Nyhet
Image
jul. 28, 2022

En av världens bästa hästar – kanske den bäste?
Efter triumfen i Hugo Åbergs Memorial ska Don Fanucci Zet mest troligt matchas svenskt.
– Om allt fungerar kan det bli tal om Sundsvall Open Trot och eller SM, säger Daniel Redén som kanske hoppar över Prix d’Amerique med stjärnan.

Efter elitloppssegern i fjol ville Daniel Redén prova världens tuffaste travlopp Prix d Amerique med Don Fanucci Zet.
Ett loppSolvallat ränaren aldrig vunnit tidigare.
Satsningen fick dock avbrytas då stjärnan stod med feber några veckor före loppet och i stället blev det fokus på de svenska storloppen 2022.
På tisdagskvällen imponerade Don Fanucci Zet då han tillsammans med Örjan Kihlström lekte hem Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
Daniel Redén befinner sig i Ystad morgonen efter storsegern.
– Örjan var otroligt nöjd med honom och det är ju det man får gå på. Intrycket hur han såg ut på upploppet och över mål, det var väldigt bra. Vilken häst, säger Solvallatränaren.
Don Fanucci Zet galopperade i elitloppets final i maj vilket är enda plumpen i år för hästen sedan han fick inleda våren med en start i Bollnäs en tisdag i slutet av april.
Förutom segern i sitt elitloppsförsök har superhästen skördat segrar på Umåker, Boden och Årjäng innan tisdagens seger i Hugo Åbergs Memorial.
Mycket talat för att det hinns med ytterligare något lopp i Sverige innan säsongen är över.
– Sundsvall Open Trot på Bergsåker i augusti finns eventuellt med i planen om han verkar bra. Men det börjar ju ta slut med lopp nu åt honom. Kanske SM kan bli aktuellt, säger Daniel Redén syftande på Svenskt Mästerskap på Åby i oktober.
Blir det någon ny satsning mot Frankrike och Prix d Amerique i vinter?
– Troligen inte. Jag valde ju att gå ett sommarmeeting här i Sverige och ibland måste man bestämma sig. Men det vet man aldrig. Det kan ju kännas in i helsicket bra och bli så att vi åker ner det går inte att svara på nu, säger Daniel Redén.

Mikael Wikner, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson, TR Bild