Travtips
Simsalabims V86-tips till ”Annorlunda Åmål”
jun. 14, 2022

Simsalabims V86-tips till ”Annorlunda Åmål”

V86 Åmål onsdag

Sommartider på V86 och nu körs alla loppen på en bana med start 19.20.

Åmål är en 800m bana med ett kort upplopp 105m och här skiljer sig förutsättningarna en del mot andra banor. Det gäller verkligen att sitta med i främre träffen in i sista kurvan om man ska vara med och göra upp om segerchecken!

Tycker mig hittat den där sköna mixen mellan några starka favoriter och några riktigt intressanta jätteskrällar som blir helt bortglömda. Håll till godo och lycka till / Fredrik

Spiklösa systemet som bygger på de tre förstarankade hästarna i alla avdelningarna kostar 116:- och går att köpa här


Jag har nu spelat in över 1.9 miljoner sista två månaderna och mina V86 system hittar ni som vanligt på www.atg.se/simsalabim ⭐⭐⭐ 

V86-1 Åmål 2880m Voltstart 

5 Django Silver blir rätt stor favorit i det här loppet med 14 startande ekipage. Fin i två raka och står rätt bra till på start här. Tycker ändå han möter bra hästar här både på start och tillägg och jag väljer sannolikt att gardera den här favoriten.

12 Zenato 
har inte riktigt räckt till vinst på slutet men ändå gjort det bra mot tufft motstånd. Nu känns kamraterna av en kaliber han mycket väl kan rå på och jag ger mitt chanstips i loppet till Jepsons uppsittning som har en vass avslutning om han får de rätta ryggarna.

1 Dynamic Twister vann enkelt efter fått ett bra lopp sist. Toppläge igen och ett mycket tidigt streck.

13 Spartak Face
 gillar jag men även han har haft lite svårt att vinna på slutet. Topp 2 i 20 av 52 starter imponerar och klaffar det från det här läget kan Lugauer dyka upp när målfotot ska klickas av.

Jätteskrällar kan både 8 G.R.J:s Wolverine och 4 Vasco vara

Rank:   12 – 5 – 1 – 13 – 8 – 4 – 6 

 

V86-2  Åmål 2480m Autostart

1 Kövras Joker har startat två gånger i år och vunnit båda på ett rejält sätt, båda har varit från ledningen och från innern här skall det vara bra chans att Eklundh kan svara upp spets och väl där ska det vara en rejäl toppchans. Lång distans nu och det visade han sist att han behärskar. Spikförslag!

12 Livingstone 
har varit etta och tvåa i årets starter. Vann från utvändigt sist på ett riktigt bra sätt och visade härlig form. Skall knappt gå från Åmål spår 12, men han ser ut att bli totalt bortglömd och garderar man tycker jag han skall med mycket tidigt.

8 Flap Setting 
har inlett karriären bra, galopp sist och dåligt spår gör att han ser ut att bli väldigt lite streckad här. Spännande jätteskräll att rita ner på kupongen för den som jagar hela potten.

Rank:   1 – 12 – 8 – 5 – 4 – 2 – 10 – 9

Andelsspel på tips alla dagar i veckan – Välkommen
⚽⚽⚽   www.tipsandelar.se  ⚽⚽⚽

V86-3  Åmål 2480m Voltstart

10 Sylv Odin får mitt tips i det här kallblodsloppet över dryga tre varv. Gundersen upp i sulkyn den här gången känns intressant och han såg verkligen riktigt fin ut som fastlåst trea i ett bra lopp sist. Kommer hit med 17 segrar på 47 starter och trots spåret en bra chans att 6-åringen tar sin 18onde seger. Står även perfekt inne på pengarna i loppet.

2 Brenne Rön är snabb men osäker, bra spår här och skulle han få för sig att hålla reda på benen alla tre varven kan han mycket väl vara med och gör upp om det.

6 Lysjö Kasper levererar konstant jämna och bra prestationer 22 topp 3 placeringar på 37 starter och ekipaget har vunnit på lång distans tidigare.

3 Vestpol Il känns klart intressant med Goop från bra läge, även han står bra inne i loppet.

Rank: 10 – 3 – 2 – 6 – 13 – 5 – 8

V86-4    Åmål 2080m Autostart

Ett mycket öppet stolopp där det inte behöver vara fel att gardera rejält!

4 Chicandquick hade samma spår över samma distans och samma bana som nu sist. Då var det tidig spets och sen tog hon sin första seger i karriären på ett mycket övertygande sätt. Tuffare mot nu men trots det ser det ut att vara en vettig chans till repris och spets och slut även här kan vara ett faktum.

9 Notre Perle var finfin när hon vann i regnet på Eskilstuna sist. Kan mycket väl dyka upp i striden även här men behöver lite flyt med positionerna från bakspår.

2 Above Art vinner inte ihjäl sig men levererar jämna och bra prestationer. Jepson upp igen och från ett kanonläge bakom bilen ska hon räknas med viss chans.

Rank:    4 – 9 – 2 – 3 – 12 – 10 – 1 – 8 – 5 – 7

 V86-5  Åmål 2080m Autostart

2 Gretzky B.R. möter betydligt tuffare motstånd nu mot i sista starten. Satt då tidigt i ledningen och kunde åka undan på ett riktigt läckert sätt och såg smått okörd ut på 11.9 2100m. Finns fler startsnabba här men från ledningen tror jag körande Magnus Teien Gundersen skall ha toppchans att lotsa honom först över linjen.

8 Lucifer Lane har 21 segrar på 69 starter och duger i alla sällskap. Spåret nog inget som stod på Nilssons önskelista även om han gynnas rejält av att Disco Volante är stuken invändigt. Givet segerbud.

4 Audrey Effe är lite svårbedömd i detta gäng, enda sto i loppet och bara ett streck om man tar flera.

Rank:    2 – 8 – 4 – 5 

 

V86-6   Åmål 2080 Autostart

1 Agassi Broline har tacksamma förutsättningar här. Öppnar bra och om han kan hålla upp ledningen kan han mycket väl leda runt om.  Kan bli lite körning här som skulle kunna öppna upp för konkurrenterna, men visst tycker jag Agassi är en tänkbar spik.

2 Eagle Rock såg fin ut som fastlåst över upploppet på Halmstad sist. Vann på ett bra sätt gången innan och både form och läge finns helt klart här. Ser inte riktigt att han kan ta sig förbi Agassi i starten och riskerar ett halvtungt lopp. 

8 M.T.Rick Nash trodde jag en hel del på sist i V75, slutade då fyra efter en okej avslutning. Fick ett bra lopp då och jag trodde han skulle vara ännu lite bättre. Möter kanske lite enklare nu och skulle det lösa sig från det kluriga utgångsläget en tänkbar skräll.

Rank:  1 – 2 – 8 – 5 – 4 – 6 – 7

V86-7  Åmål 2080m Voltstart

9 Muscle Man Boko gick rätt bra på Solvalla sist och har som den enda 3-åringen i loppet framtiden framför sig. Får mitt tips i ett mycket öppet lopp där det mycket väl kan skrälla rejält. Goop är vass på den här typen av banor och trots kluriga läget kan han sitta hyggligt till direkt.

12 Lucifer Boko 
får en del streck efter att vunnit på ett bra sätt sist. Galopperar ofta och med innerspår på 20m tillägg känns han inte överdrivet tidig här för mig trots bra form.

4 Spectre 
har endast vunnit 1 gång på 37 starter vilket inte imponerar. Dock har formen sätt finfin ut, satt fast med krafter kvar på Mantorp sist. Rejält kuskförstärkt med Stefan Persson nu känns klart intressant och ett skönt drag i ett öppet lopp!

8 Leander Boko 
hade tre raka innan han blev oerhört trött i V75 sist och slutade 8a.  Är han tillbaka i form kan han mycket väl sänka det här gänget.

Rank:   9 – 4 – 8 – 1 – 12 – 14 – 15 – 6

V86-8  Åmål 2080m Autostart

2 Bring Me Wine har tre raka i raden och ser ut att bli rätt rejäl favorit i avslutningen på V86. Man skall tänka på att hon inte startat sedan augusti, visst kan hon vara med i striden här men med tanke på det långa uppehållet känns hon svårbedömd och den här vill jag absolut gardera.

3 Hattusa har fin form och ett mycket bra läge och kusk här. Tränaren Stenströmer låter nöjd och visst skall hon med tidigt på lappen.

4 Benedetta Jet har varit lite ojämn men har 12 segrar på 34 starter. Bra läge och Jepson för första gången känns intressant. Inget extra alls sist och här skulle jag vilja se lite mer färsk form innan jag kastar mig över henne.

7 Force Flandre har spår lite långt ut och möter tuffare denna gången en på slutet. Kan öppna riktigt bra och visade fin form vid vinsten i Bergen sist. Ett långskott men en jätteskräll som kan få utdelningen att brisera rejält vid vinst.

10 Stella Nova Race och 11 The Primerose tycker jag kan övervägas streckas trots bakspår!

Rank:  3 – 2 – 10 – 4 – 7 –  8 – 11 – 6 – 1


Omgångens bästa spik:
V86-2 nr 1 Kövras Joker

Chansspiken:
V86-3 nr 10 Sylv Odin

Sköna dragen:
V86-4 nr 4 Chicandquick

Streckvärda under 10%:
V86-8 nr 10 Stella Nova Race
V86-7 nr 4 Spectre
V86-2 nr 8 Flap Setting

Jätteskrällen med form:
V86-2 nr 12 Livingstone

Överstreckad:
V86 – 8 nr 2 Bring Me Wine

Lycka till allihopa
   / Fredrik, Simsalabim.