Nyhet
Inför V86®: Henriksen med en spännande trio
jun. 28, 2022

Inför V86®: Henriksen med en spännande trio

Det är fortsatt fin stallform för Per Henriksen.
Den här onsdagen gästar han Vaggerydstravet med tre hästar på V86®.
– King of Greenwood känns som den bästa vinstchansen.

Rutinerade Åbytränaren Per Henriksen har haft ett starkt första halvår.
Stallets hästar har redan under det första sex månaderna travat in nästan lika mycket som under hela fjolåret. När V86® den här onsdagen fortsätter sin sommarturné till Vaggeryd, anländer Henriksen med en intressant trio till den småländska banan.
Den i Nederländerna födde valacken 12 Jello W. (V86-1) kom till stallet i vintras och har fortsatt sin fina segerstatistik. På sex starter i Henriksens regi har det blivit tre segrar. Fast när han senast gästade Bjerke blev det galopp på frammarsch i tredjespår.
– Hästen kotade över och slog i galopp senast men har känts fin efter det. Det är förstås inte bra med bakspåret här, men det är en häst som kan göra mycket av jobbet själv också, så en plats bland de tre borde han kunna vara med och slåss om i alla fall.

Gynnas inte av den korta distansen
Bläddrar man framåt en sida i programbladet hittar man nästa bidrag från stallet.
Fyraårige 10 La Bocca (V86-2) har hunnit med fyra starter ännu i karriären, var fin i segerloppet på Färjestad i våras, men har också visat osäkra tendenser. Så var fallet senast, då det blev startgalopp.
– La Bocca hoppade senast på Tingsryd, jag var inte där själv den dagen och såg inte, men det är en häst som fortfarande är lite osäker. Spåret spelar inte så stor roll för den här hästen, man måste ta det lite varsamt från start med honom ändå. Jag tror inte att hästen är direkt gynnad av den korta distansen heller, så han får mer jaga pengar här.

Kan gå väldigt snabbt till slut också
Avslutningsvis hästen som tränaren själv bedömer sin bästa chans på V86.
10 King of Greenwood (V86-4) har fem fullträffar på årets åtta starter och har redan hunnit med att vinna V75® under våren. Senast blev det viktoria igen, när han anförde fältet från start till mål på Bjerke. Den startkvicke femåringen har dock lottats till ett bakspår den här gången.
– King of Greenwood var bra när han vann i Oslo senast, han kan ju öppna väldigt fort och var nere i 1.03-fart en bit senast. Han fick ju också bakspår här, men han ser ut att ha fått startsnabba hästar framför sig så det kan lösa sig. Formen är fortsatt bra och sitter han inte allt för långt bak i fältet så borde han ha chans, han kan ju gå väldigt snabbt till slut också. King of Greenwood känns som den bästa vinstchansen av mina, avrundar Per Henriksen.

Daniel U. Olsson, Kanal 75
Foto: Malin Albinsson, TR Bild.