Travtips
Simsalabims V75 tips Solvalla lördag 28 maj
maj. 26, 2022

Simsalabims V75 tips Solvalla lördag 28 maj

Elitloppshelgen är här! V75 lördag och söndag från Solvalla med rent magiska lopp. 

Sju rätt i lördags och 35.178:- att dela på Fredrik Sista minuten 175:- Totalt nästan 150.000:- inspelat i lördags och nu upp emot 2 miljoner i vinster sita månaden. Härlig form och nu hoppas jag kunna bjuda er på lite sköna drag den här läckra travhelgen.

Tipsen till lördagens omgång finns att läsa här nedanför och tipsen till söndagens omgång kommer torsdag kväll. Kul att ni hittat hit och lycka till på V75 !

V75 Tips Systemet 118:- ⭐⭐⭐
Kör ett spiklöst system 3x3x3x3x3x3x3 där alla de tre första rankade hästarna här i tipsen finns med på kupongen. Andelen kostar 118: och går att köpa här

V75-1 Inte fel att börja med en spik..
Stoeliten 1640m Autostart

1 Marion Fouty Bon har haft innerspår bakom bilen två gånger i karriären och båda slutade med spets och slut. Här finns det visserligen några rätt snabba utanför men jag har feeling att Kontio löser ledningen direkt och väl en rejäl toppchans att leda runt om. Hon kommer hit med 11 segrar på 17 starter och är ett otroligt lovande 5-årigt sto. Torskade visserligen sist men det kanske inte var Kontios bästa styrning och nu blir det nog högre fart in i sista kurvan. Kan vinna även om hon blir överflyglad från start och trots som sagt var bra motstånd tror jag på toppchans och tycker mycket väl man kan inleda med en spik!

2 Kali Smart har en oerhörd kapacitet och går nästan aldrig att räkna bort, avslutade bra som fyra sist bakom bla. Honey Mearas. Garderar man streckas Kolgjinis springare tidigt.

3 Miracle Tile höll undan från ledningen mot 8 Dear Friend sist. Tycker hon möter tuffare motstånd nu och inget jag kastar mig över och streckar trots Erik A och ett vettigt läge.

4 Heliade Du Goutier har gjort två lopp på Vincennes i år. Åkte dit lite snöpligt i årsdebuten från ledningen och var inget direkt extra från kön sist. Har tjänat hop imponerande 3.1 miljoner trots att hon är endast 5-år, mött bra hästar i Frankrike men inte en häst som riktigt tilltalar mig och att hon ska rå på de Svenska stål-stona här har jag svårt att se.

10 Dear Friend känns inte riktigt som förr och Johan u. har nu på ett halvår kört in 4.6 miljoner mot förra årets totala 21 miljoner. Tror ekipaget får svårt från bricka 8.

9 Sayonara gick ruggigt starka sista 500m i tredjespår i Stoeliten på Åby sist. Tycker hon är farligaste motbudet till min spik och den första jag drar ett streck för på en garderad bong trots bakspåret.

Rank:  1 – 9 – 2 – 10 – 3 – 4 – 7 – 8

11 Miljoner jackpot Stryktipset lördag och vi har något för alla. Allt från lilla 10:- systemet till maffiga R-systemet med 10 helgarderingar 795:- / andel. Välkommen in och kika www.tipsandelar.se 

V75-2 Grön kusk tillbaka på V75

 Diamantstoet final 2140m Voltstart

7 Jeans´n passion avgjorde knappt sist på Jägersro men visade återigen härlig form. Står lite knepigt till här med innerspår på tillägg men får en viss Åke Svanstedt i sulkyn, känns som ett klart intressant ekipage som skall streckas tidigt i ett stolopp med 15 hästar utspridda på tre volter.

3 Honfleur Mearas blir nog favorit när streckspelarna har sagt sitt. Kunde vinna till synes mycket enkelt trots tufft lopp sist och har här chans att ta tredje raka segern. Läge och kusk är bra men jag känner mig inte direkt sugen på att gå all in på den här favoriten. Många kuskar som kommer ge sin häst chansen inför en entusiastisk Solvallapublik och här skulle det kunna skrälla.

11 Impala Am hade jag utsett till omgångens magiska drag då hon vann försöket till klockrena 13 ggr pengarna. Härlig form men kanske möter ett strå för vasst motstånd denna gång. Trots det vill jag inte räkna bort henne helt!

9 Lady Beluga får mitt tips, hon radar upp segrar och har nu vunnit 12 av 17 starter. Gr hon felfritt i volten och Lövgren hittar en vettig position blir hon nog svårslagen med sin tunga avslutning.

8 Staro Onyourmarks åkte dit mot Impala AM sist men gör det bra i stort sett varje gng. 9 vinster på 31 starter och ett givet garderingsstreck.

12 Anna Montana kan vara jätteskrällen trots att hon står lite tufft inne på mellanvolten. Klart bra på Halmstad näst sist. Passivt körd och med en liten galopp sist blev hon kvar i kön. Erik upp nu gillar jag och streckar man några kan hon tänkas på.

Rank:  9 – 8 – 7 – 3 – 11 – 12 – 2 – 6 – 4 – 10 – 1 – 6

V75-3 Nu kör vi, Hela vägen Oskar !!

Bronsdivisionen final 2140m Autostart

I mitt tycke en oerhört intressant bronsfinal och som jag hoppades att Readly Lavec skulle få ett bra spår. Här tror jag vi kan ha ett av helgens bästa spel drag!

Daniel Redén har hela ladan med hästar i brons, silver, guld och Elitloppet. Här i Bronsfinalen har han läckra Epimetheus nr 2 och även nr 4 Bugatti Miles. Båda dessa kommer streckas tungt från bra lägen med Mr. Goop och Kihlström i vagnarna. Ingen är någon blixt bakom bilen och kommer nog få göra jobbet utvändigt och från kön om de ska lösa det här.

3 Readly Lavec har slutat tvåa i årets alla tre lopp och dessa har alla varit ruggigt bra prestationer. Oskar Anderssons häst öppnar riktigt bra bakom bilen och nu vill jag se all in laddning och svara ut allt som kommer farande. Jag tror Readly är mogen att vinna en sån här final och tvekar inte en sekund när jag tippar honom etta trots att loppet är ett riktigt getingbo av vassa hästar.

7 Hipster AM öppnar även han ruggigt bra och trots spår 7 bakom bilen är han nog värsta motbudet i spetskörningen. Mycket bra på slutet och även om sprinterdistans kanske är att föredra ska han inte glömmas här, nu med Åke Svanstedt i sulkyn!

9 Orkan Von Haitahabu har glänst i södra Sverige med tre raka segra. Nu lite tuffare motstånd och bakspår vilket drar ner chanserna för Nimczyks fina 6-åring.


11 Borups Tornado kontrade ut Epimetheus på ett snyggt sätt i lördags och den här Stenströmmer hästen gillar verkligen att vinna. Nästan hopplöst utgångsläge men kan inte glömmas helt.

Gocciadoros 8 Zeudi Amg glänste rejält vid vinsten i Danmark där han bara spänstade undan till lätt vinst. Tuffare mot nu och svårt läge. Jag rankar ändå henne högt då vi har sett innan den här helgen hur italienarens hästar kan prestera.

Rank:   3 – 4 – 8 – 11 – 2 – 7 – 9 – 1–12

V75-4 Tysk hårding garderas från bakspår

Klass II final 2140m Auto

9 Luuk Schermer blir sannolikt en av omgångens största favoriter i den här Klass II finalen. Har brisat undan till överlägsna segrar i Tyskland på slutet och gjorde likadant i Danmark sist. Jag garderar absolut den här favoriten. Helt annan uppgift nu för en kusk (Micha Brouwer) som inte är van att köra i Sverige, och kanske framförallt inte framför ca 20.000 fans! Bakspår med rygg på Special Topmodel och Kagan inget han hade på önskelistans och visst, det finns i kartboken att han bara blåser runt det här gänget men jag tycker det finns vassa motbud.

5 L.A Boko radar segrar och gör det jättebra, sist kämpade han ner Bon Ego trots tuff resa. Krigar alltid hela vägen in till linjen. Bäst läge av de betrodda och kan Wäjersten köra offensivt direkt och hitta ett bra slagläge är han nästan garanterat med på målfotot.

6 Kentucky River vann åkandes i försöket efter fått en smått perfekt resa, tycker det här ser ut som en blivande topphäst och Nordström kan mycket väl trots spår långt ut stå och ta mot blommorna i vinnarcirkeln vid 16.55 på lördag.

11 Bara Mahara tok gillar jag verkligen. Bara mosar på och tar inga fångar om tempot varit det rätta över upploppen. Har lite svårt att se urstarka Mahara knäcka det här gänget men skulle det gå för fort första varvet så kan ni kika längst ut i banan där kommer Skoglund komma med en tung avslutning.

Rank:  6 – 5 – 9 – 11 – 2 – 3 – 8

V75-5 Oddshöjande spår…

Klass I final 2140m Autostart

8 Charliebrown Effe har bara studsat hem två raka i smått makalös stil i Sverige. Känns som Charlie är i helt fel klass den här lördagen. Spåret blev ju sämsta tänkbara men jag vet inte riktigt vad som ska hända för att han trots spåret inte ska lösa detta. Hittar Ebbinge bara ned någotsånär i kön tror jag inte han går att stå emot till slut och detta trots att det finns några riktigt bra hästar i loppet.

3 Under Armour klart bra häst som kommer med 4 segrar sista 5 starterna. Nu är motståndet betydligt tuffare än det varit i Halmstad, Jägersro och Kalmar och trots Lövgrens fina form och det bra utgångsläget rankar jag ner Armour lite.

4 Fabulous Pellini har matchats mot den här finalen och är en riktig hårding. Bra läge och första motbudet om Charlie av någon anledning skulle komma bort.

6 King Of Greenwood hade jag som drag och spik sist, vann då till 9 gånger pengarna. Bra fart i den här och nu kan det bli barfota runt om igen. Given om man tar några streck.

11 Hefner Am och 2 Habrik AM galopperade båda sist men visade fin form innan och har bra fart i kroppen.

Rank:  8 – 4 – 6 – 3 – 11 – 2 – 5 – 1

Stryktipset jackpot 11 miljoner
välkommen in och kika 
www.tipsandelar.se  

V75-6 Fyra hästar gör upp om guld i silverfinalen

Silverdivisionen 2140m Autostart

3 Phoenix Photo gör sin sista start i Silverdivisionen och kommer tampas med gulhästarna framöver med sina innan denna start 1.6 mkr på kontot. Har fått stryk nu ett par starter av vassa motståndare men ändå fortsätter han leverera mäktiga prestationer. När nu frufortuna gav Phoenix ett riktigt bra läge är han sannolikt med där framme när vinstchecken på en kvarts miljon ska skrivas ut, trots att några tuffa konkurrenter utanför är väldigt startsnabba hästar och kan ställa till det lite med positionerna.

5 Oscar L.A. har verkligen gjort ett par rejäla prestationer på slutet. Två segrar sista tre och dessa tagna mot bra hästar på bra och olika sätt. Kan öppna riktigt bra och om Lövgren vågar skicka på den här lite osäkra 6-åringen från start kan han sitta riktigt bra till direkt. Har startsnabba Sweetman invändigt och eftersom han har rejäl styrka och kan vinna från andra positioner än täten kanske man väljer att backa ner i slagläge direkt i andraspår.

11 Eddy West kan blåsa ner de flesta hästarna i Sverige med rätt resa och tempo. Har en ruggigt vass avslutning och trots att han fick bakspår går han inte att räkna bort. Nu optimerar man balansen i finalen och blir det tempo kommer han flyga lågt sista biten längst ut på upploppet.

6 Four Guys Dream har verkligen utvecklats och var fin vid vinsten på V75 i Halmstad. Fick sen vara med i Copenhagen Cup där han fastnade med till synes en del krafter kvar. Toppform deluxe och trots spår lite långt ut går han inte att räkna bort.

Rank:  3 – 5 – 6 – 11 – 8 – 12 – 1 -2

V75-7 Klassiska långloppet Harper Hanovers

Harper Hanovers lopp 2140m Voltstart

Alltid lika kul att sätta tänderna i det här klassiska långloppet som körs varje år den här lördagen. 3140m är grund distansen och vi har hästar med både 20m och 40m tillägg. Mäktiga 1 miljon väntar vinnaren vid mållinjen och det har lockat en hel del vassa ekipage.

15 Diable De Vauvert står med spår 15 längst bak på 40m tillägg. Tony Le Beller har kört den här 9-åringen till vinst två gånger i rad på Vincennes och det har varit fullständigt galna avslutningar i ett otroligt tempo. Näst sist knäppte han bla. Elitlopps deltagaren Etonnant strax innan linjen. Är han lika bra denna gång när han får Gabriele Gelormini i sulkyn vet i sjutton om någon kan stå mot honom till slut. Får mitt tips!

12 Moni Viking vann detta lopp för två år sen och har sedan dess fortsatt leverera tuffa insatser. Trots läge absolut givet streck om man garderar loppet. Goop vet hur man ska lotsa fram hästar i den här typen av loppen för att vara först när det gäller.

6 Piemonte blir mycket streckad på start. Lövgrens häst kommer med 5 raka och lär ha mycket pengar att hämta på ovalerna framöver. Bra läge och hittar han till ledningen kan det räcka en bra bit. Har ändå lite lite svårt att se honom stå mot de här multimiljonärerna på dubbla tillägg.

14 Selected News är en favorithäst för mig som jag verkligen gillar. Står tufft till på dubbla tillägg här men med formen han visade sist och Magnus Djuse i sulkyn tycker jag han är värd att varna för. Ett spännande skrällstreck som höjer utdelningen rejält vid vinst.

Rank: 15 -12 – 14 – 6 – 11 – 13 – 3 – 4 – 8 – 1 – 2 – 9 – 5

Sammanfattningen

SpikarnaV75-1 nr 1 Marion Fouty Bon
V75-5 nr 8 Charliebrown Effe 
Chansspikarna: V75-2 nr 9 Lady Beluga
V75-7 nr 15 Deable De Vauvert
Streckvärda skrällar:  V75-7 nr 14 Selected News
V75-5 nr 11 Hefner AM
                   V75-4 nr 11 Bara Mahara
V75-1 nr 9 Sayonara
Överstreckad:  V75-4 nr 9 Luuk Schermer
Dagens Dubbel tipset:  3.5.6.11 / 15 Diable De Vauvert  4 kombinationer x insats 
Magiska  draget: V75-3 nr 3 Readly Lavec 

Stort lycka till och den här veckan kommer jag även bjuda på tips till söndagens extra V75 omgång med Elitloppskvalen på kupongen /Fredrik Simsalabim