Nyhet
V75®: Fartfester på Lunden
maj. 16, 2022

V75®: Fartfester på Lunden

Det var inte bara huvudloppet Copenhagen Cup som bjöd på dramatik och stor sport under Danmarks största travdag.
Övriga avdelningar på V75® såg flera prestationer utöver det vanliga.
Däremot gick det tungt för svenskarna.

Allra snabbast gick det inledande sprinterloppet där Dion Tesselaar spårade runt om med sin segervane sjuåring Officer Stephen som fick testa stängt huvudlag och barfota fram för första gången.
– Han brukar vara snabb bakom bilen, men idag var han extra snabb. Det är klart att han blev lite trött till slut, men de andra var också trötta. En härlig dag att få vinna lopp, konstaterade Tesselaar sedan han dundrat runt på 1.10,4/1 600 meter.
En ännu mer imponerande vinnare från ”kontinenten” var nederländske Luuk Schermer som motsvarade sitt tunga favoritskap i händerna Micha Browser som drog konkurrenterna sönder och samman i Klass II-försöket.
Segertiden 1.11,4/2 000 meter var tiondelen snabbare än i Copenhagen Cup och talar för att hästen lär vara en allvarlig segerkandidat även i finalen på Solvalla om två veckor.

Hiskelig svepning
Det kan även Seven Nation Army bli i Fyraåringseliten.
Svepningen i Charlottenlunds motsvarighet var i alla fall dagens allra svettigaste prestation.
Bo Westergård ryckte skorna på sin jänkare och körande Nicklas Korfitsen blåste runt fältet i överljudsfart från fjärde ytter.
– Jag ville ta ett försiktigt upplägg eftersom vi tror att han är bäst bakifrån. När jag vred ut så var det ”helt vilt”, jag tänkte att nu får vi testa en gång. Sedan höll han farten fint även om han fick gå för fullt sista 800. Med en sådan prestation blir det väl Stockholm om 14 dagar, förklarade segerkusken efter den makalösa urladdningen där segertiden 1.12,2/2 000 meter autostart ska ses i ljuset av att första kilometern travades på 1.14,9 och att Seven Nation Army satt sist i det läget.

Ingen svensktränad på V75
Italiens championtränare Alessandro Gocciadoro har inte firat sina vanliga framgångar på svensk mark i vår, men nu kanske islossningen är på gång. Örjan Kihlström gästkörde Azteco dei Greppi och Zeudi Amg som båda bara var bäst i sina lopp.
Erik Adielsson spårade runt om med favoritspelade norska europamästarinnan Miracle Tile vilket bidrog till att utdelningen på V75 hölls nere till 11 417 kronor för sju rätt.
Dagens enda svensktränade vinnare kom utanför kupongen genom Natorp Bo och Per Nordström som spetsade från ytterspår och sedan stod i en klass för sig i 5-års Eliten.

Robin Johansson, Kanal 75
Foto: Burt Seeger/TR Bild