Vad är en Jackpot

Kan tänka mig att du sett ordet jackpot till och från? Många spelbolag använder ordet Jackpot i sin marknadsföring. Men vad är egentligen en Jackpot och vad innebär den för dig och ditt spelande?

Jackpot uppstår när pengar satsats i en specifik omgång och av någon anledning betalas inte hela potten ut. Kan vara exempelvis när ingen får alla rätt eller när utdelningen i en utdelningskategori (t.ex. 5 rätt på V75, 6 rätt på V86) understiger en av spelbolagen förbestämd summa. Då sparas alla dessa insatser och läggs oftast på en kommande spelform i en förbestämd vinstgrupp.

EXTRA SPELVÄRDE VID JACKPOT

Vid Jackpot-tillfällen blir det man brukar kalla spelvärdet, väldigt högt. I praktiken innebär det att återbetalningen i omgången är högre än normalt, vilket för dig innebär att dina villkor förbättrats genom att vinsten blir högre än den skulle ha blivit i en omgång utan Jackpot.

Om vi tar ett något förenklat exempel: Vi har 1 miljon i Jackpot i en V75-omgång där det redan finns 10 miljoner att dela ut. Ponera att utdelningen normalt hade blivit 1000 kr för 7-rätt, men med hjälp av Jackpotpengarna blir den istället 1100 kr.

SPELFORMER & JACKPOTREGLER

  • V75 – Om utdelningen på 6 eller 5 rätt understiger 15 kronor går de satsade pengarna som skulle fördelas i dessa vinstgrupper vidare och skapar en Jackpot. Om ingen hittar alla 7 rätt går hela den potten vidare som en Jackpot. Jackpottar på V75 flyttas nästan alltid till kommande lördagsomgång. ATG har även då och då speciella jackpotregler där man ”sparar” delar av jackpotten till en superjackpot vid ett valt tillfälle. Läs mer om detta atg.se/jackpot/start
  • V64 – Om utdelningen understiger 7 kronor på 5 eller 4 rätt delas inte de potterna ut, de skapar en Jackpot till kommande V64 och då läggs alla Jackpot-pengar i 6-rätts potten. Samma sak här som på V75, om ingen hittar alla 6 vinnarna går hela den potten till kommande omgångs 6-rätts pott.
  • V65 – Om utdelningen understiger 20 kronor på 5 rätt skapas en Jackpot, eller om ingen hittar alla 6 vinnarna.
  • GS75 (Grand Slam 75) – Om utdelningen understiger 15 kronor på 6 eller 5 rätt går dessa potter till en Jackpot som normalt infaller nästkommande Grand Slam 75 omgång.
  • Trio – Om ingen hittar ettan, tvåan och trean i rätt ordningsföljd skapas en Jackpot som går till nästkommande Triolopp på samma bana. Blir det Jackpot i det sista Trio-loppet på en tävlingsdag går det om det är i Sverige till DD-2 kommande tävlingsdag. Detta gäller för svenska banor, på utländska banor går Jackpotten till en kommande tävlingsdag bestämd av respektive land.
  • Rollerpott Top 7 – Spelet där du skall hitta de sju första hästarna i rätt ordning i ett förbestämt lopp. Här kan det bli jackpot (kallas då Rollerpott) Dessa inträffar när ingen hittar alla sju i rätt ordningsföljd. Eller om utdelningen hamnar under 5:- i någon vinstpool. Eller om ingen hittade två rätt. Det sistnämnda förefaller osannolikt men regler skall finnas 😊

Spela Tillsammans

Häng med i våra andelssystem och bjud dig själv på underhållning och härlig spänning, varje dag, för alla.
Till våra andelsspel

Bra Spelbolag

Skapa konto hos de spelbolag vi rekommenderar för att på bästa sätt kunna dra nytta av våra tips. Ta dessutom del av en bra välkomstbonus.
Skapa konto, få BONUS!