Travtips
Simsalabims V86 tips jackpot 18/5
maj. 17, 2022

Simsalabims V86 tips jackpot 18/5

V86-1 Åby 1640m Auto

Ett läckert sprinterlopp för högsta eliten inleder veckans V86 och här lär det gå undan!

4 Bepi Bi en flygande italienare från Gocciadoros stall som spetsade i högt tempo i Finlandia Ajo sist. Orkade inte till slut då men har ett på pappret ganska bra lopp här då läge och motstånd inte skrämmer nämnvärt. Just i skrivande stund dock på tok för mycket streckad för min smak över 60% och jag lutar helt klart åt gardering även om vinstchansen är god. Adrian Kolgjini kör denna gång.

8 Racing Mange lattjade hem ett billigt lopp i Kalmar sist. Två lopp i kroppen nu och vi har sett va 9-åringen kan när han tävlar på topp. Spår 8 bakom bilen gör det svårt men han ska inte glömmas vid gardering.

6 Caramel Club yngst i loppet med sina 4-år och även hon från Gocciadoros stall. Lite osynad mot sådant här motstånd och galoppen kom bakom bilen direkt i Sverigedebuten sist.  7 vinster på 16 starter och hon såg spänstig ut i värmningen innan loppet sist. En jackpotskräll att se upp med.

10 Floris Baldwin glänser i Norge och kommer med två raka på bra sätt. Klart tuffare nu och bakspår gör att hennes chanser inte skall överskattas. För mig endast om man tar 4–6 streck.

Rank: 4 – 8 – 6 – 10 – 1 – 2 – 5 – 9

 

V86-2 Solvalla 2140m Voltstart

6 Mirci Alir från Nurmos stall har nu två lopp i kroppen och höll mycket bra till tredjeplatsen sist. Känns som typen som går fram med lopp i kroppen och även om hon bara vunnit ett lopp på 13 starter tycker jag det känns som en bra chans här. Har mött bra motstånd och möter här ett ganska överkomligt gäng. Inte speciellt van vid voltstart men Kihlström och springspår känns som en plusvariant.

4 Carelya har fyra galopper sista fem starterna. När hon nu sist gick felfritt vann on på ett mycket bra sätt efter tung resa. Spår fyra känns lite knepigt men håller hon sig i trav blir hon farlig här.

9 Uptown Skift från Svante Erikssons stall kom helt fel på det sist men gick starkt till slut över upploppet. Petter Lundberg har lyckats bra med det här 4-åriga stoet innan och hon är mycket tidig för mig vid gardering.

5 Princess Ellen från Crebas stall som verkar vara riktigt på gång igen. Vann sist och visade form och kan tänkas även hon

Rank: 6 – 9 – 4 – 5 – 3 -7 – 11

V86-3 Åby 2140m autostart

Ett spårtrappe lopp med hela 15 hästar bakom bilen, de bästa hästarna med mycket svåra lägen och här är jag inte främmande alls för att det kan komma en jätteskräll.

14 Bowler Day blir nog favorit till slut trots spår 14. Var ute i ett tufft gäng sist och rätt bra efter en galopp på vägen. Hade tre raka på bra sätt innan dess och det är inte omöjligt att Perssons 4-åriga valack är bäst i loppet. Trots det behövs en del flyt på vägen för att lösa den här uppgiften från spår 14.

12 Bird Lane fick ge sig mot en vass Nurmos häst sist men gjorde det ändå bra som tvåa på Solvalla. Bergh kör själv den här gången och hon räknas mycket tidigt.

11 King Knas har en riktigt bra rad 2-1-2-2-1 och kämpade sig till seger på ett mycket bra sätt sist. Tycker dock motståndet har varit rätt så billigt och känns för mig lite överstreckad från spår 11. Åker med vid gardering men inget jag kastar mig över.

13 J.S Peaky Blinders har 5 andraplatser på 15 starter men hittills aldrig vunnit. Inte helt omöjligt han kan ta sin första vinst här även om läget lämnar en del att önska.

Rank:  14 – 12 – 13 – 11 – 1 – 10 – 6 – 2 – 9 – 15

 

V86-4 Solvalla 2140 m Autostart

Ett knallöppet fyraåringslopp för ston som mycket väl kan sluta med en skräll.

12 Timotejs Karamell hade två raka på bra sätt innan galoppen kom i V75 i starten sist. Står på kronan inne i loppet och trots spåret tycker jag hon känns väldigt intressant, i nuläget väldigt lite streckad gör inte saken mindre spännande.

5 Raya Maya är nedstruken ett spår och får Magnus Djuse i sulkyn den här gången. Klart tänkbar vinnare men bara en av många.

10 Global C. Lucky gör årsdebut och har inte startat sedan slutet i december. Mattias Djuse kör och tränar och det är bra form på stallet. Svårbedömd men klart streckvärd.

9 Sebbe Forever från Nurmos stall med formkortet Kihlström i sulkyn. Galopp i årsdebuten men visade bra fart förra året. Står även hon bra inne i loppet.

7 Make It A Start kan öppna bra och har vassa Ulf Ohlsson i sulkyn, ett givet garderingsstreck.

Rank: 12 – 10 – 9 – 7 – 5 – 8 – 1 – 6 – 3

V86-5 Åby 2140m Auto

11 Indigo favorit i skrivande stund, kommer med 20 vinster på 33 starter vilket är klart imponerande. Det här är dock ett lärlingslopp och kör gör Daisy Paling som jag skall vara helt ärlig med att jag inte har en aning om vem det är, men komma hit och vinna från bakspår mot vassa kuskar och rätt bra hästar känns långsökt. Den här favoriten rankar jag ner!

7 L.L Royal finfin i första starten för Bergh sist när segern togs trots tufft lopp. Säkert ännu bättre med loppet i kroppen och för mig absolut given tipsetta.

1 Dali Pagadi var bra sist vid vinsten och har fått ett riktigt bra läge nu. Väl körande Gustav Johansson känns nästan garanterat i striden här från innern även om hästen är lite ojämn i sitt tävlande.

4 Ninja Zon satt dunderfast sist och såg fin ut som femma i mål i Kalmar. Klart intressant i den här omgivningen och mycket tidig från ett vettigt läge.

8 Winner Back, 9 Hannibal Face och 10 Gigantic Star tycker jag alla är värda att fundera över om man garderar vidare i loppet.

Rank: 7 – 4 – 9 – 1 – 11 – 8 – 10 – 3 – 5 – 2

V86-6 Solvalla 2640m Autostart

6 Van Gogh Z.S. lite märklig favorit i det här långloppet. Visst är han bra och öppnar vasst, den här gången med Lennartsson i sulkyn. Kan vinna men känns lite väl hårt betrodd från spår 6.

1 Eddy West avslutade ruggigt starkt sist och plockade ner Phonex Photo över upploppet. Klar för final på Solvalla nästa helg och kanske kommer köras lite på chans. Löser det sig i sista kurvan tror jag övriga får mycket svårt att stå emot och jag tippar Eddy först.

5 Algot Zonett klart bra i Finland som tvåa i ett tufft lopp över dryga tre varv, närmar sig nog toppformen och skall absolut med på en garderad kupong.

Vill man vara helt säker på att överleva V86-6 kan man plocka med 4 M.T.Perett och 3 Rotate

Rank: 1 – 5 – 6 – 4 – 3 – 9

 

V86-7 Åby 1640m Autostart

5 King Kong favorit i det här sprinterloppet från ett bra läge. Bra vid segern sist men jag har ingen jättefeeling att den här kommer rada upp vassa prestationer. Kan vinna men inget jag kastar mig över.

6 Lancaster har 10 vinster 9 andraplatser på 31 starter. Inte visat den där blixtrande formen sista starterna men känns klart farlig i ett lopp som detta och måste med tidigt.

4 Benny Trio och 10 By Bye Again gör båda första starten i Sverige och är mycket svårbedömda.

12 L.L. Labero har fin fart i kroppen som han visade ett par gånger förra året. Nu andra starten i regi Bergh och trots spåret ett tänkbart jackpot skrällbud.
Rank:  6 – 5 – 10 – 12 – 4 – 3 – 8 – 9 – 2 – 1

V86-8 Solvalla 1640m Autostart

2 Hefner Am och 5 Habrik Am var tvåa och trea i samma lopp sist och båda stod för klart plusbetonade prestationer. Jag tror stenhårt på att någon av dessa får segerdefilera och ett lås på favoriterna behöver faktiskt inte vara helt fel en jackpotomgång som denna.

Tipset får tillslut Habrik Am då han körts lite passivt på slutet, nu hoppas jag Kihlström vrider på alla kranar och visar var skåpet skall stå!

3 Piccadilly känns klart aktuell om man inte nöjer sig med favoritduon.

Rank: 5 – 2 – 1 – 3 – 8 – 9- 10

Omgångens bästa spik:
V86-2 nr 6 Mirci Alir

Chansspikarna:
V86-8 nr 5 Habrik AM
V86-5 nr 7 L.L Royal

Sköna dragen:
V86-2 nr 9 Uptown Skift
V86-4 nr 12 Timotejs Karamell
V86-5 nr

De här tar vi hela potten med:
V86-1 nr 6 Caramel Club
V86-7 nr 12 L.L Labero

Överstreckad:
V86-5 nr 11 Indigo
V86-6 nr 6 Van Gogh Z.S.

Stort lycka till och ni hittar alla mina system på www.atg.se/simsalabim
//Fredrik Simsalabim