Nyhet
Nordström till tusen
jun. 22, 2022

Nordström till tusen

Per Nordström nådde på tisdagen en milstolpe när han tog kuskseger nummer 1 000.
– Jag tog min första seger här på Jägersro 1986 och det har hänt mycket här, så det var välregisserat att jag även tog 1 000:e segern här, sa jubilaren.

Bodensonen Per Nordström följde med Mats Rånlund till Jägersro 1985 och året därpå kom första kusksegern på Malmöbanan. Fyra år senare plockade han ut proffstränarlicens och sedan dess har en mängd topphästar formats i Per Nordströms regi. I fjol utsågs han till Årets tränare i svensk travsport och nu kan han alltså även titulera sig tusenklubbare.
– Det känns skönt! Det är något när man står på 999… Då vill man gärna ha det avklarat så fort som möjligt så att man kan blicka vidare. Jag trodde att jag skulle klara av det tidigare men våra hästar har haft lite formtapp och inte riktigt presterat på sistone, sa Per Nordström, som tog jubileumssegern med lånestyrningen Lady L.L.
Det Lillian Uglebjerg-tränade stoet levererade en rykande spurt till målfotoseger.
– Den här halkade in på ett bananskal och det var precis på mållinjen som vi var först. Men det är en fantastiskt fin häst som gjorde ett bra lopp när jag körde henne senat på Mantorp också.
På frågan vad hans starkaste minne från karriären är svarade Per Nordström:
– Det fantastiskt fina fjolåret. Vinna Sprintermästaren, och vara tvåa här i derbyt var också stort. Hela fjolåret var magiskt.

Ola Johansson, Kanal 75
Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild.