Nyhet
Inför V86®: Genrep inför Elitloppet
maj. 10, 2022

Inför V86®: Genrep inför Elitloppet

Alessandro Gocciadoro kör två favoriter på V86.
Italienaren låter segersugen med Cobra i V86-4. När det gäller Vernissage Grif i V86-6 låter det mest som att hästen ska få ett lopp i kroppen inför Elitloppet.
– Det här är inte hans viktigaste lopp i karriären.

Alessandro Gocciadoro är numera ett säkert vårtecken på de svenska travbanorna och italienaren har på nytt en svensk filial strax norr om Stockholm. I år laddas ett 20-tal hästar på Söderby Gård och Alessandro Gocciadoro har proffslicens på Solvalla.
Till onsdagens tävlingar på hemmabanan plockar stallet ut fyra hästar, två inom V86 och både ser ut att bli favoriter.
– 2 Cobra (V86-4) är precis som alla sett en väldigt svår, men stark häst. Jag tror att 1 600 meter är ännu bättre för hans del för han är väldigt snabb från start och tål att gå i ett högt tempo. Jag planerar inte att göra några ändringar i balansen eller utrustningen i nuläget. Hästen är bättre med helstängt huvudlag, men ofta har han tävlat med öppet huvudlag. Jag får se efter värmningen hur pass framåt han är, det kan variera från dag till dag. Det blir barfota runt om och jänkarvagn precis som senast, säger Alessandro Gocciadoro.
– 7 Vernissage Grif (V86-6) kom till Sverige i förra veckan. Han har gått två träningsjobb och ser ut som att han tog resan på ett bra sätt. Jag vill göra ett lopp före Elitloppet, annars är det lätt att det går för lång tid mellan loppen och att han blir för tung. Det här är inte hans viktigaste lopp i karriären och jag skulle vilja anfalla bakifrån den här gången och köra sista 400-500 meterna så han får röra på benen och komma förberedd till Elitloppet. Den här gången blir det bara barfota fram, men i övrigt blir det utan check, öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

”Mycket bättre på de fina svenska banorna”
Om hästarna utanför V86 säger Alessandro Gocciadoro då här i intervjuerna vi saxar från Sulkysport:
– 3 Dream Time Bi (lopp 2, V5-1) ska vara bättre den här gången än vad han var senast i Örebro. Han gjorde ett bra lopp, men travade inte perfekt den dagen. Nu kommer han vara i bättre kondition och därmed förväntar jag mig också att han travar bättre. Vi har upptäckt att han inte kan tävla utan bakskor den här gången så nu blir det bara barfota fram. I övrigt planerar jag inga ändringar.
– 8 Cinderella Jet (lopp 6, V5-5) är en halvsyster till Bengurion Jet. Vi har hela tiden haft Sverige i tankarna för den här hästen då jag tror att hon kommer vara mycket bättre på de fina svenska banorna. Hon har inget problem med dåliga startspår för nästan i alla lopp hon har gjort så har hon fått gå utvändigt ledaren och jag är rädd att det blir likadant nu när hon har spår åtta. I Italien har hon nästan uteslutet tävlat med skor, men nu blir det troligtvis barfota fram. I övrigt går hon med helstängt huvudlag och jänkarvagn precis som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
Foto: Malin Albinsson TR Bild.