Nyhet
Inför V75® (jackpot): Ohlsson kör för elitloppsbiljett
maj. 21, 2022

Inför V75® (jackpot): Ohlsson kör för elitloppsbiljett

Han vinner fler lopp än någon annan i Sverige.
Under lördagens V75 med saftig jackpot och 53 miljoner kronor i potten kör Ulf Ohlsson fyra spännande hästar.
– Vi hoppas att vi kan sätta pricken över i:et här, säger landets kuskchampion om sitt elitloppshopp Milliondollarrhyme.

Sista chansen att kvala in till Elitloppet.
Vinnaren av H.K.H.Prins Daniels lopp belönas inte bara med 400 000 kronor utan framförallt en plats i det som numera är världens högst doterade travlopp på Solvalla kommande söndag.
En som vet hur det är att tävla där är Fredrik B Larssons flygmaskin Milliondollarrhyme som varit med tre år i rad.
Efter två finalplatser med en fjärdeplats som bäst blev han i fjol utslagen i försöket.
Vid samtliga dessa tillfällen har tränaren själv suttit i sulkyn, men i höstas fick Ulf Ohlsson ta över tömföringen och duon har aldrig varit sämre än tvåa på åtta starter tillsammans.
I år har det inte blivit någon inbjudan varför chansen att få vara med i Elitloppet ligger i att vinna lördagens lopp.
– En härlig individ. Man har alltid förhoppningar när man kör den hästen och han gör en aldrig besviken. Vi hoppas att vi kan sätta pricken över i:et här. Jag tror att hästen kommer att göra ett bra lopp och tycker att han visar uppåtform, berättar Ohlsson.
Efter missen i Elitloppet i fjol så skiftade Fredrik B Larsson från helstängt till norskt huvudlag för att hålla sin häst lugnare från start och har haft detta i samtliga starter som Ohlsson suttit i sulkyn. Nu ryktas det om att det stängda huvudlaget är aktuellt igen, men att det skulle vara synonymt med full spetsladdning är inget Ohlsson vill skriva under på.
– Jag tror att de är lite för startsnabba innanför för att ta sig förbi. Jag hoppas att vi får ett lopp i ryggar, då har många sett att han kan avsluta riktigt bra. Det vore kanske ett drömscenario.

”Ett riktigt fall framåt”
I V75-3 sitter Ulf Ohlsson upp bakom segervane 5 Calamari som tränas av Ulf Stenströmer och kommer att tillhöra favoriterna.
– Han var väldigt fin senast. Jag tycker att han har uppträtt lite speciellt, vissa dagar har han inte fungerat riktigt bra, men sist var det ett riktigt fall framåt. Det är 1 600 meter och han är inte fläckfri i aktionen emellanåt, det gäller att han är det om han ska hinna med här. Jag hoppas och tror att han ska göra ett bra lopp men om det räcker hela vägen till vinst är svårt att säga.
En annan som aspirerar på att bli favorit i ett jämnspelat lopp är Jan-Olov Perssons femårige kallblodslöfte 3 Wolt (V75-4).
– Jag tycker att han har hög kapacitet, det visade han bland annat i derbykvalet i fjol som han vann på en bra tid. Han har börjat säsongen bra. Jag vann med honom näst senast och senast vann Persson med honom. Han hoppade från början då och gjorde ett bra lopp. Han är inte helt stabil, men skulle han sköta sig så borde han rimligtvis vara med där framme.
Sista styrningen är 8 Borups Tornado (V75-7) som svarat för många starka prestationer i V75 under våren men åkte dit från spets som favorit senast.
– Han har haft en härlig utveckling och gör bra lopp varje gång. Han är lite bortlottad den här gången. Att vinna som relativt ny i brons från spår 8 kanske är tufft att begära. Men jag tror att hästen gör ett bra lopp och kan vi slinka ner någonstans så kommer han vara med och tjäna fina pengar, säger Ulf Ohlsson.

Robin Johansson, Kanal 75
Foto: Lena Emmoth/TR Bild.