Travtips
Ikväll firar vi Farfars dag.
maj. 17, 2022

Ikväll firar vi Farfars dag.

GRATTIS TILL ALLA SOM FÖLJDE TIPSET SOM SATT TILL 64GGR PENGARNA!
DD-1: För tung favorit i första.

Volt, 2640

5 Agassi Broline har inlett året strålande med tre raka segrar, låt vara i ganska enkla lopp. Ser nu ut att bli en favorit som står i under 2 ggr pengarna och det är för magstarkt. 2 Farfars Dream är en häst vi gillar skarpt och här har kusken Stefan Persson endast en ”enkel uppgift”. Få iväg hästen, håll dig före Agassi Broline och loppet är klart. Vi har svårt att se någon på start svara spets när 2 eller 5 kommer farande. Från spets är Farfars Dream hästen att slå.

 

DD-2: Härliga återkomster

Auto, 2140

Härligt lopp med några riktigt tunga återkomster. 3 Address Book är en Kriteritrea som bl.a slog Attraversiamo och Forfantone AM i nämnda lopp. 9 Oxidizer känner de flesta igen från V75 förra året. Återkommer nu efter lång vila. Vi hoppas och tror att båda går mot ett framgångsrikt 2022 även om en kanon som 3 Address Book idag lämnas helt utanför kupongen. Utöver dessa två håller loppet generellt fin klass. 8 Easy Cash med Bergh är favoritspelad för stunden. Hästen är stark som få och Bergh lär köra offensivt trots läget. Invändigt finns 3 (4 Randemar RD, 6 Toto Barrosso och 7 A Good Point) som söker sig framåt, eventuellt för att nå rygg ledaren, vilket innebär att det kan kosta en ordentligt speed innan Easy Cash sitter i ledningen (om han nu ens når dit, travet måste flyta bra och accelerationen måste finnas där, två parametrar som inte alltid matchar väl med just Easy Cash).

Vi tror på ett scenario där 4 Randemar RD når ledningen och trots hästens rykte om sig att passa bäst på kort distans har i stort sett alla segrar tagits över 2100. Det blir säkerligen släpp till Easy Cash om och när Bergh kommer farande, men att släppa till Toto Barrosso eller A Good Point, det tror vi inte på. Har Randemar ”sin dag” kan han mycket väl rusa ifrån övriga i det här loppet. Av de övriga får även 5 Svecak Palema plats på kupongen, tillsammans med tidigare nämnda 9 Oxidizer. Det är troligt att Oxidizer körs på lång väntan för att sen ”se var hästen står”, men det rör sig om en så pass bra häst att han kan vinna även efter lång vila. Framförallt när det finns risk för tuffa f1000 för några av de mer spelade. Samtidigt är Oxidizer en häst om mindre sällan än flera övriga i fältet strular till det för sig.

 

DD förslaget

DD1: 2 Farfars Dream

DD2: 4 Randemar RD, 5 Svecak Palema, 6 Toto Barrosso, 7 A Good Point, 8 Easy Cash och 9 Oxidizer

Vill man få högre potential i återbäringen, går man enbart på 4, 5 och 9 i DD2.