 3 – 2 – 8 -12 – 4 – 1 – 9

 

V75-3: Två gör upp om kungakronan!

Konung Gusaf V:s Pokal 2140m Auto

Vilket race! Nu skall det avgöras vem som blir kungen av den här 4-årings kullen.  Jag får nästan rysningar bara av att skriva om loppet och när startbilen släpper fältet lär det bli åka av. 

2 Francesco Zet blir som det verkar ENORM favorit här efter att lekt hem kvalet på ett övertygande sett och kommer hit med 9 segrar på 11 starter. Visst har han bra chans men jag lutar mycket åt att gardera.

4 Iznogoud AM finns det knappt några ord för hur läcker han var i försöket. Som det såg ut joggade han 40-50 före övriga i stort sett hela loppet. Landade på 13.6 och det såg snudd på okört ut i mål. Björn upp den här gången och visst blir Francesco svår att knäcka men jag är inne på att den här kommer gå rakt upp i klasserna, förbi planeterna och inom kort hamna bland de största stjärnorna.

Övriga är fantastiska hästar men att rå på favoritduon tycker jag känns långsökt om inget konstigt händer.

Rank: 4 – 2 – 3 – 1 – 5 – 7 -6

Iznogoud Am

Iznogoud AM vinner kvalet helt överlägset.

V75-4: Gocciadoro vann spårlottningen

Stoeliten 2140m Autostart

3 Brezz Du Kras avslutade bra i sin första start på flera månader sist efter att fått ett lopp långt ner i kön och vida spår i slutkurvan. Bra spår här och har säkert gått fram med loppet i kroppen. Slog av en sån häst som Marion Foulty bon förra sommaren och vann då på 10.2 på Solvalla och det var efter starten hon vann på 9.8 efter hon lämnat Marion bakom sig även då.  De tuffaste konkurrenterna har fått spår 11 och 12 och jag tror körande Christoffer Eriksson ser till att hålla sig framför dessa hela vägen till mållinjen. En tänkbar chansspik trots tuffa motståndare.

12  Honey Mearas har årsdebuten avklarad och visade klass direkt där. Spåret och motståndet gör att jag inte är så sugen på att gå all in på Redéns vassa sto men att räkna bort henne går inte.

11 Kali Smart har ruggig toppfart och klaffar det bara lite från spår 11 kan Adrian blåsa ner det här gänget.  Både 11 och 12 har 11 segrar och 4 andraplatser i karriären. Vem som kommer först till 12 återstår att se, kanske ingen denna gången om Brezz Du Kras levererar!

Rank:  3 – 12 – 11

V75-5: Charlie studsade fram till vinst sist..

Klass I 2140m Autostart

Ett riktigt bra Klass I försök det här men frågan är om vi ändå inte har omgångens bästa spik i nr 2 Charliebrown Effe.  Har startat i Italien och på Vincennes sista starterna innan han kom till Åby och vann på ett oerhört läckert sätt för en dryg vecka sen. Till spets tidigt då och även om det inte var det allra bästa motståndet studsade Charlie fram över upploppet och såg fullständigt okörd ut på 13.6 2640m. Drömläge nu och Ebbinge kan välja och vraka ur det taktiska perspektivet. Trots bra motståndare tror jag bara han vinner om han är lika bra som sist.

Var på plats på Solvalla när 3 Il Forte vann och fick se en mäktig prestation när han dundrade runt klass II finalen på ett överlägset vis. Tuffare mot nu när han gått upp en klass men efter vinsten sist står han på pengarna perfekt inne här med bara några laxar till gränsen.

Riktigt bra fart har Nurmos 5 Napleon Cash i kroppen och kommer hit med 50% segrar (7 av 14) Har nu även ett par lopp i kroppen och från ett vettigt läge blir det nu barfota runt om.

7 Bonne Nuit Bi en av Gocciadoros hästar som det låter väldigt bra på.  Mycket svår att sätta in i klassen och det här kan vara fågel eller fisk. Björn upp och han har stått i odds senaste starterna 1.6 – 1.1 – 1.7 – 1.3 – 1,3  i Italien. Går inte att plocka bort om man garderar.

Rank: 2 – 7 – 5 – 3 – 4 – 10 – 9 – 1

V75-6: 16 vinster på 32 starter imponerar

Silverdivisionen 2140m Autostart

1 Upper Face har inte haft det rätt flytet i loppen på slutet men har den här gången lottats till ett drömläge. Ryggledaren kan visa sig vara ett perfekt tänkbart scenario för att skrällen kan komma.

5 Oscar L.A tyckte inte om voltstart sist. Auto nu och att han kan öppna riktigt bra bakom bilen visade han näst sist. En riktigt hårding  som kommer till denna starten med imponerande 16 vinster på 32 starter. Spets och slut ingen utopi och Lövgrens 6-åring skall räknas tidigt.

6 Unico Broline har imponerat något kolossalt på slutet och kunde hålla undan knappt men säkert mot Phoenix Photo sist. Inte riktigt lika optimal balans denna gången då man spar hovarna lite inför finalen Elitloppshelgen men måste bara med på lappen.

9 Iceland Falls var grym sist och bara försvann till lätt vinst i lördags. Täta starter men är han lika bra denna gången kan han bli farlig även här om det stämmer med positionerna.

Jätteskrällen skulle kunna vara 11 Elegant Ima som nu har ett lopp i kroppen och rejäl fart i grunden.

Rank: 5 –  6 – 9 – 1 – 11 – 10 – 4 – 7 – 3 – 2 – 8 – 12

V75-7: Mäktig final avslutar omgången

Finalen Paralympiatravet 2140m Autostart

1 Extreme nådde inte Night Brodde sist men det loppet kändes mer som ett led i matchningen mot denna final och Elitloppet. Nu rycker man skorna igen och från innern på Åby kommer Danmarks bästa häst nästan med garanti vara med i segerstriden. Öppnar ruggigt fort och här känns det lite som om körande Björn Goop kan välja upplägg efter utveckling i starten och eget behov.  Hygglig vinstchans och bara måste med på lappen.

2 Upstate Face gjorde smulor av Diamanten mfl. sist från utvändigt ledaren och bara försvann till enkel vinst. Man siktar på Elitloppet och kör med skor även denna gången som det låter (hur bra kan han bli utan?)  Från ett kanonläge tycker jag absolut Upstate ska räknas och jag chanstippar Adrians snabba springare.

3 Delia Du Pommereux har visat sig fungera bra i Sverige och vann detta loppet förra året. Kommer hit med klart mest pengar på kontot och mäktiga 17.6 mkr intjänat. Lite svårt att sätta in henne formmässigt men streckas bör den snabba fransyskan.

4 Who´s Who galopperade sist och visst önskar man en Who´s Who i full form som även kan vara med som en av de 16 sista helgen i maj. Bra spår och Pasios läckre travare måste räknas.

Tycker de bästa hästarna även fått bästa lägena och även om både 5 Born Unicorn, 7 Best Ofdream Trio mfl är riktigt bra gör sannolikt 1-4 upp om checken på 1.5 miljoner som vinnaren får.

Rank: 2 – 1 – 4 – 3 – 5 – 7 – 9 – 6 – 8 -10

 

Sammanfattning

En multijackpot-omgång med flera starka favoriter men även ett par på förhand otroligt öppna lopp!

Spiken: V75-5 nr 2 Charliebrown Effe

Chansspikarna: V75-4 nr 3 Brezza Du Kras
V75-3 nr 4 Iznogoud AM

Streckvärda skrällar: V75-1 nr 6 A Perfect Face
V75-6 nr 9 Iceland Falls

Överstreckad: V75-1 nr 2 Gamorous Rain

Dagens Dubbel tipset: 5,6,9,11 / 1,2
8 kombinationer x insats

Magiska draget: V75-2 Titan Yoda

Lycka till allihopa.