Travtips
V86 tips 12 januari Solvalla / Åby
jan. 12, 2022

V86 tips 12 januari Solvalla / Åby

V86-1 Enkel lösning på avd-1 – Spets och slut

1 Broadway Sun var bra vid tre segrar 2021 och kom nu ut för en vecka sedan efter långt uppehåll. Höll då klart bra som fyra och lär vara ännu bättre nu. Mycket tilltalande uppgift här då det efter strykning endast är tre hästar på första volten och jag tror Stefan Person leder detta runt om!

9 Quantum Roc och 10 Arvid S.H. står båda 20m efter och de här räknas som de farligaste utmanarna till favoriten. Gynnas av att det endast är 9 hästar kvar i loppet och båda kommer garanterat vara med i den främre träffen.

Rank:  1-10-9-3-2-5-6-7-8

 

V86-2  Solvalla 2640m Autostart

4 Hattusa har nu tre raka segrar och gjort det jättebra. Ulf Ohlsson och bra läge och visst skall hon var favorit här. Klart vettig vinstchans men när hon sticker upp emot 55% tycker jag kanske att det är lite i överkant. Har aldrig startat över aktuell lång distans och motståndet är inte dåligt.

6 Queen Ratzeputz har inte startat på några månader men Nurmos brukar ha formen sitta där direkt. Ett garderingsbud.

5 Annie Flame visade fin form vid segern sist på sprinterdistans. Precis som favoriten har hon inte heller startat över 2640m och det kan vara ett frågetecken. Dock en mycket tidig utmanare och givet streck på en garderad bong.

7 Vanja spår lite väl långt ut på vingen men tillhör skaran av tänkbara skrällbud.

Rank: 4-5-6-12-7-9-13-10-3-11

 

 

V86-3 Åby 2140m Autostart

Ett mycket öppet medeldistanslopp där det mycket väl kan ligga en jätteskräll på lut.

9 Aniara Sock gick starka sista 400m i tredjespår sist och även om hon åkte dit på målfoto om segern var det en klart positiv insats. Rosleff upp nu och trots bakspår en rätt hygglig chans att sänka det här gänget om hon är lika bra som sist.  Chansspik för den modiga.
12 What A Winner två raka på bra sätt, helt annan uppgift nu från spår 12 och inte överdrivet tidig på min lapp.

2 Midsummer Bråten har ett fint läge och gick bra ett hyggligt lopp sist. Totalt bortglömd av spelarna och en skräll att tänka på.

Rank: 9-2-1-12-11-5-10-3-4-6-7

 

V86-4 Solvalla 2640m auto

Efter en strykning startar 10 hästar i det här loppet och jag tycker mig hittat en trio som sticker ut och det skall vara bra chans att överleva avdelning fyra med streck på dessa.

1 Wagger Zacker kommer med riktigt bra form och inledde året med en seger på Eskilstuna.  Öppnar bra bakom bilen även om han inte känns som någon riktig startkanon, kan han hålla ut övriga från start här är mycket vunnet och segerchansen ska vara god.

4 Son Hugo Pellini har inte startat på ett par månader och bytt regi från Untersteiner till Anders Eriksson. Skall bli riktigt intressant och se vad han kan göra med den här 5-åringen på tävlingsovalen. Kanske behöver lopp i kroppen men given vid gardering.

7 Lefty Gun har visat bra form på slutet och Westholms stall fortsätter leverera vinster. Nu får Adielsson chansen och han är nedstruken ett spår. Streckas tidigt.
Rank: 1-4-7

 

V86-5  Åby Stolopp 2140m voltstart

Efter en strykning endast 8 hästar utspridda på två volter. De med 20m tillägg lär sitta bra till snabbt och gynnas av det lilla fältet.

9 Green Mamba vet jag inte riktigt hur jag skall hantera den här gången 🙂 Har trott väldigt mycket på det här kapabla 8-åriga stoet men hon ser lite seg ut i loppen och har inte riktigt levererat som jag trott på slutet. Jepson upp nu känns intressant och skulle hon hittat spänst och form sänker hon det här gänget.

7 Princess Kloster känns inte riktigt som hon har sin bästa bit sista 50m nuförtiden och blir lite väl hårt streckad här. Motståndet dock lite enklare nu och med lite ryggar in på upploppet kan det gå.

1 Precious Lane ofta med där framme och kunde vinna ganska enkelt sist. Några lite tuffare motståndare denna gången men från innern på Åby med sin openstretch och i ett lopp med få hästar kommer Johan vara med och göra upp om det

5 Sweet Muscles har härligt form och gått bra upplopp i de sista två starterna. Sen lucka sist och hon sköt till bra som tvåa. Känns klart intressant i det här loppet och given på en garderad lapp.

Rank: 9-5-1-7-4-8-3

Tipsandelar varje dag. Välkommen in www.tipsandelar.se  

V86-6  Solvalla 2640m autostart.

4 Unico Broline har hittat en vass form. Bra vid vinsten på åby näst sist och avslutade klart bra till andraplatsen i bronsfinalen sist. Perfekt inne i loppet och möter ett rätt inte allt för hårt gäng. Vinstchans även om jag tycker som strecken är i skrivande stund när de börjar närma sig 60 att det är lite väl mycket.

Jag ger i stället tipset till 3 Maverick Dream, Hade samma utgångsläge bakom bilen sist och även om det då var halvvarvet kortare imponerade han verkligen då han vann på 12.9.  Kan vara en kul chansspik i omgången då han inte sannolikt blir favorit här.

7 Global Winner tog två raka i augusti men har inte startat sedan dess. Härligt kapabel och även om hans form är lite svårbedömd skall han absolut räknas om man garderar loppet.

2 Incredible Wine har bra form och läge.

8 Djokovic stark och rejäl och har radat upp topp tre placeringar på slutet. Givet garderingsstreck.

Rank: 3-4-7-8-1

Välkommen in till våra tipsandelar på ICA Söndrum www.magiskatips.se

V86-7  Åby 2640m Autostart

9 Fighter Simoni fick ett tufft lopp i V75 finalen sist men höll ändå bra och visade fortsatt form. Med rätt ryggar sista varvet kan han knäcka många och kanske till och med alla innan mållinjen nås.

2 Protector Tile hade inget flyt med ryggarna sist men avslutade bra tillslut. Bra läge och lite enklare motstånd nu. En bra vinstchans i ett lite ojämnt lopp.

3 Joker Of Steel är väldigt ojämn men tävlar Untersteiners 6-åring på topp kan han blanda sig i striden.

7 Major Tallmadge kan vara jätteskrällen.

Inte så många som känns som tänkbara vinnare i det här loppet över 2640m och ett lås med 2 / 9 behöver inte vara fel.

Rank: 2-9-3-5-6-7-4

V86-8   Solvalla 2140m Voltstart

9 Prince Will skrällde för två starter sedan och vann efter perfekt lopp till nästan 100ggr pengarna. Sen följde han upp det med att ta en riktigt stark seger på Örebro sist mot ganska bra motstånd. Får svårare nu från bakspåret men är inte helt borta.

5 Solkattens Ferrari var tvåa bakom Prince men stod då 20m bakom. Klart bättre inne i detta loppet och ställer inte spår 5 i volten till det ska han ha en klart vettig chans här i den avslutande avdelningen.

6 Matamoros bra som tvåa sist, kanske kan hitta till ledningen från springspår och är då tänkbar, vinner lite för sällan för min smak och det var över ett år sedan han segerdefilerade.

1 Le Crack Sox känns klart intressant på skrällfronten. Ny regi nu och en vinstvan 7-åring. Härligt läge och till ca 5-10% absolut streckvärd vid gardering

2 Xerxes Millpond har hittat en härlig form och Ulf Ohlsson hoppar upp igen. Lite väl hårt streckad i förhållande till vinstchansen men absolut en tänkbar vinnare.

10 Llama Tooma letar efter formen men skall inte glömmas helt. Har 11 vinster på 46 starter.

Rank:  5-2-1-9-6-10-11

 

Omgångens bästa spik:
V86-1 Broadway Sun /Stefan Persson

störtsköna draget:
V86-3 nr 9 Aniara Sock / Victor Rosleff

Chansspikarna:
V86-5 nr 9 Green Mamba
V86-6 nr 3 Maverick Dream

Den här tar vi hela potten med:
V86-8 nr 1 Le Crack Sox / Fredrik B Larsson

Överstreckade:
V86-6 nr 4 Unico Broline /Erik Adielsson
V86-5 nr 7 Princess Kloster / Peter Untersteiner

Stort lycka till och ni hittar alla mina system på www.atg.se/simsalabim
//Fredrik Simsalabim