Nyhet
Inför V75®: Chans på dubbla storloppstriumfer
maj. 06, 2021

Inför V75®: Chans på dubbla storloppstriumfer

På lördag riktas travvärldens blickar mot Åbytravet.
I tre stora finaler ska högklassiga hästar tampas om miljoncheckar och eviga platser i travhistorien.
Kanske kan Joakim Lövgrens finalduo sätta konkurrenterna på plats – och samtidigt få utdelningen på V75® att dra i höjden?

Det är en riktig superlördag som väntar alla traventusiaster på banan i Mölndal strax utanför Göteborg. För första gången ska pokalloppen – Konungens och Drottningens pokal – avgöras samma dag som Paralympiatravet. Joakim Lövgren tillhör tränarna som har chans på dubbla finalsegrar och i Paralympiatravets final står hans hopp till Racing Mange (V75-7). Han kommer med två raka segrar bakom sig och hade turen med sig i spårlottningen när han drog bricka tre.

– Han har gjort två fina lopp i år och fortsatt att träna bra. Och vi har fått ett sådant spår som krävs för att man ska kunna tro att man ska kunna vara med och komma till sin rätt, säger Joakim Lövgren.
Hans åttaåring tog sig till elitloppsfinal förra året och hästens hittills enda miljonseger kom i Kymi Grand Prix 2019. Nu har han chans att toppa det med ett förstapris på 1,5 miljoner kronor.
– Det är ett stenhårt Paralympiatrav i år. Sedan är form och läge ändå något som jag är väldigt nöjd med, så vi får köra om det.

Kvalitéer som en kulltopp
Pokalloppen är årets första riktigt stora lopp för fyraåringar och där belönas vinnarna med en miljon kronor. I stoavdelningen, Drottning Silvias Pokal, selar Joakim Lövgren ut Namaste (V75-1). Precis som Racing Mange klassas hon av spelarkollektivet som ett skrällbud, och precis som stallkamraten kommer hon till start med ettor i resultatraden. Segern i uttagningsloppet togs från ledningen och dessförinnan hade hon imponerat i två raka triumfer.
– Hon har gjort allting rätt i år. Hon har visat att hon har lite extra motor i sig och har, utan att behöva gå i botten, visat stor talang. Det ska bli kul nu att steppa upp och prova och se hur långt det räcker när vi möter kulltoppen, säger Joakim Lövgren.
Namaste drog spår fyra ur spårtombolan.
– Det är svårt att säga hur långt hon räcker men jag tror inte att hon har speciellt långt fram till de bästa. Det är väl mest hårdheten då, att hon inte har varit med i de här sammanhangen förut, men i övrigt känns det som en häst som har sådan ”star quality” som årgångstopparna behöver ha.

Ola Johansson, Kanal 75

Bild: Lena Emmoth/TR Bild.