Nyhet
Inför V75®(jackpot): ”Inte många som har en bättre inställning”
maj. 20, 2022

Inför V75®(jackpot): ”Inte många som har en bättre inställning”

Seger i fler än hälften av karriärens nio starter hittills.
Ulf Stenströmer hoppas besöka vinnarcirkeln på V75® med sitt löfte Calamari.

– Jag kan garantera att det inte är många som har en bättre inställning.

53 miljoner extra i jackpot på V75. En biljett till Elitloppet att slåss om i Prins Daniels lopp.
Det finns många anledningar att se fram emot lördagsgodiset från Gävle.
Från Ulf Stenströmers stall kommer ytterligare två. Axevallatränaren har stor tro på sin duo.
– Om man inte ska spika emot någon av mina, så är båda givna streck. Det kan jag säga i alla fall.
I andra avdelningen av V75® plockar tränaren ut 5 Calamari (V75-3). En femårig valack efter Maharajah som inledde sin tävlingskarriär hos Jasmine Ising och som efter att han kom till Stenströmers stall i vintras har fortsatt att utvecklas. På nio starter hittills har åtta av dem slutat bland topp två. Senast i Vaggeryd blev det silver, men Calamari spurtade friskt efter att dessutom varit involverad i en snabb upptakt av loppet.

– Det var en tuff öppning senast och han var jättefin, att han kunde utmana till slut trots den, säger Ulf som fyller i:

– Jag har känt hela tiden att det är en jättefin häst. Han har kanske inte haft den bästa aktionen men har samtidigt en väldigt fin inställning till jobbet och en förstklassig löpskalle. Och aktionen tror jag att han kommer slipa till med tiden.

Toppas i balansen
Nu är det V75som gäller när Calamari går ut i Klass 1-försöket.
Sprinterdistans tror tränaren kommer passa hästen fint och balansmässigt är Calamari toppad inför lördagens uppgift. Det blir barfotabalans runt om på nytt.

– Han gick barfota senast också, även om det inte står angivet i programmet och vi kommer givetvis köra med det nu med. Nu hänger vi på honom en jänkvarvagn också. Det är klart att vi måste prova. Det är många bra hästar med på V75 och det är säkert andra som har bättre teknik än vad han har, men jag kan garantera att det inte är många som har en bättre inställning.
Senast öppnade han kvickt. Är det spets som gäller nu?

– Vi hoppas på ledningen och att han ska hålla därifrån. Han kan springa utvändigt också, men då blir ju alltid risken att det kommer någon bakifrån och smyger ikapp till slut.

Tror på ett kanonlopp
Det kommer mera från Stenströmer. I den avslutande avdelningen är 8 Borups Tornado (V75-7) ett intressant kort som inte kommer bli alltför hårt streckad av spelarna. Sexåringen som är flitigt tävlande på V75 fick senast ge sig sista biten från ledningen, men formen är klart bättre nu menar Ulf.
– Det är svårt att klaga på en häst som tävlar på det sättet, men han var kanske något sämre senast. Fast han hade stått över lite efter starten på Romme gången innan, han fick ett tufft lopp ute i tredjespår då och jag hade varit lite snäll mot honom i jobben. Hästen känns otroligt bra efter det loppet och jag tror bestämt att han kommer göra ett kanonlopp igen nu. Hade vi startat från något av de fyra innersta spåren hade jag trott på riktigt fin chans, nu behöver vi lite mer tur och det är sällan man får det från de här lägena.
Ulf Ohlsson sitter i vanlig ordning i sulkyn bakom Borups Tornado som förresten redan är inkvalad till Bronsdivisionens final som körs nästa lördag under elitloppshelgen på Solvalla.
– ”Uffe” får givetvis ladda framåt och vi hoppas på lite flax med positionerna, vi vill förstås inte se honom först ute i tredjespår första 700 meterna. Han ska starta i finalerna nästa lördag, men vi går för att vinna även här även om vi inte vill ”köra ihjäl” honom. Ulf kommer trycka iväg honom från start, hästen är ju riktigt startsnabb, men i den här klassen är det många som är det. Vi hoppas som sagt att det ska klaffa.

Daniel U. Olsson, Kanal 75
Foto: Malin Albinsson, TR Bild.