Travtips
Fredriks V75 tips Färjestad
jan. 20, 2022

Fredriks V75 tips Färjestad

V75 från Värmland och Färjestadstravet den här lördagen, en mycket spelmässigt intressant omgång med jackpot och ca 49 miljoner i 7-rätts potten. Väldigt klurigt att hitta de där självklara spikarna den här omgången och det finns gott om skrällvänliga race.

Färjestadstravet grundades 1936
Banlängd: 1000m
Upploppet: 177m
Om alla hästar startar på lördag skulle det kosta 20.528.640:- att helgardera omgången.

V75-1 Bronsdivisionen över sprinterdistans inleder omgången

3 Bravo Sabotage blir favorit i det här Bronsloppet över 1640m efter att han nu har två raka segrar och även i denna gången med samma spår som sist dragit ett drömläge i lottningen bakom bilen. Trivs med förutsättningarna och har en imponerande statistik med 10 vinster på 21 starter. Nu springer han dock på både bättre och framförallt flera riktigt startsnabba hästar, så någon ”gratis” spets lär det knappast bli den här gången. För mig bara ett streck av flera tänkbara vinnare.

5 Pere Ubo har inte startat på ett tag men kan öppna ruggigt fort bakom bilen om Johan trycker på gaspedalen. Slängde in handduken väl tidig på Bjerke i senaste starten och jag vill nog se färsk form innan jag tror fullt ut på Pere igen. Kan vinna från ledningen om formen finns där.

4 Kimi Di Quattro var läcker vid vinsten i om än ett något billigt lopp sist i snöstormen på Eskilstuna. Intressant att Markus B Svedberg kör den här startsnabba 5-åringen då han körde Bravo Sabotage i förra starten.  Kimi blåste till ledningen för några starter sedan från spår 5 och då hade han några riktigt snabba innanför. Jag är inne på att han både kan svara ut Pere Ubo och ta sig förbi Bravo Sabotage om Svedberg väljer att gasa för fullt, och från ledningen skall det vara toppchans.

Skrällarna som är värda att tänka på är 6 Okashi Cheri som var ruggigt bra när han vann V75 på Bjerke sist från dödens mot ganska bra hästar. Spår lite långt ut men galet bortglömd och i skrivande stund streckad på 1% ! Tycker även man kan fundera på att strecka 8 Iwan Boko och 11 Anchor man om man garderar loppet rejält.

Rank: 4-3-6-5-1-2-11-8-12-10

 

V75-2 Diamantstoförsök 2140m

Ett stolopp över medeldistans med 15 hästar utspridda över tre volter.

6 Queen Ratzeputz var tillbaka efter några månaders vila för ett par veckor sedan och kunde vinna direkt på ett riktigt bra sätt på Solvalla. Säkert ännu bättre nu och ställer inte voltstarten till det tycker jag Nurmos 5-åriga sto ska ha vettig chans att lösa även detta. Tänkbar chansspik.

9 Global Virgin fick gå själv i tredjespår sista 500m sist men höll riktigt bra, vann gången innan på ett övertygande sätt och har form. Galopprisk i starten nu men felfri ett tänkbart garderingsbud.

15 Devs Daffodil kom med ett mäktigt upplopp på nyårsaftons V75 i Halmstad och lyckades trots att han satt nästan sist på upploppets början hinna fram till seger. Gynnas inte av Färjestads korta upplopp 177m och det känns tufft att tro han skall runda 14 hästar. Tycker dock han visat sån form och fart och skulle han få lite vettiga rygga på slutrundan vill jag absolut inte avskriva honom från segerstriden.

Skrällen kan vara 8 So Superb, även om han galopperade sist har han visat riktigt bra form innan. Kommer med 13 vinster på 43 starter och duger med klaff i ett lopp som detta.

Rank: 6-15-9-8-10-12-7-13-5-3-2-1-4-11-14

 

 

V75-3 Är det äntligen dags?

Veckans Gulddivison ser ut som den gjort nu några veckor, ojämnt och inte speciellt många tänkbara vinnare och vi får återigen se styrkefenomenet Ble Du Gers.

1 Ble Du Gers har haft form en väldigt lång tid och gjort det fantastiskt bra. Kanske inte riktigt lika vass sist i finalerna även om han höll rätt bra trots allt. Långt från perfekt med innerspår nu och någon spets lär det inte bli. Att sedan upploppet är ganska kort är ingen fördel och visst kan han vinna om han kommer ut tidigt men inget jag går all in på alls.

2 Lucifer Lane har jag alltid gillat skarpt och snacka om bra förutsättningar här, man undrar lite om det äntligen kan vara dags för en seger i Guld. Tycker han gett sig lite väl enkelt till slut men gynnas av det korta upploppet. Kan nog ta spets om kusken vill men frågan är om han vill köra där igen? Kommer vara i striden och måste få tipset med förutsättningarna som är.

3 Halva Von Haithabu är 10-år och har tävlat i Tyskland men är nu i Sverige och i Sybille Tinters träning. Svårbedömd mot det här sällskapet men har man fått hop 1.6 miljoner i Tyskland mot hårdaste motståndet där kan det här vara en uppgift han mycket väl kan gå i land med. Ruggigt fin när han på 10.9 efter tidig spets i Berlin för några starter sedan, då i bakvarv men mot några rätt bra hästar. Vann även sist i Berlin och har sedan vilat ett par månader.  Sjöström upp och här kan det bli åka av.

6 Disco Volante vet jag inte riktigt hur man skall tackla, jag tycker många streckar den här på gamla meriter. Visst, han kan öppna bra och skulle han gå felfritt och få spets billigt kan han vinna. Men Disco har inte vunnit på 9 starter och sedan våren -21. Överspelad men en av fem som känns möjliga som vinnare i loppet.

8 Hazard Boko åkte undan till lätt vinst i ett mycket billigt lopp sist, såg fin ut och trots sina 8-år känns han lite som ungtuppen i loppet. Spåret ingen höjdare men kommer Skoglund ner i en bra position kan han mycket väl sänka det här gänget om de kört lite för fort första 1000m

Rank: 2-3-8-1-6

V75-4  Galoppsugna favoriter inget jag litar på alls.

Kallblodslopp där jag absolut inte utesluter jätteskräll och har ni råd att helgardera behöver det inte vara fel alls.

3 Buskablyg en av två Berg hästar i loppet som båda kommer bli mest betrodda. Räknade ut att de här båda har startat 82 gånger och 31 av dessa har slutat med galopp. Buskablyg har härlig fart men nu även 2 galopper sista 3 starterna och inget jag litar på alls. Just nu över 40% för mycket för en så pass osäker häst och jag garderar. Felfri bra chans.

11 Lome Storm är om möjligt ännu osäkrare 5 galopper sista 10 starterna, Mycket bra fart även här men 40m tillägg och ett stort fält att ta sig runt felfritt litar jag inte på alls trots att Kihlström får chansen den här gången.

5 Sundbo Komet är det givna tipset för mig. Härlig form och tog en överlägsen monté seger näst sist. I förra starten satt han fast med tillsynes gott om krafter kvar mot rätt bra motstånd. Ulf Ohlsson upp nu och känns klart spännande här.

8 Sundbo Nova har bra fart och är ofta med där framme. Magnus Djuse upp nu igen och ett tänkbart skrällbud.

9 Bäcklös Uriel backades sist och kördes passivt, fanns nog lite kvar i mål och han har nu ett par lopp i kroppen, tänkbar jätteskräll.

Rank: 5-3-8-11-9-6-4-7-10-2-1

 

V75-5 Svårslagen favoritduo i klass II

3 Equal To None har gjort det jättebra på slutet och kommer till den här starten med 6 segrar på 13 starter. Goop tränade 6-åringen körs av Jepson den här gången och har lottats till ett perfekt utgångsläge. Dansade undan i ledningen på Halmstad sist till lätt vinst och lägger mycket mark under hovarna.

4 Global Classified har endast gjort 6 starter men varit 1a och 2a 3 gånger var av dessa. Höll dunderstarkt sist mot bra häst trots att han ”bara” blev tvåa. Formen fortsatt riktigt bra och typen som utvecklas för varje start. Spår utanför Equal men ändå ett bra läge. Kan öppn lätt vinst och lägger mycket mark under hovarna.

4 Global Classified har endast  a och skulle han ta sig förbi värsta konkurrenten är det toppchans. Streck för dessa båda måste räcka väldigt långt.

Vill man gardera vidare är 1 Sjaman i toppform och Adielsson upp från innern känns intressant. 10 Boke Palema var bra vid vinsten sist och kan komma genom bra från spår 10

Rank: 4-3-10-1-11-12-9

V75-6 Svårtippat Klass I lopp över 2140m

Klart högsta kapaciteten i loppet tror jag 12 Amalencius B.B har. Nurmos 5-åring har visat härliga fartresurser och kommer med 8 segrar på 18 starter. Vilat nu ett par månader men rapporteras jobba bra och även om spåret är långt från bra räknas han mycket tidigt.

10 Hannibal Face var ruggigt bra vid vinsten på Jägersro sist och har även han härlig toppfart när han är som bäst. Spåret kanske inte behöver vara så dåligt då han har startsnabba ryggar och Adrian kan komma genom bra.

9 Solkattens Ferrari galopperade sist men visade härlig form innan dess. Adielsson den här gången och ett intressant smygläge. Tänkbar skräll i öppet lopp.

Tipset ger jag till 5 Es Trenc som står helt perfekt inne i loppet och har radat segrar på slutet. Imponerande med 12 vinster 2 andraplatser och 10 tredjeplatser på 36 starter. Mikkeborg kommer i angeläget ärende och även om det är lite tuffare mot nu än på slutet tycker jag han skall ligga etta i ranken..

6 King Of Greenwood en jättefin häst som står lite hårt inne i det här loppet men kan tänkas vid gardering.

1 Habrik Am från Walmans formstall verkar bli helt bortglömd och är intressant från innern.

Rank: 5-12-10-9-6-1-2-3-4

V75-7  Silver 2640m och ett väldigt ojämnt lopp

Trots att de bättre hästarna fått dåliga lägen känns det här silverloppet som det innehåller en 6-7 rundningsmärken som inte utgör något hot och det kan gå även från tuffa utgångslägen att vinna den avslutande avdelningen.

12 Maestro Crowe är en läcker stayer och kommer med 14 vinster på 24 starter. Blir mycket betrodd här trots svårt utgångsläge. Gick starkt i skymundan sist och även om det är många att runda ett streck som skall plitas ned.

10 Four Guys Dream har verkligen varit bra på slutet. Söker ryggar nu från bakspår och klaffar det kan han mycket väl sänka det här gänget.

6 Upper Face är vinstvan och visade fortsatt form sist, Adrian upp i sulkyn igen och läge att köra sig till spets här. Kan bli svårslagen från ledningen.

9 Innovation Love och 11 Nero Maximus kan även de tänkas streckas

Rank: 6-10-12-9-11-5


Spiken:
V75-2 Queen Ratzeputz / Claes SJöström 

Chansspikarna:
V75-5 nr 4 Global Classified / Mattias Djuse
V75-1 nr 4 Kimi Di Quattro / Markus B Svedberg

Sköna dragen:
V75-4 nr 5 Sundbo Komet

Överstreckad:
V75-4 nr 3 Buska Blyg
V75-1 nr 3 Bravo Sabotage

Låset:
V75-5 nr 3 & 4

Hela potten tar vi med:
V75-1 nr 6 Okashi Cheri
V75-3 nr 3 Halva Von Haithabu
V75-6 nr 9 Solkattens Ferrari
V75-5 nr 11 Nero Maximus

Dagens Dubbel förslaget 
DD-1:   5,10,12
DD-2:  6,10,11,12   12 kombinationer

Stort lycka till i jakten på 7-rätt.
Vill ni vara med på mina andelar hittar ni dem på www.atg.se/simsalabim