Nyhet
Inför V75@ (jackpot): Stjärnhästen lättas i balansen – ”Verkar bra”
aug. 12, 2022

Inför V75@ (jackpot): Stjärnhästen lättas i balansen – ”Verkar bra”

Jackpot på V75 med 50 miljoner kronor i sjurättspotten.
Dessutom Åby Stora Pris med 1,5 miljon till vinnaren.
Reijo Liljendahl ändrar nu i balansen på sin stjärna Admiral As – som är ett av flera motbud till storfavoriten Hail Mary.
– Vi kommer att lätta honom litegrann i balansen så att det går att köra med honom från början. Min häst känns bra i jobben och går framåt formmässigt hela tiden, säger Reijo.

Åby-travet står som värd för lördagens V75 och det bjuds på både sport och spel i världsklass. Stayerloppet Åby Stora Pris avslutar omgången i en batalj över dryga tre varv. Storfavorit till segerchecken på 1,5 miljoner kronor är Hail Mary som efter andraplatsen i Elitloppet aldrig fick chansen i senaste starten där han gick i mål med rubbet sparat ifrån rygg på ledaren. Utgångsläget på lördag är detsamma som senast, men nu har Örjan Kihlström tre varv på sig att hitta ut i fritt slagläge, om han nu inte lyckas hålla upp ledningen med sin startsnabba häst. Annars fick ju som bekant även open stretch på Åby.
Bland motbuden till storfavoriten finns bland annat 5 Admiral As (V75-7), som senast var tvåa bakom Milligan’s School på Axevalla. Gången innan dess bärgade han även då en andraplats bakom Rackham i Gulddivisionen i Halmstad.
– Jag tycker att hästen gick bra senast. Det blev lite andra förutsättningar eftersom han öppnade lite sämre än normalt och han borde kunnat hålla Milligan’s School utvändigt. Då hade kanske resultatet sett annorlunda ut, men nu gjorde han inte det, säger Reijo Liljendahl.
– Jag tycker att min häst känns bra i jobben och går framåt hela tiden formmässigt.

”Lättas i balansen fram – verkar bra”
I Åby Stora Pris är utgångsläget bara med spår fem bakom bilen och i sulkyn den här gången sitter Per Lennartsson. Tränaren Reijo Liljendahl har slipat på balansen på hästen och nu beslutat sig för en del ändringar. Detta för att även kunna vara med och öppna lite bättre bakom bilen.
– Till den här starten kommer vi att lätta honom litegrann så att vi kan köra med honom från början. Det är ett tufft lopp naturligtvis och där går man inte ut och bara vinner och hämtar pengarna på beställning. Där måste man vara förberedd, säger Reijo.
– Hästen har inte gått med den balansen förut, men han verkar bra på den balansen. Han har gått med PG-skor och nu går han med vanliga skor och det ger framförallt bättre fäste fram.

Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson, TR Bild.