Nyhet
V86®: Känslosam hemmaseger
jun. 30, 2022

V86®: Känslosam hemmaseger

En seger som betydde lite extra.
Arachis P.R. rörde upp känslor när han joggade ifrån konkurrenterna inför hemmapubliken på Vaggeryd.
– Det är otroligt stort, med den historiken han har och flera veterinärer som sa att vi var tvungna att avliva honom, sade en tagen Anton Knutsson efter triumfen.

Tredje segern i nionde starten och aldrig sämre än fyra.
Fyraårige Arachis P.R. har inlett karriären lovande.
På onsdagskvällen tog han sin största seger hittills då han dominerade varje meter av långloppet placerat som V86-5.
En triumf som satte känslorna i svall hos Kent Knutsson, en av blott fyra proffstränare knutna till den lilla banan i Småland som arrangerade sin största tävlingsdag för året.
– Det känns fantastiskt. För det första för att jag räddade livet på den här hästen. Det var tre veterinärer som dömde ut honom totalt och sa att det inte fanns en möjlighet att han skulle kunna delta i ett travlopp. Men tillsammans med Bengt Johansson, en kirurg och fantastisk veterinär så rättade vi till felet, berättade Knutsson som är mest känd som tränare till Max Flukt – Vaggeryds största travstjärna genom tiderna som galopperade i sin enda start på hemmabanan, men i övrigt gick obesegrad i karriärens första tolv starter som innefattade två triumfer i Harper Hanovers lopp.
– Det går inte att jämföra med Max Flukt på något sätt, förutom att han har Max pappa Spotlite Lobell som morfar. Arachi är en liten och oansenlig häst, det finns inte mycket på ytan, men det är en oerhörd kamp i honom. En häst som kommer att låta höra tala om sig, lovande Knutsson.
Sonen Anton var inte mindre berörd i sulkyn.
– Det är otroligt stort, med den historiken hästen har och flera veterinärer som sa att vi var tvungna att avliva honom. Det här betyder väldigt mycket för mig, han är en riktig kompis, sade vinnarkusken och fortsatte:
– Han visar ingenting i träningen. Det var länge som jag trodde att han var en rätt så dålig häst, han springer bara och joggar hemma. Men idag kändes det som att han hade kunnat fortsätta ett varv till. Jag vet inte var kraften kommer ifrån, han gömmer den väl i alla fall.
– Det är otroligt att få vara med sådana här djur, han är så härlig.

Supertid av Goops italienska
Samma känsloyttringar visade förstås inte Björn Goop sedan hans italienska Destiny Effe stått för dagens sportsliga höjdpunkt då hon svepte fältet och landade på 1.12,6/2 148 meter autostart, blott tre tiondelar över svenska rekordet, i karriärens fjärde start.
Och hon verkar ha en detalj gemensamt med Arachis P.R.
– Hon har faktiskt inte varit så märkvärdig i träningen. Hon kom i vintras och har varit sjuk.
– Men på banan har hon visat fantastisk inställning, utvecklats enormt senaste månaden och varit fin i alla starter. Det är möjligt att vi siktar mot det italienska derbyt, sade Goop som emellertid föll pladask bakom sin andra jättefavorit Cinderella Jet som högg i hejdlös galopp bakom startbilen.
Det öppnade upp för Global Believer och brödraduon Persson där Håkan K sköter träningen och Stefan satt i sulkyn.

Trippel för Lövgren
I övrigt handlade det mesta om Joakim Lövgren som skrällde med Global Best Lover och Conrads Massiv innan han satte punkt för omgången med Inspiration – som spurtade hem ett överpacat lopp på 1.10,7/1 646 meter, tangerat banrekord alla kategorier.
Favoritsegrar för Christoffer Erikssons Vincent Cheri och Maria Törnqvist-tränade Fighter Simoni –

som vaket styrdes till spets från tillägg av Carl Johan Jepson – gav en V86 som betalade 471 358 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75
Foto: Malin Albinsson/TR Bild.