Travtips
Simsalabims V86 tips Romme / Åby
maj. 23, 2022

Simsalabims V86 tips Romme / Åby

V86 Romme / Åby

Solvalla kör Elitloppshelg och därför delas den här onsdagens V86 omgång mellan Åby och Romme! Finns ett par starka favoriter men jag har även vaskat fram en ruggigt skön tipsetta som är fullständigt bortglömd. Hoppas kunna hjälpa er en bit på vägen mot 8-rätt! /Fredrik Simsalabim

Spiklösa systemet som bygger på de tre förstarankade hästarna i alla avdelningarna kostar 116:- och går att köpa här


Jag har nu spelat in över 1.5 miljoner sista månaden och mina V86 system hittar ni som vanligt på www.atg.se/simsalabim ⭐⭐⭐ Missa inte att denna veckan bjuder vi på V75 tips både till lördagens och söndagens omgång!

 

V86-1 Åby 1640m Autostart

2 Benedetta Jet har gjort två starter i Sverige och första starten kunde vinnas efter en perfekt lucka i sista kurvan. Senast blev körande Mika Forss kvar med gott om krafter kvar och den här vinstvana 5-åringen såg fin ut. Perfekt läge nu och även om det finns bra motståndare ser det ut som en riktigt bra vinstchans, denna gång med Rick Ebbinge i sulkyn.

6 Roc Star Joli öppnar riktigt bra och trots spår 6 kan han mycket väl sitta i ledningen tidigt. Väl där skall han räknas med chans och är ett givet streck om man garderar loppet.

7 Broadway Sun var rent ruggigt några gånger förra året och har vunnit 7 av 21 starter. Lite tveksam form men skall inte glömmas trots spår långt ut på vingen.

10 Chopin Gar och 11 Ikaros Di Quattro tänkbara jätteskrällar även om det känns lite långsökt från tråkiga utgångslägen.

Rank: 2 – 6 – 7 – 11 – 10 – 5 – 12 – 9 – 1 – 3

 

V86-2  Romme 2140m Autostart

5 Margareta Tooma blir ENORM favorit i det här medeldistansloppet. Kommer till denna start med 6 raka segrar och mycket talar för att hon tar 7e raka här. Trots att hon är jättefavorit spikar jag utan att tveka och vänder blad.

7 Bandido Gar har skyhög kapacitet och kommer med 9 segrar på 26 starter. Har inte startat sedan i november och har lite svårbedömd form. Garderar man loppet är han dock det absolut första motbudet.

3 Helluva Am har hittat formen och vann sist på ett bra sätt.

Rank: 5 – 7 – 4 – 1

 

V86-3 Åby 2140m voltstart

Fullt fält med 15 hästar utspridda över två volter. Här kan det mycket väl skrällar och en rejäl gardering behöver inte vara fel.

4 Swish The Cash gick klart bra som tvåa efter startgalopp sist. Tycker ändå inte insatsen skall överskattas och favoriten har bara gjort fyra starter i karriären.

8 Zenato har visat härlig och jämn form på slutet och avslutade klart bra över upploppet sist till andraplatsen. Får mitt tips i ett som sagt var mycket öppet lopp med väl körande Jepson.

12 Boccadamo har visat riktigt bra fart sedan han kom till Sverige, galoppen kom i sista kurvan sist men jag tror mycket väl han kan blanda sig i striden här om han håller sig på benen.

Rank: 8 – 12 – 14 – 4 – 1 – 10 – 5 – 11

 

V86-4 Romme Kallblod 2140m voltstart

10 Brenne Odin står visserligen med 40m tillägg här mot rätt hyggliga hästar. Jag är dock helt såld på den här 4-åringen som kommer med mäktiga 10 vinster på 13 starter.  Avslutar alltid stentungt och jag tror körande Erlend Rennesvik sänker det här gänget i god tid innan mål. Bra chans och mycket tänkbar spik.

11 Holter Odin kunde inte stå mot Brenne Odin sist men gjorde trots det ett bra lopp. Skulle favoriten ha en dålig dag kan Holter Odin vara en tänkbar vinnare.

3 Stormyrans Erkki har 4 vinster på 8 starter och verkligen inlett karriären på ett bra sätt. Felfri kan han vara med i främre träffen mycket länge!

Rank: 10 – 3 – 11 – 4 – 1 – 6 – 7 – 9

 

V86-5 Åby 3140m voltstart

Långlopp 3140m med 13 hästar utspridda på fyra volter.

13 Ferrari Sisu har bara startat en gång i år och visslade då ner ett liknande gäng på ett imponerande sätt. Vilat ett tag nu och har kanske lite svårbedömd form. Med lite tempo och rätta ryggar kan han absolut runda det här fältet.

11 Pacific Face har matchats i stentuffa gäng på slutet och har här en mycket mer passande uppgift. Giuseppe Lubranos uppsittning är helt klart värd ett streck om man garderar loppet till ganska låg procent. Gynnas rejält av den långa distansen.

12 Guzz Mearas har några lopp i kroppen och även om han felade på Lunden sist tror jag mycket väl han kan få revansch nu. Har visserligen inte vunnit på ett tag men möter ett lite för honom småljummet gäng. Given på lappen.

Rank: 12 – 11 – 13 – 10 – 1 – 3 – 4 – 7 – 2

 

V86-6 Romme 1640m Autostart

7. D. Day Zet var väl kanske inte som allra bästa sist och att Redéns visserligen väldigt kapable 6-åring skall vara rejäl favorit här köper jag inte helt. Det som talar för favoriten är att de värsta motbuden inte riktigt visat toppform. Trots det kommer jag sannolikt testa att fälla favoriten och jaga storskräll!

12 Ploquepin är en läcker fyraåring som inte riktigt fått till det på slutet men mött tufft motstånd. Att det skall gå nu från spår 12 över sprinterdistans känns långsökt men under kategorin jätteskräll sorteras han in. OBS STRUKEN !

3 My Sea en av få som kommer från seger i loppet. Klart tuffare motstånd nu men bra läge och kusk i Ulf Ohlsson gör att även han kan vara ett skrällstreck att se upp med.

10 Victorious Wine mötte favoriten sist och var före den i mål då. Bakspår sätter ner chanserna men jag tycker Fredrik Linders 6-åring som denna gång får Kajsa Frick i sulkyn ska streckas mycket tidigt!

Rank: 10 – 7 –  3 – 4 – 9 – 2 – 1 – 6 – 11 – 5

 

V86-7 Åby 2640m Autostart

7 King Knas kan vara streckvärd i det här långloppet över 2640m, han gjorde ett jättebra lopp som fyra efter en kortare galopp i början och formen sitter där. Spår lite långt ut och Conrad behöver lite flyt på vägen om det ska gå.

4 Peak´n Roll ser ut att bli rätt rejäl favorit. Visserligen kom han från seger och har ett ganska bra läge. Jag tycker dock han möter betydligt tuffare hästar den här gången och är absolut inget jag kastar mig över och streckar.

8 Oliver Our Star får tipset och är lite av mitt stora drag den här omgången. Ja, jag vet, spår 8 bakom bilen är verkligen ingen höjdare MEN. Han mötte stenhårt motstånd sist och fick nog lite krafter kvar i ryggar över upploppet. Klart billigare nu och Mr. Goop upp i sulkyn. Jätteskrällen Oliver Our Start behöver lite flyt från spåret men städar bort många kuponger om han löser det och känns superintressant.

Rank: 8 – 7 – 9 – 4 – 10 – 5 – 2 – 3 – 11

 

V86-8 Romme 2140m Voltstart

3 Ninja´s Kiss fick visserligen stryk på målfoto sist men gjorde trots det ett mycket bra lopp. Står på start här i ett lopp där de tuffaste motståndarna står 20m efter och jag tycker han ska streckas ganska tidigt vid gardering av loppet.

12 Zante Grif har verkligen hittat formen igen. Två raka mersmakande andraplatser och med lite flyt med rätta ryggar på vägen kan han mycket väl spurta ner det här gänget. Ulf Ohlsson får chansen i sulkyn igen.

10 Musett Af Djupmyra gick med i ryggar sist och avslutade bra och spänstigt till tredjeplatsen sist. Formen rejält på gång och han får mitt chanstips i ett lopp som kräver några streck om man skall sitta helt lugn och jobba in 8an.

11 Ies Elisabet kan vara skrällen som tar utdelningen till astronomiska nivåer!

Rank: 10 – 3 – 12 – 14 – 11 – 13 – 1 – 4 – 2

 

Omgångens bästa spik:
V86-2 nr 5 Margareta Tooma

Chansspiken:
V86-4 nr 10 Brenne Odin

Sköna dragen:
V86-8 nr 10 Musett Af Djupmyra
V86-6 nr 10 Victorious Wine
V86-1 nr 2 Benedetta Jet

Magiska skrälldragen:
V86-5 nr 12 Guzz Mearas 
V86-7 nr 8 Oliver Our Star

Överstreckad:
V86-7 nr 4 Peak´n roll
V86-6 nr 7 D. Day Zet
V86-3 nr 4 Swish The Cash

Stort lycka till och ni hittar alla mina system på www.atg.se/simsalabim
//Fredrik Simsalabim