Travtips
Simsalabims V75 tips Sprintermästaren
jul. 05, 2022

Simsalabims V75 tips Sprintermästaren

Sprintermästar veckan !

Rena rama julafton för mig när Sprintermästarveckan är här. V75 torsdag och lördag och lördagens omgång har en maffig jackpot på 50 miljoner efter att ingen hittat alla rätt i lördags. Undertecknad kommer vara på plats på Halmstadtravet torsdag och lördag och försöka förbättra 2a platsen från förra året i Sprintermästargolfen på fredagen.

Tipsen till torsdagens omgång finns nu här nedanför att läsa Lördagens jackpot tips kommer torsdag.
Välkommen till Halmstad på en mäktig Sprintermästarvecka och vill du vara med på mina andelsspel så finns de på www.simsalabimtrav.se
/Fredrik Simsalabim

V75-1 Alla vill ha rygg på favoriten

Uttagningslopp Sprintermästaren

Första uttagningsloppet av tre till årets Sprintermästare där det skall avgöras vilken 4-åring som är vassaste sprintern. Finalen går som lopp 13 och startar 22.10.

Favoriten 5 Francesco Zet kommer ut här direkt i det första försöket och det skall inte vara något snack om saken. Visst är motståndet bra men alla kommer sannolikt vara nöjda med att sitta i ryggen på Redéns häst och spets och slut känns otroligt sannolikt. 8.3 miljoner på kontot och 11 segrar på 13 starter imponerar och oj vad läcker han var när han vann Prix Readly Express på Solvalla i senaste starten.

2 Larry Wood vann genrepet före en vass 4 Manual Flight och det var bra prestationer, men att de skall rå på favoriten i kvalet känns långsökt.

6 Idomenio Sisu har bra form och skulle 6 Felix Orlando hålla sig på benen är han nog farligaste motbudet.

Rank: 5 – 6 – 7 – 2 – 4 – 1 – 3

 

Precis som på V75 hittade ingen alla rätt på Stryktipset i lördags. Jackpotten där veckan är på ca 7.000.000 och vi har laddat lite extra med anadel. Välkommen in och kika www.tipsandelar.se 

 

V75-2  Svårbedömd jänkare

Uttagningslopp Sprintermästaren

1 Fly Light tävlade i stora lopp i USA förra året för sin tränare Åke Svanstedt, nu hos Paul J P Hagoort och med sina 4.8 miljoner på kontot och innerspår verkar lirarna alla fall de tidiga kasta sig över jänkaren. Har inte öppnat speciellt bra men verkar kunna springa med i våldsamma tempon och håller tempot till slut. Ser inte det scenariot här och den här rankar jag ner.

4 Sourire Frö 
var återigen grym sist trots att han ”bara” blev tvåa. Härlig form och absolut given i striden.
5 Icon Mearas visade äntligen härlig form igen sist när han vann på ett bra sätt, förvisso mot enklare motstånd men Ohlsson kanske skulle kunna hitta till spets här och göra han det tror jag segerchansen är god. 9 segrar på 16 starter imponerar.

7 Edibear vann Ina Scots ära sist och slog bra hästar där, spår lite långt ut och behöver lite flax med löpningen.

Rank: 5 – 4 – 7 – 1 – 3 – 8 – 6 – 2

 

V75-3 Helgarderat på två streck

Uttagningslopp Sprintermästaren

Det tredje och sista försöket känns ganska heltäckt med två streck.
Mäktiga travaren 6 Iznogoud AM lär kunna bli farlig t o m i finalen om han hushåller med krafterna och har formen på topp. Goop upp nu och absolut givet vinstbud här i försöket. 

4 Nazario har en start i Sverige och var då riktig riktigt bra som tvåa i  Ina Scots Ära. Säkert ännu bättre med loppet i kroppen och från ledningen mycket svårslagen.

Rank:   4 – 6 – 5 – 2 – 3 – 8 – 1 – 7

 

V75-4 Enklare mot nu och vinner trots bakspår

5-åringslopp – Stolopp 2140m Auto

9 Marion Fouty Bon har mött absolut stenhårt motstånd på slutet och var trea efter Bepe Bi och Mister Hercules sist efter en lite ovanligt passiv styrning av Kontio. Trots bakspår måste det vara toppchans denna gången trots att det är en hel del fina 5-åringar.

10 Fifty Cent Piece brände som storfavorit sist men gick okej som tvåa, inte riktigt utvecklats till den superstjärna man trodde men absolut given här om man garderar loppet.

1 Honfleur Mearas visade fin form sist, bra spetschans från innern och lär leda loppet länge.

5 Barbro Kronos blir väldigt intressant att se i ny regi när han nu gör fösta starten för Svedberg med Kihlström i sulkyn.

Rank: 9 – 10 – 5 – 1 – 11 – 12

V75-5 Ta fram stora penseln

Diamantstoet 2140m Voltstart

Stolopp med 15 hästar utspridda över två volter över medeldistans. Det finns gott om sparlopp den här omgången men detta är inte ett av dem 🙂 Här kan det mycket väl löna sig att måla på ordentligt och kanske  t o m helgardera loppet.

12 Orgie Vrijtout en svårbedömd gäst som gör sin första start i Sverige. Ser mer stark än snabb ut och behöver nog lite tempo. Inga riktiga monster med i loppet och Bakkers uppsittning räknas tidigt. 

8 Nymke Brigadoon verkar lite ojämn, skickade in handduken lite väl tidigt sist men jag tycker uppgiften ser rätt bra ut, har hon vaknat på rätt sida blir hon farlig trots innerspår på tillägg.

2 Silvertail 
har inte vunnit i Sverige men har 5 segrar på 15 starter och gått bra tider i de tre Svenska starterna.  Tränaren Gennaro Casillo verkar veta vad han gör och det här ser ut som en intressant halvskräll.

14 Honor 
var bra sist hon var på Halmstad då hon vann på ett bra sätt, fick ett tufft lopp på Bjerke sist men var inget extra alls då. Ojämn men farlig med rätta ryggarna.

 

Rank:  12 – 14 – 8 – 2  – 15 – 10 – 6 – 4 – 1 – 11 – 13

 

V75-6 800 lax till vinnaren i årets Stosprint

Stosprintern 1609m final Autostart

4 Imhatra Am en läcker travare som verkligen sett bra ut på slutet. Melander vet hur man ställer ordning sina fina hästar till den här helgen och vi minns väl alla när han vann Sprintermästaen 2015 med Nuncio och 2016 med Uncle Lasse. Nu läge att ta hem en inteckning i Stosprintern med Imhatra som imponerade i försöket. Kanske kan bli svårt svara snabba utvändigt men kommer finnas med på målfotot oavsett resa.

2 Chebba Mil har 8 segrar på 11 starter och imponerade rejält på mig i kvalet. Tunga sista 400m i tredjespår och satt lite lätt åkandes sista biten och vann säkert. Ingen startkanon men får en bra position här från spår 2. Räknas mycket tidigt.

5 Good Vibes blev fast för länge i försöket för att kunna utmana om segern. Nordströms startsnabba 4-åring kanske kan ta sig förbi favoritduon i starten och väl i ledningen kan han bli en svår nöt att knäcka.

Rank:  4 – 2 – 5 -4 – 9 – 8

 

V75-7 Glömde köra sist, kul skräll nu!

Stayerlopp 3140m voltstart

Riktigt spelvänligt och kul lopp över dryga tre varv med 15 hästar avslutar torsdagens V75 omgång.
15 Spickleback Face går nästan ner i klass här efter att mött tuffast tänkbara motstånd på slutet. Distansen är perfekt och visst skall segerchansen trots spår 15 vara mycket god.
11 Hades De Vandel hamnade hopplöst sist i ett liknande lopp sist och fick inget hjälp med tempot, man hade redan då önskat kusken skulle dra i högertömmen tidigare med den här starka Fransmannen. Avslutade vasst i 6-7e spår till 4e platsen och såg fin ut. Kör i tid nu Bakker så kommer styrkan räcka långt, ett mycket kul skrällstreck i den avslutande avdelningen.

9 Staro Leonardo fick visserligen lite oväntat stryk sist på Kalmar men går inte att räkna bort.

Rank: 15 – 11 -9 – 10 – 6 – 8 – 14 – 4  – 3 – 5 – 12 – 7 – 2

Sammanfattningen

Härligt spelvärde och fin sport –  Vi har över 30 olika andelar att välja mellan www.simsalabimtrav.se

Spiken:.

V75-1 nr 5 Francesco Zet

Chansspikar:

V75-3 nr 4 Narzario
V75-4 nr 9 Marion Fouty Bon
V75- 2 nr 5 Icon Mearas

Streckvärda skrällar:

V75-5 nr 14 Honor
V75-6 nr 5 Good Vibes

 

Överstreckad:

V75-2 nr 1 Fly Light

Dagens Dubbel tipset:  

2.3.5 / 11. 15   Sex kombinationer x insats 

Magiska  draget:

V75- 7 nr 11 Hades De Vandel