Nyhet
Inför V75®/jackpot: Ulf Ohlsson varnar för två favorithot – ”Båda är streckvärda”
jun. 25, 2022

Inför V75®/jackpot: Ulf Ohlsson varnar för två favorithot – ”Båda är streckvärda”

Han leder den allsvenska kuskligan och kör några intressanta hästar i söndagens V75® med jackpot.
Ulf Ohlsson varnar framförallt för två av dem som han har kört på slutet.
– Både Baroncini Jet och Digital Class är streckvärda, säger han.

Kalmartravet är traditionsenligt värd för V75 som avslutar midsommarhelgen. Omgången är dessutom kryddad av en jackpot där det finns 54 miljoner kronor i sjurättspotten.
Ulf Ohlsson leder den allsvenska kuskligan och har tagit 123 segrar per den 24 juni i år. Han kör fyra hästar på V75 där 11 Champ Lane är favorit i den femte avdelningen. Den hästen har Ohlsson aldrig kört tidigare men det har han däremot gjort med de tre övriga. Vi tar dem i tur och ordning och börjar med 1 Baroncini Jet (V75-1) som var fyra i V75 näst senast och tvåa i den senaste starten.
– 1 Baroncini Jet (V75-1) gick rätt bra näst senast men samtidigt hade han kanske inte den där absoluta toppformen för jag trodde att han skulle vinna när han fick luckan. Senast körde jag i ledningen och han blev slagen av en häst som var mycket snabbare i benen. Han känns fin och jag tror att han ska vara bättre i ordning nu när han har fått ett par lopp i kroppen. Han har fått ett bra läge och jag tror att han gör ett fint lopp, säger Ulf Ohlsson.

”Det låter kanske sjukt att säga det”
– 9 Digital Class (V75-3) var fyra i Jämtlands Stora Pris senast och det var överraskande. Men hade det flutit till den sista biten, det låter kanske sjukt att säga det, men då hade hon faktiskt varit tvåa. Det strulade lite 500 kvar men vi var jättenöjda och det var jättebra att vara fyra i ett så stort lopp. Hon är lite beroende av att det blir kört på hennes vis, men skulle hon få det perfekta loppet är hon streckvärd. Bra tempo och fina ryggar att gå i skulle vara helt perfekt.
– 11 Global Welcome (V75-6) är fin han också. Hästen är på väg uppåt nu när han har fått starta lite mer kontinuerligt. Senast var han med i en hård öppning och jag valde att släppa och han blev fast med krafter kvar. Nu är läget iskallt och jag måste ligga lågt, säger Ohlsson.

Michael Carlsson, Kanal 75
Foto: Maria Holmén TR Bild