Travtips
Bra sport på Östersund!
jun. 09, 2022

Bra sport på Östersund!

Östersund med sitt härligt 218m långa upplopp som brukar skapa intressanta dueller sista biten och även ge hästar med de lite sämre utgångslägena möjligheten att hinna dit med vassa avslutningar. Fin sport och några öppna lopp borgar för att vi även denna lördag får en grymt spännande omgång. Tipsen går att läsa nedanför och hoppas kunna hjälpa er en bit på vägen mot 7-rätt. 

Missa inte att det är extra V75 Bjerke söndag med storloppet Oslo Grand Prix. Kan bli lite kortare tips även till den omgången om tid ges. Håll koll med besök tillbaka de kommande dagarna.

 

V75-1) Ingen Hercules här..

Silverdivisionen 1640m Autostart
12 Cab Lane fick ge sig mot topphästar sist men har nu ett par lopp i kroppen och skyhög kapacitet. Spår 12 över sprinterdistans i silver är verkligen ingen höjdare men Nurmos fina 7-åring ska inte glömmas om man garderar på lite.

10 Swagger har inte riktigt levererat i år med bla. två galopper på fyra starter. Fart finns dock så det räcker att blanda sig i striden här trots bakspår. Jag vill nog se färsk form innan jag rankar upp läckra Swagger i en sån här uppgift.

7 Gardner Shaw satt långt bak i finalerna på Solvalla men avslutade mäktigt över upploppet. Spår lite väl långt ut nu men får trots det ett mycket tidigt streck.

6 Hector Sisu lägger jag som chansetta i ranken, att han inte ser ut att bli mycket spelad gör inte saken sämre. Mycket bra som tvåa på Boden näst sist och senast satt han lite halv fast i rygg på En viss Mister Hercules (som nu är favorit i Gulddivsionen) slipper denne nu som sagt var och det kan bli barfota runt om.  Mycket intressant streck!

Rank: 6 – 7 – 12 – 10 – 5 – 3 – 4 – 1 – 11

 

V75-2) Segervana kallblod över medeldistans

Kallblod 2140m Voltstart
3 L.Q. Widde åkte oväntat på torsk sist trots att han satt i ledningen direkt. Seg på upploppet och den på förhand sjätte raka slutade med en tredjeplats. Har vunnit 13 av 16 starter och imponerat rejält, nu mot lite bättre hästar och efter senaste prestationen kan jag inte gå all in på Westholms segermaskin.

14 B.W. Rune klart bra som tvåa sist bakom en bra vinnare. Många att runda nu från dubbla tillägg men Mats E Djuse kommer sannolikt vara i striden med 7-åringen och är verkligen värd ett streck.

8 Ulvsåsen måste bara få tipset här, var rent grym sist när han kunde vinna trots tuff löpning. Lite knepigt spår på mellanvolten men Linderoth löser detta och hans 14 segrar på 20 starter kan absolut bli 15 /21 vid 16.45 tiden på lördag.

Rank:  8 – 14 – 3 – 5 – 7 – 1 – 9 – 12 – 13 – 4 – 2 

 

 

V75-3) Gocciadoro med formtoppad favorit

Klass I 2140m Autostart

5 Born To Run står perfekt inne i det här Klass I försöket.  Fick en rejält tuff inledning i spåren sist men kunde forcera sig till spets efter varvet kört. Väl där kunde han åka undan till lätt vinst och han såg verkligen läcker ut. Djuse då och att Gocciadoro kör själv denna gången känns inte som något plus. Trots det tror jag han har riktigt bra chans att fixa segern här.

7 Cab Frontline gick ett starkt upplopp efter ganska sen lucka sist. Står även han perfekt inne i klassen och visst är spåret lite långt ut på vingen men jag tycker att garderar man loppet så är han helt klart värd ett skrällstreck.

4 L.L. Labero mycket fin för Bergh sist och visst möter han lite tuffare motstånd nu, men han har fått läge för att sitta i spets tidigt och väl där har han en viss chans att hålla undan även om jag är inne på att Born To Run blir för tuff tillslut över Östersunds långa upplopp.

Rank:   5 – 4 – 7 – 9 – 2 – 1 – 3 – 10 – 6 – 8

V75-4) Toppchans för favoriten

Diamantstoet 2140m Autostart

3 Bentley Gar har två raka i Sverige och i regi Nurmos. Läckert intryck har det varit och nu i ungdomslopp med en av de bättre kuskarna i Lövdal och från bra läge måste det vara en rejäl toppchans att han löser detta. Börjar man garderar kostar det väldigt många streck.

15 Krakas har härlig form och sänker många om han får ett lopp i ryggar. Spår 15 i autostart känns klart krångligt men garderar man favoriten tycker jag ändå han skall med på lappen.

12 Hazyshadeofwinter satt fast i finalen på Solvalla sist. Bra kusk i sammanhanget när Mr. Lillius hoppar upp här. Ett intressant skrällstreck.

Rank: 3 – 15 – 12 – 4 – 1 – 13 – 14 – 7 – 5 – 6

 

V75-5) Flera vinstvana hästar gör upp i klass II

Klass II 2640m Autostart

11 Timo Jutila står hårt inne i det här klass II loppet men har imponerat rejält i början på karriären. Fyra raka segrar innan det blev en galopp under attack sist på Solvalla. Spåret drar ner möjligheterna men jag tror den här mycket väl kan hävda sig i det här gänget. Gynnas av det långa upploppet.

9 Mercenary har varit riktigt bra i tre raka segrar. Spår 9 nu lite lurigt men han verkar riktigt stark och rejäl och distansen 2640m känns passande.

1 Global Crusader har varit bra i två raka segrar och drar på sig en del streck från innern här nu. Har aldrig startat över aktuell lång distans och mött enklare motstånd. Rankas ner lite av mig trots härlig form.

6 Firefoot står bra inne i klassen och är obesegrad felfri. Djuse upp i sulkyn igen och Berglunds lovande 5-åring måste räknas med vettig chans om han inte galopperar.

Rank:  9 – 11 – 6 – 4 – 8 – 12 – 1 – 7 – 10

 

V75-6) Tippas utan att tveka trots knepigt läge

Jämtlands Stora pris 2140m Auto

1 Click Bait svarade ut Hail Mary i Elitloppsfinalen och fick sota lite för det till slut, höll trots det klart bra mot några av världens bästa hästar som 5a på 10.0.  Innerspåret borde betyda ledningen och visst skall han ses med en viss chans i det här lite enklare motståndet även om jag tror han hade föredragit sprinterdistans i stället för som nu medeldistans.

7 Mister Hercules 
hade nog inte gjort bort sig i Elitloppet han heller, har imponerat något grymt i år i tre raka segrar. Tuffare nu och spår långt ut, trots det går det inte att tippa mot Hercules. Jag tror han har bra chans att vinna det här från många positioner.

8 Selected News får det tufft från spår 8 bakom bilen, jag tycker dock han inte är sämre än någon annan och han visade härlig form som tvåa i Harpers. Ett mycket spännande skrällstreck om man garderar loppet!

10 Vernissage Grif kan hur mycket som helt när han tävlar på topp, formen ett litet frågetecken.

Rank:  7 – 1 – 8 – 10 – 5 – 2 – 4

 

V75-6) Hygglig chans till tredje raka i år!

Bronsdivisionen 2140m Autostart

3 L.L.Royal har gjort två starter i år och varit riktigt bra vid båda dessa som slutat med vinst. Bergh har fått ett bra läge här och han kommer hit med 8 segrar på 32 starter till denna starten. Motståndet är klart dugligt men jag tycker det ser ut som en hygglig chans att Royal tar tredje raka!

6 Devils Tounge hängde på ett stenhårt gäng på valla sist och slutade trea där. Lite långt ut på vingen, kan öppna bra men tveksamt om han kan sig till spets här.  8 vinster på 16 starter imponerar och garderar man loppet är Sandra Erikssons uppsittning ett tänkbart streck.

2 Parker gillar jag skarpt, har inte fått till det i år men förutsättningarna nu är onekligen perfekta. Kihlström upp och går han felfritt går ingen säker för Westholms fina 5-åring.

12 Hefner AM ser ut att bli fullständigt ostreckad. Spåret ingen höjdare och han kommer med två galopper. Visade dock i starten innan det klart vass form och han är gynnad av Östersunds långa upplopp.

Tänk på att: Westholm har tre hästar i loppet och många hästar har många segrar i karriären. Kan vara läge att strecka på rejält i den avslutande avdelningen.

Rank: 3 – 2 – 12 – 6 – 4 – 9 – 8 – 10 – 1 

Sammanfattningen

Missa inte att det är V75 även på söndag den här veckan. Bjerke och Oslo Grand Prix

Spikförslagen:

V75-3 nr 5 Born To Run / Gocciadoro

V75-4 nr 3 Bentley Gar / Lövdal

 

Chansspiken:

V75-2 nr 8 Ulvsåsen

 

Streckvärda skrällar:
V75-1 nr 12 Cab Lane
V75-3 nr 7 Cab Frontline
V75-4 nr 15 Krakas
V75-6 nr 8 Selected News
V75-7 nr 12 Hefner AM

 

Överstreckad:
V75-2  nr 3 L.Q. Widde

Dagens Dubbel tipset:
7.8 / 3.12  4 komber med en favorit och en jätteskräll. Vinner en av dessa kan vi se fram mot ett härligt odds!

 

Magiska  draget:
V75-1 nr 6 Hector Sisu