Travtips
Simsalabims V75 tips Mantorp 4 juni
jun. 02, 2022

Simsalabims V75 tips Mantorp 4 juni

Elitloppshelgen är över och vi fick imponeras av Elitloppsvinnaren Ettonant!
Förra veckans rank (6 – 1 -3 – 1 – 1 – 2 – 1) på Solvalla innehöll fyra förstarankade vinnare! Det var Franska Heliade Du Goutier som stod för en lite bättre prestation än jag hade förutsett. Flera av skrällarna gick bra i skymundan och ”nästa gång vinnarna” är flera nu som jag bara väntar på skall dyka upp i en startlista.

V75 LÖRDAG – JACKPOT – MANTORP

Mantorp en av mina absoluta favoritbanor, mina största vinster har genom åren kommit på Mantorp, Axevalla, Åby, Solvalla och Halmstad och vi tenderar alltid att leverera bra resultat här.

Jackpot och vi har ca 54 miljoner i 7-rätts potten. Högt spelvärde och tipsen som nu finns att läsa här nedanför bjuder på både starka och rejält tveksamma favoriter. Hoppas kunna hjälpa er en bit på vägen mot 7-rätt. / Fredrik Simsalabim


V75 Tips Systemet 118:- ⭐⭐⭐

Kör ett spiklöst system 3x3x3x3x3x3x3 där alla de tre första rankade hästarna här i tipsen finns med på kupongen. Andelen kostar 118: och går att köpa här

V75-1 Favoriten en mäktig travare

Bronsdivisionen 1640m Autostart

6 Iznogoud AM en magisk travare som vi får se i den här vassa Bronsdivisionen över sprinterdistans.. Fick en vråltung resa i Kungapokalfinalen sist och att han tröttnade rejält på slutet var inte mycket att säga om. Dunderläcker i tre raka innan det och krånglar det inte från spåret och han är lika bra som tidigare vid segrarna får de andra hålla i sig. En mycket bra favorit som skulle kunna vara en spik. Jag tycker dock loppet har så mycket bra hästar att jag ändå lutar åt gardering.  Men vem som rankas etta är inget snack om!

7 Illfindmywayhome en i mängden från Redéns lador som har potential att tag sig längre upp i klasserna. Två raka på bra sätt innan han lyckades bli lite halvfast efter tuff resa sist och fick nöja sig med silverpengen då. Spr lite långt ut men trots det första motbudet mot favoriten.

12 Sourire Frö är nästan helt bortlottad här med spår 12 över sprint men insatsen senast gör att man inte kan räkna bort 4-åringen helt här. Vann på 10.2 över aktuell distans då i fin stil. Långsökt men lyxstreck för den som har råd.

10 Xanthis De Roi mäktigt inmatchad här med 1800kr kvar till klassgränsen. Visade form sist och kan vara jätteskrällen.

Rank: 6 – 7 – 12 – 10 – 2 – 5 – 9 – 8 -1 – 3 – 4 – 11

 

V75-2  Drömläge för favoriten men…

Klass I 2140m Voltstart

1  Wingait Henke ser ut att bli ganska så rejäl favorit i det här Klass I försöket över medeldistans som startas med voltstart. Perfekt läge här med innerspår och mycket talar för att startsnabba Henke sitter i ledningen direkt. Har inte startat på 6 veckor och borde vunnit från ledningen sist på Romme för att jag skulle köpt favoritskapet. Visst kan han vinna men jag tycker garderingen är given!

4 Erv Zet har fått ett lite knepigt spår fyra i volten. Visade mycket trevligt intryck sist då hon trots ganska tufft lopp dansade undan för konkurrenterna sista biten. Tuffare mot nu men klarar hon spåret tror jag hon blir svår att stå emot och jag tippar firma Redén / Kihlström etta!

11 X.Tour är stark och rejäl och vinner ofta. 33% segrar och var bra vid vinsten sist. Skräp motstånd då och både dåligt spår och tuffare nu men ska inte glömmas.

10 Wagger Zacker kan vara jätteskrällen, jämna och bra prestationer varje gång och sist blev han fast i ledarryggen för länge för att kunna utmana. Behöver klaff men till nästan obefintlig procent kul garderingsbud.

Rank:  4 – 1 – 11 – 5 – 10 – 8 – 3 – 6 – 9 – 7 – 2

Jättevinst för tre veckor sen på THE BIG ONE när vi satte 13-rätt och fick 315.688:- att dela. Nästan 40.000:-/ andel. Nya tag på lördag och andelarna hittar du här:
⚽ www.tipsandelar.se  ⚽

V75-3 Garderar storfavoriten utan att tveka

Ina Scots Ära – Fyraåringslopp 2140m auto

Ett jättefint klassiskt fyraåringslopp med hela 300.000:- till vinnaren. Hur man i år bara lyckats fått hop 9 intresserade av att starta här begriper jag inte alls. Är det snart dags att inse att det finns lite väl mycket lopp i en del kategorier ? Jag hade gärna sett 12 hästar i den här typen av race!

Hur som helst, här tror jag det kan skrälla och en ”billig” helgardering behöver inte vara fel.

3 Global Concept var ruggigt bra sist när Kihlström måttade in segern trots en resa i tredje och andraspår hela vägen. Bra läge här nu och den här vinstvana Westholm kommer med 7 vinster på 12 starter. Tycker ändå han ser ut att bli väl mycket streckad. Här finns det gott om vassa motståndare som inte har gett slaget förlorat på förhand!

6 Nazario ännu en jänkare man plockat över atlanten och ställt i Redéns lada. Inte startat i Sverige och inte på länge. Kommer med 10.7 i raden men är smått omöjlig att sätta in i detta sällskap och veta något om formen på.
(skulle startat i Finland för ett par veckor sedan men struken för feber då)

9 Felix Orlando råkade ut för en lite för ivrig kusk sist i storloppet Kungapokalen som försökte ta sig ut i en lucka som inte fanns och då kom galoppen. Såg fin ut då och hade nog kunna fått med sig fina pengar där. Bakspår ingen höjdare men absolut en av de bättre hästarna i loppet. Given på min lapp.

5 Full Of Muscles gav bort ledningen till enda motbudet sist och blev sen kvar i dennes rygg med krafter kvar. Med offensivare styrning nu är den här snabba valacken ett givet vinstbud och jag streckar direkt!

Rank:   3 – 5 – 9 – 6 – 4 – 1 – 7 – 2 – 8

V75-4   Tio hästar som inte kan vinna..

Diamantstoet 2140m Autostart

Ja, en ovanlig rubrik på loppet men visst känns det som om det är 2 hästar om är fullständigt överlägsna om inget konstigt händer och således 10 chanslösa 🙂 

4 Margareta Tooma blir enorm favorit och det är verkligen inget att säga om. Bra spår, Örjan upp igen och när den ”enda” motståndaren fått bakspår sitter nog favoriten i ledningen ganska omgående och väl där oerhört svårslagen. Jagar åttonde raka och mycket talar för att den sitter där vid 17.29 lördag. 

10 Marion Fouty Bon den enda i loppet jag tror skulle kunna utmana favoriten.  Blev för het bakom bilen i lördags och galopperade. Bakspår inte helt tokigt och sitter Kontio i närkamp med Kihlström in i sista kurvan kan vi få ett magiskt upplopp mellan två av Sveriges bästa ston!

Jagar man hela jackpotten kan 1 Xanthis Delicious vara ett lyxstreck!

Rank:  4 – 10 – 1

 

V75-5   Lopp i kroppen och bra läge..

Silverdivisionen 2140m Autostart

3 Sam The Man jobbades in av Goop sist som etta i mål och gjorde det bra. Men tycker ändå att det blev ett billigt lopp och han såg inte överdrivet spänstig ut sista biten. Bra läge här och Jepson upp denna gång, för mig bara ett streck om man tar några. Att han skall vara streckfavorit som i skrivande stund köper jag inte alls mot detta motstånd. 

5 Golden Guard har hittat formen rejält igen. Öppnar alltid ruggigt bra bakom bilen och trots att det finns några riktigt snabba innanför är det inte omöjligt han kan sitta i täten tidigt. Skulle det gå räknas han som en tänkbar vinnare.

4 Oxidizer gillar jag rejält, åkte på en skada och startade inte på läge men var tillbaka för ett par veckor sedan på Axevalla. Avslutade bra där och landade på 13.7 full väg. Med det loppet i kroppen garanterat bättre och med Ulf Ohlsson och från spår 4 rankar jag honom först i ett fint silverförsök.

10 Four Guys Dream hade inget flyt i Copenhagen Cup där han blev fast med krafter kvar, nu sist på Solvalla galopp i en lite trång situation. Ingen fara med formen och trots bakspår totalt livsfarlig om han får rätta ryggarna sista halvvarvet.

Rank:  4 – 10 – 5 – 9 – 3 – 1 -2 – 7

Massor med tipsandelar ALLA dagar i veckan ⚽⚽
välkommen in och kika 
www.tipsandelar.se  

V75-6  Urstark chansspik i öppet lopp

Klass II 2140m Autostart

5 M.T.Rick Nash tror jag stenhårt på i det här mycket öppna Klass II loppet. Här tror jag många lirare kommer slösa massor med streck, men jag har bra feeling för att det kan räcka med endast Rick på kupongen. Möter tuffare hästar än han gjort tidigare men vunnit över olika distanser och från dåliga lägen. Urstark typ som kommer med 4 segrar på sina 8 starter. Sist var han ute i ett lopp för lite orutinerade kuskar. Fick då gå i tredjespår i över 1000m men kunde trots det kliva undan till vinst. Nu rycker man dojjorna för första gången och det här gänget tror jag Svedberg sänker i god tid innan linjen!

2 Jeppas Uppercut kan vara en kul skräll om man garderar. Avslutade bra i ett vasst Klass II lopp sist och har fin fart i benen. Öppnar bra och ses med vettig chans att ta sig förbi snabba 1 Ekas Zalming och hålla ut 3 Dirty Martini.

3 Dirty Martini en rätt skön typ som har lunkat undan på bra sätt i två raka på Romme. Även han given vid gardering från bra läge.

8 Red Rum barfota denna gång och 10 Nils Zonett har bra fart för klassen och står bra inne. Båda dessa kan tänkas vara med och göra upp om det.

Rank:  5 – 8 – 3 – 2 – 10 – 7 – 9 – 11

V75-7  Tippas trots utgångsläget

Gulddivisionen 2640m Autostart

12 Born Unicorn får mitt tips trots att Redéns 8-åring lottats till spår 12. Blev lite halvfast i ryggar sist, då mot stenhårt motstånd i Paralympiatravets final. Lite lagom motstånd och passande distans nu 2640m. Behöver självklart lite flyt från läget men jag tror enhörningen blir svår att stå emot sista biten och lägger honom etta i ranken.

2 Antonio Trot har läge, form och toppkusk och blir ganska hårt betrodd. Jagade en viss Don Fanucci Zet sist och gjorde det jättebra som trea. Tänkvärt är dock att Antonio trots att han startat ganska flitigt inte vunnit lopp på över 1 år. Inget jag kastar mig över men visst är han ett givet streck om man tar 3-5 hästar.

6 Calle Crown var lite aktuell för Elitloppet förra helgen efter sin imponerande insats som tvåa i Copenhagen Cup bakom Mister F Dag. Kom inte med där men kommer nu ut här som favorit från spår 6 bakom bilen. Har tävlat mycket i Frankrike mot tufft motstånd och är trots den vassa insatsen sist lite svårbedömd. Precis som Antonio har inte heller Calle Crown vunnit lopp på över 1 år.

8 Esprit Sisu fick en för tuff öppning sist och orkade inte riktigt till slut från dödens men höll ändå farten starkt som fyra. Förutom spåret tycker jag förutsättningarna ser rätt bra ut. Har 8 vinster av 20 starter på aktuell distans 2640m och en oerhört streckvärd halvskräll!

Rank: 12 – 8 – 6 – 2 – 5 – 10 – 11 – 1 – 4

 

Sammanfattningen

Mantorp och härligt spelvärde med 54 jackpot miljoner i potten.

Spikarna:
V75-4 nr 4 Margareta Tooma / Kihlström
Chansspikarna:
V75-6 nr  5 M.T.Rick Nash / Svedberg
V75-5 nr 4 Oxidizer / Ohlsson
Streckvärda skrällar:
V75-3 nr 5 Full Of Musscles / Skogulund
V75-2 nr 10 Wagger Zacker / Skoglund
V75-1 nr 10 Xanthis De Roi / Wäjersten
Överstreckad:
V75-2 nr 1 Wingate Henke / Persson
V75-3 nr 3 Global Concept / Westholm  
Dagens Dubbel tipset:
5 M.T. Rick Nash / 2.5.6.8.10.11.12  Sju kombinationer x insats
Magiska  draget:
V75-7 nr 8 Esprit Sisu / Wäjersten

Lycka till i jakten på jackpotten!
/ Fredrik Simsalabim