Travtips
Underbart midnattstrav i Boden
jun. 17, 2022

Underbart midnattstrav i Boden

Boden – Jackpot – 20.30

I lördags vann ”Magiska draget” Hector Sisu direkt och gav hela 11.43 i vinnarodds! Hoppas ni tog rygg där och nu siktar jag på att bjuda på nya vinnare när det är Boden och klassiskt kvällstrav med första V75 start 20.30. Mycket trevlig och spelvärd omgång då vi med jackpottens hjälp kommer ha ca 50.000.000:- i 7-rätts potten!

Sveriges nordligaste travbana på lördag
Smått galet kul omgång spelmässigt den här lördagen och jag tycker mig hittat en hel del spännande streck som kommer orsaka korsdrag i kuponghögen. Tipsen går att läsa här nedanför, tänk på att första start är 20.30 och att det är en maffig jackpot i potten.

För dig som vill vara med på ett större system så gör jag  Mega Magiska för 750kr/andel

 

V75-1) Favoriten rankas etta men ingen spik för mig

Bronsdivisionen 2140m Autostart

3 Iceland Radio har härlig fart och var bra vid vinsten näst sist. Blev het i dödens sist och att hon tröttnade lite sista biten är inte mycket att säga om. Bra spetschans här från tredje bakom bilen och från rygg ledaren kan hon absolut skrälla.

5 Devils Tongue blir nog lite halvstor favorit när röken lagt sig och spelarna sagt sitt. Visst har hon bra spår och mycket talar för att om han går felfritt kan överta ledningen i ett ganska tidigt skede. Jag tror absolut han kan vinna men är inte så där överdrivet sugen på att spika. Vann på ett bra sätt i Umeå näst sist och hade på i ett tufft lopp från rygg ledaren på Solvalla näst sist för att start hoppa i senaste starten. Vill ha syn på den här favoriten och hoppas någon sätter upp tempot.

11 Omega Superstar avslutade tungt över upploppet bakom överlägsna Bently Gar sist. Möter tufft motstånd och har ett tråkigt läge, skulle det bli tempo på loppet kommer Berghs 6-riga sto flyta lågt över upploppet och hon är en tänkbar jackpot skräll i den inledande V75 avdelningen.

12 Mellby Ironman har gjort två riktigt vassa starter i år och i regi Wäjersten. 7 vinster på 27 starter i karriären och den här vill jag inte lämna utanför kupongen även om han är beroende av en hel del klaff från spår 12.

9 Double Trouble E.P en finsk segerstaplare som får Erik Adielsson i sulkyn den här gången. Har närmare än de flesta till Boden och när är snudd på hemmabana. Lite svår att sätta in men räknas tidigt trots bakspår.

Rank: 5 – 12 – 9 – 3 – 11 – 2 – 1 – 10 – 6 – 4

Stryktipset lördag och vi har något för alla. Allt från lilla 10:- systemet till maffiga R-systemet med 10 helgarderingar. Välkommen in och kika www.tipsandelar.se

V75-2) Ett kanondrag till låg procent som blåser ner dem

Kallblodsdivisionen 2140m Voltstart

Kallblodslopp med 15 hästar och visst kan det ligga en en jätteskräll på lut här. Tycker de på tillägg känns klart tuffast och rankar flera av dem högst upp trots att det är många att runda.

13 Tangen Frick 
tror jag nog blir favorit med Ulf Ohlsson i sulkyn, inte överdrivet imponerad av denne som endast vunnit en gång sista 10 starterna. Gick hyggligt sist som trea mot bra hästar. Ett streck av flera för mig men inget jag kastar mig över som favorit.

14 Bokli Rapp N.O. hade inte startat på nästan ett år när han kom ut för en månad sedan på ovalen för nya tränaren Björn Karlsson. Gjorde då en riktigt kämpainsats och kunde avgöra knappt före mål. Säkert mycket bättre med lopp i kroppen och man gör en del förändringar på utrustningen nu. Givet bud och ett av mina tidigaste streck.  OBS STRUKEN !

15 Kringlers Viktor lite av omgångens skönaste drag, Den här 9-åriga Norska Hingsten som vunnit 34 av 93 starter har härjat i lite enklare sällskap på slutet. Tre vinster sista 5 på Harstad och även om motståndet är tuffare nu blåste han ner Myrfaksen ganska lätt sist. Körande Tina Lagesen kommer ”alltid” flygande med Kringlan längst ut i banan och han har verkligen en tung avslutning att tillgå. Får hon till styrningen och hittar rätta ryggarna sista varvet är det bara att hålla i sig och vissla förbi de här!  

Rank:  15  – 11 – 13 – 12 – 10 – 5 – 4 – 6

Jättevinst för tre veckor sen på THE BIG ONE när vi satte 13-rätt och fick 315.688:- att dela. Nästan 40.000:-/ andel. Nya tag på lördag och andelarna hittar du här: ⚽ www.tipsandelar.se  ⚽

V75-3) Motståndet skrämmer inte..

Silverdivisionen  2640m Autostart

6 Amalencius B.B gjorde ett smått enormt lopp i Harper Hanovers som trea i mål. Fick kliva på först i tredje 1100 kvar och dra fram de två som slutade före i mål.  Från världshästar i Harpers till förvisso ganska bra silvermotstånd skall självklart innebära en riktigt toppchans. Även om det är en lång resa och spåret lite långt ut på vingen har jag mycket svårt se någon stå mot Numos vinstvana 5-åring. Mycket bra spikförslag i en för övrigt ganska svår omgång.

2 Henry Flyer Sisu gör första starten i regi Salmela, har visat finfin fart tidigare och har lottats till ett kanonläge bakom bilen. Garderar man favoriten är han ett tänkbart streck.

8 Gooner såg läcker ut vid vinsten sist. Trivs över distansen och trots spåret känns han som farligaste motbudet mot favoriten.

5 Ivory Di Quattro vann på ett bra sätt sist på aktuell bana. Nu kör Bergh själv och han tycker jag tillhör de fyra som startar med vinstchans, även om jag tror Ivory får svårt stå mot favoriten sista biten.

Rank:   6 – 8 – 2 – 5 – 10 – 9 – 7 – 5

På Travguld hittar du alltid, nyheter, tips och kan kika på andelar och vinster från flera ombud. Välkommen in www.travguld.se

V75-4) Helgardering tack!

Diamantstoet 2140m Voltstart

Ett Diamantstoförsök över medeldistans med 15 hästar utspridda på tre volter och jag måste nog säga att detta är ett av de mest svårbedömda lopp jag sett på riktigt länge. Har man möjlighet behöver det inte vara fel alls att helgardera. 

1 Amie Ness kanske blir knapp favorit när alla strecken sitter där. Inlett med imponerande 4 segrar på 5 starter. Toppchans att sitta i spets direkt med endast tre hästar på start, men att hon skall hålla undan mot det här betydligt tuffare motståndet än tidigare har jag rätt svårt att se hända. 

5 Carroty blir tillslut min tipsetta, mött tuffa djur och även om Berghs häst är osäker och inte visat den där riktiga knallformen tror jag det kan räcka långt felfri här.

8 Endless Story en finsk gäst med 13 segrar på 24 starter drar på sig mycket streck. Här har vi en orutinerad kusk på V75 i Sverige och efter att sett de finska loppen har jag inte blivit allt för imponerad. Bara en i mängden och överstreckad.

11 Ellen Degeneres avslutade bra sist och nu blir det barfota runt om igen!

14 Ava vann sist och gjorde det bra från ledningen, helt annan uppgift nu när hon står tillsammans med 15 Mellby Guava på hela 40m tillägg. Jag tycker dock när motståndet inte imponerar jättemycket på mig att de här två skall räknas mycket tidigt. Behöver tempo och flyt på vägen men mycket streckvärda i ett som sagt dunderöppet lopp!

Rank: 5 – 15 – 11- 14 – 6 – 9 – 1 – 7 – 8 – 4 – 2 – 3 

V75-5) Rånlund skräller på hemmaplan?!

Klass II 2140m Voltstart

Lägsta klassen och här känns det som om stora dela av spelarkåren kommer ladda på med så mycket garderingar som bara går. Jag gillar att gå mot strömmen och har ett par drag som kan bli ett intressant lås eller t o m chansspik.

6 Frozen A.F står bra inne i loppet och har förstärkts med Kihlström och samtidigt lottats till springspår. Kan sitta bra till direkt och är ett tidigt bud i loppet.

5 Winstone Tabac har 8 vinster på 24 starter och kommer hit med två raka. Klart billiga gäng och jag tror det blir tufft att räcka denna gången trots bra kusk i Skoglund.

4 Grappelli en spännande tipsetta! I skrivande stund under 10% vilket jag tycker är härligt lite. Visst är spåret ingen höjdare och det krävs lite fingertoppskänsla i starten från körande Särkiniva, har galopperat tidigare från samma utgångsläge vilket är lite oroande. Går Rånlund tränade 4-åringen väg tror jag på toppchans. Hemmaekipaget möter tuffare motstånd nu men har härlig form, var grym som tvåa efter en stygg resa näst sist och i senaste starten vann de åkandes med tillsynes krafter kvar.

3 Holy Moses Mearas har läge och form samt står bra inne i klassen.

Rank:  4 – 6 – 3 – 2 – 1 – 10 – 9 – 5

 

V75-6) Tippas trots bakspår i öppet lopp

Klass I 1640m Autostart

Sprinterlopp för näst lägsta klassen och här har jag verkligen grottat ner mig i lopparkivet men måste säga att det här loppet känns inte helt lättlöst och jag tycker en handfull streck behövs för man skall känna sig någotsånär övertygad om att överleva den sjätte avdelningen.

7 L.A. Boko 
kommer bli favorit och visst känns det lite motiverat då Wäjerstens 4-åring kommer med 6 segrar på 11 starter och varit klart bra på slutet. Spåret och sprinterdistans är jag dock lite mer tveksam över. Har visserligen vunnit på 12.7 över sprint men fick då andra ytter i bra tempo hela vägen. Kan bli positionsproblem här och detta är ingen favorit jag lämnar ensam på kupongen. 

5 Soleil d’Inverne har varit riktigt bra i tre raka, förvisso har segrarna tagits i lite enklare gäng men man har siktat mot detta Klass I försöket. Läget perfekt och nu förstärker man med Adielsson i sulkyn. 

8 L.L. Labero har visat sig klart duglig i klassen. Bergh skulle kunna tänkas ladda trots spåret då han kan öppna bra, Har dock lite svårt att se honom ta sig förbi samtliga innanför och det luktar lite positionsproblem härifrån.

Finska gästerna 1 Black And Quick och 3 Tim Jerry har båda visat form och fått bra lägen, givna på lappen om man garderar vidare.

Rank:  7 – 5 – 1 – 2 – 8 – 3 – 4 – 6 – 12 

V75-7) Favoriten mot sig själv..

Gulddivisionen 2140m Autostart

Norrbottens Stora Pris med hela 1 miljon till vinnaren har lockat ett lite lagom klent guldgäng, speciellt efter att  Who´s Who strukits vilket har lämnat vägen öppen för favoriten.

8 Don Fanucci Zet 
stod i odds 1.78 att vinna Elitloppsfinalen från innern. Galoppen kom direkt och så var den dagen förstörd. Har här lottats till ett tråkigt läge, det har dock blivit lite bättre av strykning invändigt och visst talar mycket för att Kihlström vänder ut och in på det här lite ljumna guldgänget. Visst kan man tänka på att det kan bli galopp igen och att Kihlström inte riktigt radar upp segrar på sista tiden som han gjorde för ett par månader sedan. Toppchans men till som i skrivande stund över 70% är jag ändå lite garderingssugen.

5 Esprit Sisu tycker jag helt klart är värsta motbudet om favoriten skulle komma bort. Har visat sig duga i guld och formen börjar komma rejält. Öppnar bra och kan sitta i spets direkt.

9 Born Unicorn en av de bättre i loppet och trots bakspår tycker jag han kan vara värd ett streck om man tar en trio. Kommer med som sistahäst på mitt spiklösa system som bygger på ranken.

6 Vitruvio kanske har sina bästa år bakom sig men kommer med mäktiga 14.5 mkr intjänat. Tycker även om han satt lite fast i Copenhagen cup han inte riktigt visat den där grymma formen på slutet. Bara om man tar några streck.

10 Makethemark önskar jag vore tillbaka som för några år sedan.  Nu har han säkert gått fram rejält med ett par lopp i kroppen men speeden ser inte ut som i fornstora dagar. En jätteskräll vid gardering men långsökt.

Rank: 8 – 5 – 9 – 6 – 10 – 4 – 7

 

Sammanfattningen

Spikförslagen:
V75-3 nr 6 Amalencius B.B.
V75-7 nr 8 Don Fanucci Zet
Chansspiken:
V75-5 nr 4 Grappelli
Streckvärda skrällar:
V75-7 nr 5 Esprit Sisu

V74-4 nr 11 Ellen Degeneres
V75-1 nr 12 Mellby Ironman
Överstreckad:
V75-4 nr 1 Amie Ness
Dagens Dubbel tipset:
5.7.9 / 5.8  6st kombinationer x insats
Magiska  draget:
V75-2 nr 15 Kringlers Viktor